Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti fontosnak tartjátok az esküvőt?
Szerintetek fontos az esküvő, házasság?? Indokkal válaszoljatok .
Sok embertől főleg pasiktól hallottam azt hogy szerintük nem fontos es már nem divat..
Viszont szerintem sok nőnek az az álma hogy az élete szerelmével összeházasodjon és szép ruhában az oltár elé álljon élete egyik legcsodálatosabb napján. Vagy ez már "lejárt lemez"?
9-es, nagyon bízhatsz a párodban, ha csak akkor hiszed el, hogy felelősséget vállal érted, ha ezt írásban alátámasztja.
"nincs több válás, mint sok éve, cserébe sokkal kevesebb a házasságkötés" - Válás kb. ugyanannyi van, mint korábban, házasságkötés pedig kevesebb. Ebből még továbbra is az következik, hogy sokkal kevesebb az évtizedekig tartó házasság, mint a néhány évig tartó.
Jaj, megjött a "biztos nem bízol benne" duma :D nyilván azért tervezzük a házasságot, mert nem bízunk egymásban :'D
Jó tudni, hogy ott nincs meg a bizalom, ahol össze akarja kötni az életét két ember, ahol hivatalosan is egymáshoz akarnak tartozni. CSAK ott lehet bizalom, ahol életük végéig csak egymás "barátnője" meg "barátja" a két fél. Bezony!
Ha vennél egy házat a legjobb barátodtól, lepapíroznád, hogy a tiéd? Igen? Miért? Nem bízol benne? :(
9-essel értek egyet.
Amúgy a mi családunkban is van olyan pár, hogy 17 éve vannak együtt, most születtek gyerekeik (ikrek), családi házat vettek, közös a hitel is. Pl. érdekelne, hogy miért nem házasodnak? Inkább terhesen elcincálta a barátnőjét a pasi ügyvédhez az apasági nyilatkozat miatt.
Mellesleg a nem házasodásnak az árnyoldala már visszaköszönt az első ügyintézésnél. Újdonsült apuka intézte (volna) a GYED-et a hivatalban, kivárta a sorát (több óra), és ott szembesült vele, hogy - bár a babák születési anyakönyvi kivonata ott van nála - de az apasági nyilatkozatot is vinni kellett volna. Tehát mehetett újra, végigseggelhette újra (és megnyugtattuk, hogy ez kb. a kölkök 18. születésnapjáig így lesz, úgyhogy az apasági mindig legyen nála, náluk, ha ügyintéznek).
Pl. az ilyet baromira nem értem, mindegyiküknek első házassága lenne (mert még az lehet egy indok, ha az egyik fél már volt házas, hogy nem akaródzik neki újra.)
"Jó tudni, hogy ott nincs meg a bizalom, ahol össze akarja kötni az életét két ember" - Erről eddig szó sem volt. Mi már rég összekötöttük az életünket papírozás nélkül.
Egyébként köszönöm a példát, amivel az igazamat bizonyítottad: közösen dobtunk össze házra, és csak a barátom nevén van. :) Egyszerűen így volt egyszerűbb lepapírozni, nem tartok attól, hogy bármikor ezzel visszaélne.
Látod, hogy a példádat megint a bizalmatlanságból hozod fel? "CSAK ott lehet bizalom, ahol életük végéig csak egymás "barátnője" meg "barátja" a két fél. Bezony!" - Ezek alapján te házasság nélkül nem tudod elképzelni, hogy élete végéig együtt legyen az adott pár. Rossz lehet, ha valakinek azért kell hivatalos papír, mert anélkül azt gondolja, szakítani fognak :/
Mondd, te szándékosan magyarázod félre, amit írok, vagy tényleg nem érted te nagad se?
A kérdésem az volt, hogy a legjobb barátodtól veszel egy házat. NEM az, hogy a pasiddal együtt beköltöztök, hanem ha egy random BARÁTODTÓL megveszed az ő házát, ő kiköltözik, te meg be. Erről nem írsz szerződést?
(Már várom, hogy ezt hogy fogod kiforgatni :D )
Mérvadó, hogy kitől kapom? Akár a pasimtól, akár a barátomtól, nem írok, ha neki nem fontos (és ha a törvények sem írják elő, viszont azt hiszem, ez a jogi macera miatt elkerülhetetlen).
Egyébként ismétlem, az általad felhozott példában irreleváns, hogy kitől kapom, hisz az a lényeg, bízom-e benne, és nem, nem az jut eszembe, amikor bárki házat adna nekem, hogy "márpedig ezt írd le nekem papíron, különben nem hiszem el!" - mint neked a párkapcsolat / házasság esetén.
Egyébként te tényleg baromira bizalmatlanul élsz, ha egy baráttól is csak akkor hiszel el bármit, ha arról szerződés íródik.
Az ingatlan vásárlás egyébként nem jó példa, törvény nem teszi lehetővé, hogy szerződés nélkül vásárolj ekkora értékű dolgot, ha pedig csakúgy a semmibe eltűnnek milliók a számládról, a bizalmatlanságod lenne a legkisebb problémád, mikor a NAV kérdőre von :))
Oké, tényleg elismerem, hogy azért akarom összekötni az életemet a párommal, mert nem bízok benne. Sőt, titokban még utálom is. Azért vagyok vele! :)
Jólvan, akkor ne házasodj. Majd ha nem engednek be a párodhoz a kórházban, nem tudjátok úgy együtt intézni a pénzügyeiteket, ha rohangálhattok a gyerek után apasági vizsgálatra, stb stb, akkor mondd, hogy fölösleges.
ÉN bízom a páromban, de az orvos, a bank, az állam, meg a többi hivatalos szerv erre tesz magasról. NEKIK igenis a papír számít, én meg hülye lennék a saját életemet megnehezíteni.
De ja, éljünk a középkorban, ne csináljunk papírt semmihez, mindent intézzünk bemondásra!
"Oké, tényleg elismerem, hogy azért akarom összekötni az életemet a párommal, mert nem bízok benne." - Örülök, hogy elismered, hisz az első alkalommal is azt írtad, hogy aki nem akar házasságot, az csak kibúvót akar a felelősség alól. Azaz te csak abban tudsz megbízni, aki házasodik, és neked hivatalosan, írásosan alátámasztja, hogy szeret.
"Majd ha nem engednek be a párodhoz a kórházban, nem tudjátok úgy együtt intézni a pénzügyeiteket, ha rohangálhattok a gyerek után apasági vizsgálatra, stb stb, akkor mondd, hogy fölösleges." - Most a bürokrácia azon elemeit emeled ki, amelyek szempontjából a házasság előnnyel jár, pedig éppen ennek ellentéte a gyakoribb. Ha külön indítunk vállalkozásokat, és házastársak vagyunk, automatikusan kapcsolt vállalkozásnak számít, melyre rosszabb adószabályzat vonatkozik. Ha egy gyermek szülei együtt vannak, szintén hátrányosabb elbírálásban részesülnek (pl. támogatások tekintetében) mint a hivatalosan együtt nevelők.
Egyébként az öt évünk alatt sosem volt probléma a pénzügyek intézésével, kórházba mindig beengedtek hozzá (pedig sokat bent volt szegény, míg ki nem gyógyult a rákból) és olyan érvet még nem hallottam, mely alapján mi gyakorlati hasznát vettük volna a házasságnak. Biztos van, ahol ez máshogy van, de a mi számunkra ez a papírozás különösen hátrányos lenne.
"De ja, éljünk a középkorban, ne csináljunk papírt semmihez, mindent intézzünk bemondásra!" - Egyedi eset, hogy valakinek a modern világban az tetszik, hogy mindent le kell papírozni :D
Ha visszakerülnénk a középkorba, én a békés, szocializált emberi természetet hiányolnám legjobban, te pedig azt, hogy nem kell három órát állni a postán/bankban/okmányirodában :D
18-ra: Nálunk volt a (tágabb) családban olyan, hogy a férfi haldoklott a kórházban (60 éves volt), és az élete párjának nem adtak felvilágosítást. 30 éve együtt voltak, és a pasi két fiának mondták csak meg, hogy mi van (pár napja van hátra).
Nem voltak megházasodva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!