Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam el páromnak a problémáimat? Egyértelműen megkérdezte, hogy mi a gond köztünk mostanság. Azt kérte, hogy úgy mondjam el, hogy nem sértem meg. Bővebben lent.
7 éve vagyunk együtt 3 éve házasok. Hozzá tenném, hogy nagyon sértődős és attól félek, hogy ha tényleg mindent elmondanék akkor tönkretenném teljesen a kapcsolatunkat.
Ilyen típusú emberekkel mit lehet kezdeni?
"Azt kérte, hogy úgy mondjam el, hogy nem sértem meg."
Miért? Mi vonzott ebben az emberben? Sértődjön meg, ha ennyire kis mimóza.
Csak magadról beszélj, hogy Te mit érzel, Te hogy látod, Te mit szeretnél, Te hogyan szeretnéd, Neked hogy esik ez-meg az, stb.
Nagyon egyszerű példa: nem szoktál virágot kapni, de igényelnéd az e fajta figyelmességet.
Megsértődésre adhat okot, ha direkt rontasz neki a párodnak: "Miért nem vagy képes nekem virágot hozni??!"
Viszont elgondolkodásra késztetheti: "Olyan jól esne nekem egy kis figyelmesség, egy-egy szál virág néha. Ez olyan sokat jelentene nekem, amitől úgy érezném fontos vagyok számodra." stb.
Ezt nevezik asszertív kommunikációnak a szakirodalomban. Esetleg olvass utána, mielőtt beszélsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!