Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok a házassági szerződésről?
És ha például én eladom a házasság előtt szerzett ingatlanomat, hogy a házasság ideje alatt vegyek egy másikat, akkor mivan?
Házasság közben szerzett tulajdon.
#4: az maganvagyon, hiszen a már meglévő ingatlanod árából vetted.
Viszont ilyen helyzetekben felmerülhet, hogy eladtad a maganvagyonod, elköltötted az arat, majd a közös vagyonból lett új ingatlan vásárolva. Szóval ez egyértelmű legyen, mi történt.
Azt gondolom, hogy sértő. Pénzügyileg nem jönneki ki rosszabbul a felek, mintha nem lenne, max felesleges, de őszintén ebből a szempontból nagy hátrányt nem látok. Inkább az érzelmi oldala zavar, mert egyáltalán nem minden válás végződik sárdobálással és marakodással - ezekről hallunk többet, mert ezekről jobban lehet csámcsogni, mint egy békés válásról. Egyrészt nem szép dolog abból kiindulni, hogy válás lesz a vége, de az meg pláne nem szép, hogy egyből azt feltételezzük, hogy igazi veszekedős válás lesz az egész házasságból.
A férjem még a kapcsolatunk elején rebesgette, hogy ő majd szeretne ilyet, de amikor a tényleges házasságkötésre sor került és kérdeztem, hogy mi legyen, csak annyit válaszolt, hogy meggondolta magát, mert sosem adtam rá okot. (Pénzügyileg meg ugyanúgy állunk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!