Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » "Ha unod, vagy már nem szerete...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

"Ha unod, vagy már nem szereted válj el! " Miért mondják ezt mostanság?

Figyelt kérdés

Szerintem pedig csak az a baj, hogy a többség arra van trenírozva, hogy a házasságnak, - mint mindennek, tökélynek kell lennie, pedig jobb lenne, ha realitásra nevelnénk a gyermekeket, ehelyett "boldogan éltek amíg meg nem haltak" mese szöveggel.

Nyilván egy örömtelen vagy destruktív kapcsolatból ki kell lépni, ez nem vitás de ahol csak megszokásból vannak együtt ott miért!? Miért hívják ezt kapcsolatfüggőségnek? Senkinek sincs dugi húsz millája, hogy vegyen egy lakást, anyagilag egy katasztrófa, gyerektartás stb.

Miközben kiderült, hogy a házas emberek tovább élnek nagy átlagban...

[link]

Ti mit gondoltok?

2019. okt. 10. 16:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
69%

Igazad van, ma már a termékeket is egy szezonra gyártják, csoda-e, ha a kapcsolatainkat is nem megjavítani akarjuk, mert majd lesz más?

Én pl. az első párommal le tudtam volna élni az életemet. De! Akkor nem ismerem meg soha a szerelmet. Elhittem volna, hogy minden kapcsolat erre a sorsra jut.

Nem akarom azt mondani, hogy jobb így nekem, mert rosszabb. Olyan okokból főleg, melyek közül kevésről tehettünk, s tudtuk befolyásolni, el kellett váljanak útjaink, s most itt vagyok egyedül. Se egy stabil, semmilyen, "biztonságos", unalmas kapcsolat, se a mindent elsöprő, belehalós, húsba s lélekbe maró, valódi szerelem, ami nemcsak szenvedély, valami, mikor azt érzed, pont jó helyen vagy. Csak fekszem a pad alatt. Mégsem hiányzik az első. De persze ezt csak az értheti igazán, aki átélte ezt. A másodikkal mennyei boldogság lenne egy sima hétköznap is. S ha választhatnék 10M Ft, és aközött, hogy csak 5 percet veszekedhessek még vele, az utóbbit választanám.

2019. okt. 10. 17:05
 12/27 A kérdező kommentje:
Itt van még egy cikk: [link]
2019. okt. 10. 17:17
 13/27 Diazepam ***** válasza:
83%
Attól még el lehet válni, majd újraházasodni egy jobbal. :D
2019. okt. 10. 17:35
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg mindenki okoskodik. Mindenki meg akarja mondani másoknak, hogy szerintünk, hogyan éljenek, mit tegyenek és mi nekik a jó.

Nem érdekelnek a statisztikák sem.

Mindenkinek egyéni döntése, hogy kivel él együtt, milyen körülmények között, és meddig.

Ne mások akarják már megmondani, hogy házas maradjak e vagy se, vagy meg kell e házasodni avagy sem.

2019. okt. 10. 17:47
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy érdekes kérdés. Tényleg van olyan, hogy szerelemmel indul, nem csak fellángolás, hanem egymás lelki társai is. Közös célok, ugyanaz az értékrend, stb. Aztán 3-4 év múlva elkezd lenyugodni (lehet úgy is mondani, ellaposodni) a kapcsolat (közben mondjuk már meg is házasodtak). Lanyhul a szenvedély, kevesebb lesz a szex. Ettől még működik az életközösség, kitartanak egymás mellett, egymás segítői, támaszai, mindent megbeszélnek. De már nem lángol. Ilyenkor jönnek az okosok azzal, hogy "de hát ti nem házasok vagytok akkor, csak lakótársak, stb..stb).

Ami amúgy nem is lenne baj talán, HA: mindkettőnek erre lenne így igénye. Szerintem akár évtizedekig is el lehet így élni. Akkor miért váljanak el. De akkor megint jönnek az okosak, hogy "igen ám, de mi lesz, ha egyiktek "megbolondul", és becseszik neki a szerelem".

Én erre azt mondom, hogy ezzel viszont ráérnének akkor foglalkozni, ha tényleg becseszett valamelyiküknek a nagy szerelem valaki mással. Szóval értem nagyjából, amit a kérdező ír. Én is azt mondom, hogy CSAK azért nem biztos, hogy ki kellene egy egyébként kellemes, biztonságot nyújtó életközösségből lépni csak azért mondjuk 6-8-10 év múlva, mert már nincs szenvedély, mondhatni megszokottá, kiszámíthatóvá vált. Mert attól még élhető.

Más az, ha bármelyik félnek akad más jelölt, akkor nem kérdés, mármint ha menni akar, menjen.

2019. okt. 10. 17:57
 16/27 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem szeretek valakit, azzal nem akarok együtt élni. Mi ebben a furcsa? Nem vagyok mazohista,
2019. okt. 10. 18:05
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem arról van szó, hogy nem szereti. Pont, hogy szereti, csak nem lángol ezer fokon. De: megérti, segíti, elfogadja úgy, ahogy van, támogatja, és ugyanez fordítva is.
2019. okt. 10. 19:22
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Két nezopont lehet ha az anyagiakat uj lehetosegekeket x év felett nézzük akkor aszerint ne váljanak el mert fele vagyon lesz. Ha aszeribt nézzük h nem élnek csak monoton dogunalom akkor a draga eletuket fecserelik el. Nagy a tétje.

Amugy szerintem a kérdező nem akar kiabrandulni az idilbol a valosag elég rideg nem elfogadhato neki.

Ibkabb az ujrakezdest lasd benne.

Sok idő mire a felek raszanjak mqgukat2meg 66 szor atgondoljak hidd el! Ott már nagyon elegük van!

2019. okt. 10. 20:56
 19/27 A kérdező kommentje:
15-ös válasza nagyon tetszett. Lehet, hogy nem jól fogalmaztam én sem az elején, szóval nem csak rossz vagy jó lehet egy kapcsolat, ezernyi módon élhetnek együtt a felek, ha az mindkettőjüknek megfelel, azt sem vitatom, hogy van aki egyedül tud teljesen kibontakozni, nem vagyunk egyformák. Azt hiszem nekem is tulajdonképpen azzal van bajom, hogy mindig van egy uralkodó trend, (régen akár vallás vagy hagyományok miatt) van egy elvárás, hogy éljenek az emberek.
2019. okt. 10. 21:07
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te komolyan ilyen nők lapja cikkeket linkelgetsz? Ne fárassz már az ilyen nlc oldal marhaságokkal.
2019. okt. 10. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!