Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is megfigyelte, hogy a "csúnya" lányok korán házasodnak?
Nyílván mindig vannak kivételek stb. stb. de most arra vagyok kíváncsi, hogy más is tapasztalta-e ezt a jelenséget.
Már 3 volt gimis (lány) osztálytársam is megházasodott, még csak jövőre lesz az osztálytalálkozó. Mindegyik...nos szegények nem a legszebbek. És az első barátjukkal össze is álltak. Én ezt nem tudom mondjuk megérteni...na mindegy. Egyedi eset ez vagy akár általánosítható?
Szerintem mostanság pont hogy nem.
Ezt a jelenséget a 80-as években figyeltem meg, nálunk is anno érettségi után a leginkább középszerűek/csúnyácskák mentek férjhez pl. egy éven belül.
Most szerintem a krémje megy férjhez huszas évei első felében (tehát csinos, dekoratív, és EMELLETT okos, értelmes, igyekvő, jóérzésű). Őket "viszik" a komoly, normális, jó végzettséggel és állással rendelkező pasik.
#9 én is úgy sarkítottam mint te, "lol" én sem vetem rá magam mindenkire aki tetszik. Csak nem a kérdésre válaszoltál. Egyébként is idézőjelbe tettem a csúnyát. De mindjárt bele kell kötni a kérdezőbe igaz?
Már vártam az első irigyezőt :( mindjárt telesírom a kispárnám. Van barátnőm már egy ideje, nagyon jól megvagyunk, mégsem megyek hozzá 1 év után. Vagy az egyik esetben 8 hónap volt.
Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy ez miért lehet vagy általános-e. Engem aztán nem zavar, az ő életük. Legyenek boldogok.
"Engem aztán nem zavar, az ő életük. Legyenek boldogok."
Akkor mi a ráknak írsz ki róla kérdést?
Egyébként okos dolog a te kis személyes tapasztalatodból konzekvens következtetést levonni az egész női nemre. Nálunk pl. olyan csajnak lett férje, plusz 2 gyerek elég fiatalon, aki főiskolák szépe is volt, ennyi erővel kiírom, hogy csak a modell alkatú lányoknak lesz férje.
Az, hogy a "kevésbé szép" lányok a húszas éveik elején már férjhez mennek, nem jelenti azt, hogy az összes húszas évei elején járó férjhez ment lány "kevésbé szép". De szerintem is megfigyelhető a jelenség. Az igazán csinos nők maguk sem szeretnének korán elköteleződni, mert tisztában vannak a saját értékeikkel (vagy épp túl is becsülik).
Az ideális eset mindenkinél az, amikor úgy érzi, hogy "na, megtaláltam azt az embert, aki mellett boldog vagyok", de azért kár tagadni, az is közrejátszik, hogy "nála jobbat nem fogok találni". Az első kitétel a szép és kevésbé szép lányoknál is ugyanúgy tud teljesülni, a második viszont a kevésbé szépeknél nyilvánvalóan előbb.
Viszont nem csak az állhat a háttérben, hogy az adott nő csúnya, vagy csak annak tartja magát. Lehet, hogy konzervatív családban nevelkedett, vagy bármennyire furcsa, az is elképzelhető, hogy gyönyörű a lány, de korán egymásra találtak a megfelelő fiúval. Millió kombináció lehetséges.
Nem általánosítottam, csak feltételeztem. Szövegértés...48-as betűmérettel meg caps lockkal írjam oda? Meg attól még, hogy nem zavar meg lehetnek boldogok, attól még kérdezhetek nem?!
De érdekes amit az utolsó két válaszoló írt. Azóta eszembe beugrott, hogy mindegyik férj 30 vagy idősebb. Jött a kapuzárás lehet. Aztán megfogta magának a naiv kislányt, az meg örült neki, hogy valakinek kell?! :D
Igen igy van ... ;)
Nem ertem miert kell lepontozni. Biztos faj az igazsag idiotak ... 15.voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!