Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok a házassági...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok a házassági szerződésről?

Figyelt kérdés
Írjátok légyszi le a nemeteket és a korotokat.
2020. jún. 24. 20:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem kell, ha nagy anyagi különbséggel jönnek a felek akkor meg főleg. Nem túl romantikus, de manapság amikor a házasságok fele válással végződik, jobb ha van egy biztosíték hogy nem kevesebbel sétálsz ki belőle mint amennyivel belementél.
2020. jún. 24. 20:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Ami a házasság előtt a tiéd volt, az utána is marad. Pár százezres fizetésből élőknél teljesen felesleges Magyarországon. Menő vállalkozóknak, muveszeknel lehet értelme .
2020. jún. 24. 21:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha atlagember vagy, akkor a magyar jog mellett teljesen felesleges.
2020. jún. 24. 21:18
 4/12 A kérdező kommentje:

És ha például én eladom a házasság előtt szerzett ingatlanomat, hogy a házasság ideje alatt vegyek egy másikat, akkor mivan?

Házasság közben szerzett tulajdon.

2020. jún. 24. 21:34
 5/12 A kérdező kommentje:
Még is furcsa lenne, ha feleznem kellene a teljesen saját vagyonból szerzett tulajdonom.
2020. jún. 24. 21:35
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
ha igazolod, hogy a házasság előtti vagyonból származik az összeg, akkor az a tiéd.
2020. jún. 24. 21:38
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

#4: az maganvagyon, hiszen a már meglévő ingatlanod árából vetted.

Viszont ilyen helyzetekben felmerülhet, hogy eladtad a maganvagyonod, elköltötted az arat, majd a közös vagyonból lett új ingatlan vásárolva. Szóval ez egyértelmű legyen, mi történt.

2020. jún. 24. 21:42
 8/12 A kérdező kommentje:
Hogyan lehet egyértelmű ami történt? Ez nem világos. Illetve mi a helyzet, hogyha az új ingatlan meghaladja a régi értékét, de mégis a saját vagyonom?
2020. jún. 24. 21:49
 9/12 anonim ***** válasza:
73%
Ha ilyet kért volna a férjem, nem mentem volna hozzá. 38N, 18 éve boldog feleség
2020. jún. 24. 22:35
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, hogy sértő. Pénzügyileg nem jönneki ki rosszabbul a felek, mintha nem lenne, max felesleges, de őszintén ebből a szempontból nagy hátrányt nem látok. Inkább az érzelmi oldala zavar, mert egyáltalán nem minden válás végződik sárdobálással és marakodással - ezekről hallunk többet, mert ezekről jobban lehet csámcsogni, mint egy békés válásról. Egyrészt nem szép dolog abból kiindulni, hogy válás lesz a vége, de az meg pláne nem szép, hogy egyből azt feltételezzük, hogy igazi veszekedős válás lesz az egész házasságból.

A férjem még a kapcsolatunk elején rebesgette, hogy ő majd szeretne ilyet, de amikor a tényleges házasságkötésre sor került és kérdeztem, hogy mi legyen, csak annyit válaszolt, hogy meggondolta magát, mert sosem adtam rá okot. (Pénzügyileg meg ugyanúgy állunk.)

2020. jún. 25. 09:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!