Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen házassági kikötésről házassági szerződesben
mit gondoltok?
11/37 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem vagyok szubmisszív, más kérdésekben az én akaratom érvényesül kiegyenlítjük egymást. Kérnék erre vonatkzóan linket, ahol össze va hasonlítva az USA és Magyarország, szóban bármit lehet mondani! Szerintem ez kettőnk megállapodása lenne, így azt írunk bele, amit csak szeretnénk.
11.-re a kérdezőnek.
"Szerintem ez kettőnk megállapodása lenne, így azt írunk bele, amit csak szeretnénk."
Nem, mert jogtalan dolgot nem írnak bele.
Másrészt ha ez kettőtök egyezsége, akkor minek a papír?
2020. okt. 17. 20:48
13/37 A kérdező kommentje:
Ebben mi lenne jogtalan? Olyat nyilván nem írhatnánk bele, hogy hízás esetén megölhet vagy megverhet, de itt csak egy vagyoni rendelkezesről lenne szó. Azért, hogy ne mondhassam azt, hogy bocs, de mégsem.
"Szerintem ez kettőnk megállapodása lenne, így azt írunk bele, amit csak szeretnénk."
Ez komoly tévedés! Egy sima megállapodással nem írhatjátok felül például minden további nélkül a PTK-t vagy az alaptörvényt.
Egy sarkított példa: hiába írod bele a megállapodásotokba, hogy amennyiben megcsal, levághatod a micsodáját, és hiába írja ezt ő is alá, ettől még ha levágod neki, mehetsz a sittre/elmegyógyintézetbe. Pedig az is csak kettőtök megállapodása volt :D
2020. okt. 17. 20:53
15/37 A kérdező kommentje:
Tudtommal a Ptk. rendelkezéseitől közös megegyezéssel el lehet térni. Minden sértés nélkül, akik azt mondják, hogy ilyet nem lehet, ti jogászok vagytok? Vagy ezt honnan szeditek?
Nem minden esetben lehet eltérni a PTK-tól annyival, hogy közösen megegyeztetek. Nézz utána a diszpozitás elvének ;)
2020. okt. 17. 20:58
Te kérdező, minek írsz ki kérdést, ha nem hiszel a válaszolóknak?
Beszélj egy ügyvéddel, ő is ezt fogja mondani.
2020. okt. 17. 21:09
Gusztustalannak találom ezt a kitételt. És nem azért, mert nem figyelek oda magamra, vagy mert nem várom el a páromtól ugyanezt. De ez egyszerűen nem fair. Egy csomó külső tényezőt nem vesz figyelembe, és itt nem csak a terhességről van szó - igen, azt látom hogy kivételt képez. Ugyanakkor, saját tapasztalatból mondom, van olyan helyzet, amikor egyszerűen felszalad pár kiló. Sportos alkat vagyok, heti háromszor járok edzeni és otthon is rendszeresen végzek gimnasztikai gyakorlatokat. Tavaly viszont volt egy súlyos sérülésem, aminek következtében nemhogy sportolni, de járni is alig tudtam hetekig. Ennem nyilván ugyanúgy kellett, de mivel a mosdóba is nehezen tudtam csak kimenni, nyilván semmit sem mozogtam. Ez kb egy hónapig tartott. Mikor újra mérlegre tudtam állni, igencsak ott volt az az 5 plusz kiló. És még akkor sem tudtam egyből intenzív sportba kezdeni, mert először végig kellett csinálnom egy kéthónapos mozgásterápiát. Azóta helyreállt minden és leadtam a felszedett kilókat, de én egy ilyen feltételt minimum sértőnek találnék.
2020. okt. 17. 21:12
19/37 A kérdező kommentje:
Természetesen beszélni fogok ügyvéddel is, de kíváncsi voltam a véleményetekre. Utolsó: szalagszakadással műtöttek tavaly, 3 hónap edzés kimaradt, mivel nem edzettem a kajaadagokat is mérsékeltem, végül 0,8 kg-mal voltam több.
Szerintem sem áll meg jogilag ha ilyet írtok. Kicsit tanultam csak jogot, melléktárgyam volt, szóval nem vagyok biztos benne, meg megindokolni sem tudom. De valahogy nem tűnik életszerűnek. Ez olyan, mint hogy az emberek a társasházak házirendjébe is írkálnak minden baromságot, pl nem lehet állatot tartani, aztán jogilag ez sem állja meg a helyét. A jogszabályokat alapvetően nem írja felül egy ilyen fecni.
A kérdésre válszolva viccesnek találom ezt beleírni, nekem az ilyen hiú emberek furcsák és röhejesek, pedig én sem tervezek elhízni, de ez szerintem iszonyat komikus. Ez van, mások meg nyilván rajtam nevetnek valami miatt.
2020. okt. 17. 21:20
Kapcsolódó kérdések: