Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen házassági kikötésről házassági szerződesben mit gondoltok?
Egyébként vicces kitétel.
Aztán 40 évesen jön egy hormonális változás, jön egy betegség (és nem egy 6 hetes gipsz kategória), bármi, és jön a meglepetés is.
40 felett vagyok, nem híztam el a 20 éves önmagamhoz képest, ami + van rajtam, annak is egy része csak zsír, egy másik része izom...
De azért nem tenném fel a vagyonom arra, hogy nem leszek +10 kiló évek múlva
És mindez férfiként, akinél a szülés nem játszik.
(btw, a családomban volt olyan, aki 65 évesen vált el, szóval a kérdezőnek egy ilyen szerződést egészen hosszú távra kellene végiggondolnia)
24: nem vagyok a híve annak, hogy minden elhízott ember a hormonokra vagy a terhességgel járó változásokra fogja a kövérséget, miközben ezek a valóságban pár % embert érintenek a többiek egyszerűen lusták.
De például nekem van egy ismerős nő, aki a terhessége előtt alulról súrolta az 50-et, félmaratonokat futott rendszeresen. A terhessége után egy ideig egy betegség miatt nem sportolhatott, majd azóta hiába telet el 4 év, telhesen megváltozott, pedig azóta is aktívan, napi szinten mozog, és már jobb eredményeket fut, mint a terhesség előtt.
Ma is borzasztó csinos, nem igazán van rajta felesleg, de valahogy az egészt teste megváltozott, például a dereka eléggé eltűnt, a mellei is nagyobbak lettek, és nagyon nem akar lefelé menni. Szerintem ma is nagyon jól néz ki, de 10+ kilóval nehezebb.
Tényleg ennyire tartod magad, hogy 5 kiló plusszal már kevesebbet érsz? És a párod szerint az a legfontosabb értéked, hogy vékony vagy?
A házasságnak pont arról kellene szólnia, hogy bíztok egymásban, és jót akartok egymásnak. Nem tűnik a bizalom jelének az, hogy kilóra méritek egymást. Mégis hogy zajlana egy ilyen mérés? Minden este melletted áll, és ha 51 kiló vagy még megfelelsz, de ha 52, másnap beadja a válópert?
Ha beteg leszel, vagy megváltoznak a prioritások az életedben és már nem edzel annyit (akár csak átmenetileg), már nem fog zavarni, ha elhagy mert jogosan teszi?
Ilyen szemlélettel szerintem nem kellene házasságon gondolkoznotok. Ha úgy gondoljátok, hogy normális, ha 5 kilótól elmúlik a szeretet és az egymás iránti tisztelet, akkor csak a válási statisztikát fogjátok rontani.
De szép szerelem...🙈
Remélem boldog lesz az ifjú vőlegény, hogy micsoda odaadó, előrelátó és gondoskodó nőt fogott ki...
Azt hittem már nem nagyon van min ledöbbenni manapság.
Neked sikerült ezt megcáfolnod.
El sem tudom képzelni milyen gondolkodás képes ezt az baromságot még csak elméleti szinten is megteremteni.
Igazából nem is akarom tudni.
Ettől te komolyan boldog leszel?
Ettől szerinted jó lesz a házasságod?
Elképzelem azt a szitut mikor plusz 8 kilóval, csinosan ,nőiesen mondjuk megcsal a párod kiderül,elváltok és erre a kitételre hivatkozva ellovagol a naplementébe a közös vagyonotok 70%-val.
Te meg könnyes szemmel nézel utána ,hogy de legalább kárpótoltad a + 3 kilóért.
Istenem...tömény romantika.
Jó, hogy mindenki felcsapott ügyvédnek itt és egyből "jogilag szerintem nem lehetséges".
Miért ne lenne lehetséges? A saját vagyonáról dönt... Házassági szerződésbe ne írhatná bele valaki, hogy megcsalás esetén a másik +20%-ot kap válás esetén? De... Saját pénze, nem a gyerekéé és nem is sért mást vele.
Na majd jön a sok okos, "de a megcsalás meg az elhízás más"... oké, csak ezeket a "követelményeket" te vállalod, a te/ti kontótokra... Amennyiben mindkét fél elfogadja a szerződést saját beleegyezéssel, úgy a szerződés érvényes, amennyiben valamilyen felsőbb jogba nem egyezik és tudtommal nincs olyan jogi megállapítás mely szerint mondjuk a másikkal kell maradnod ha elhízik, se olyan, hogy neked PONT 50%-ot kell kapnod (ellenben hülyeség lenne a házassági szerződés). Ezek alap esetek amikor semmi nem fixált. Ha az egyik fél máshogy gondolja elválhat, vagy ott hagyhatja a házat csak úgy. Saját vagyonról úgy dönt mindenki ahogy akar...
29: igy beszél valaki, aki sosem járt a jog környékén, csak a józan paraszti észre hivatkozik. Tudod ez különböztet meg egymástól egy 5 éves egyetemet és az "én úgy gondolomot"
(a múltkor például azt nem fogták fel itt sokan, hogy egy ingatlan tulajdonosától is szedhet bérletet a haszonélvező :) az sem fért bele a józan paraszti észbe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!