Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ti fontosnak tartjátok az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti fontosnak tartjátok az esküvőt?

Figyelt kérdés

Szerintetek fontos az esküvő, házasság?? Indokkal válaszoljatok .

Sok embertől főleg pasiktól hallottam azt hogy szerintük nem fontos es már nem divat..

Viszont szerintem sok nőnek az az álma hogy az élete szerelmével összeházasodjon és szép ruhában az oltár elé álljon élete egyik legcsodálatosabb napján. Vagy ez már "lejárt lemez"?

2017. dec. 4. 03:00
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
13%
Én részemről nem tervezek se házasságot, mert csak rengeteg pénz, meg vesződés van vele, főleg a válásnál. Szerintem a kapcsolat lényege, hogy jól érezzük magunkat a jelen pillanatban, amíg megvan a szerelem, aztán később eljön az a pont, amikor jön egy harmadik fél, vagy ellaposodik a kapcsolat, és akkor vége lesz a dolognak. És sokkal egyszerűbb a szétválás, ha nincsenek kötöttségek.
2017. dec. 4. 03:28
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom, hogy nekem mi fontos. Maga az eskü a fontos, amit a másiknak teszek, ő pedig nekem, ez pedig bárhol, bármikor, bármiben elhangozhat és addig szól, míg a halál el nem választ, nem pedig addig, míg dúl a láv, nem addig, míg ki nem hízzuk a ruhát amit ott viselünk és nem addig, ameddig felnevelünk 1,2,3 gyereket. Neked kérdező azt mondanám hogy nem fontos és nem nekem, hanem aki úgy gondolkodik erről, mint te a kérdés alatt. Erre nem esküdnék ezt a bohóckodást megtehetnéd egy jelmezbálban. Nem a házasság intézményében van a baj, hanem azzal, hogy egy gólyatábor beavatószövegét komolyabban veszik az emberek manapság, mint egy másik embernek tett szeretet ihlette, élethosszig tartó, felbonthatatlan szövetségre tett esküt. Szép ruha? Határoló el helyettem kérlek.

31/f

2017. dec. 4. 03:32
 3/33 A kérdező kommentje:
Szerintem fontos az esküvö csak tul negatívak néhányan... én hiszek abban hogy létezhet a jó házasság s nem kell a válástól tartani...
2017. dec. 4. 04:35
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
Az esküvőt nem, a házasságot igen. Én nem szeretném, ha a párkapcsolataim 1-2 évig tartanának (kb. eddig vagyok nagyon szerelmes), hanem inkább 1-2 évtizedig. Legalább.
2017. dec. 4. 04:41
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

"Nem a házasság intézményében van a baj, hanem azzal, hogy egy gólyatábor beavatószövegét komolyabban veszik az emberek manapság, mint egy másik embernek tett szeretet ihlette, élethosszig tartó, felbonthatatlan szövetségre tett esküt."

Ez így igaz, én is így gondolom. Attól, hogy sok a válás, még nem a házasság intézménye a hibás. Ez a kacsa és a víz szindróma: ha a kacsa nem tud úszni, akkor nem a víz a hülye.

Sajnos az emberek nagy része alkalmatlan a házasságra: vagy mert eleve ilyen személyiség, vagy a környezete tette azzá. Viszont "a szép ruha" kell, meg a nászút Balira, de egyszerű belátni, hogy nem ezektől lesz tartós egy házasság.

Én fontosnak tartom a házasságot, de nem azért, amit itt leírtál, hogy "szép ruhában az oltár elé álljon élete egyik legcsodálatosabb napján". Én hívő vagyok, nálunk ez egyébként egy szentség, mely életre szól. A házasság egy hivatás (tehát a családi élet) kezdőlépése. Nem a kapcsolat megkoronázása, hanem sokkal inkább a kezdet. Innentől kezdve sosem lehet lejárt lemez.

2017. dec. 4. 08:51
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Én nő vagyok, nekem személy szerint fontos. De van olyan ember is, akinek nem. Társadalmilag már nem olyan fontos, tehát aki nem érez benne semmi pluszt, annak tök fölösleges.

Nekem a spritiualitása miatt fontos, hogy egy szép ceremónián kijelentem, hogy a másikkal akarom leélni az életemet (maga a lakodalom nekem nem fontos, én simán megelégednék egy 2tanús szertartással, csak a szép ruha és a szép fotó lenne nekem fontos a klasszikus esküvői "sallangokból").

2017. dec. 4. 11:14
 7/33 anonim ***** válasza:
100%

Nő vagyok és gyerekkorom óta nem izgatott ez a téma.

Pénzkidobásnak tartanám részemről-de megértem, ha valakinek ez a fontos, mások vagyunk.

Nem izgat a ruha, a sok ember, ahogy a legtöbbjük sajnos tényleg unottan arra vár a ceremónia közben,

hogy ehessen-ihasson (most ezt nem szemétkedésből írom).

Maga a házasság az más tészta.

Barátom az igazi, de nem szeretnék esküvőt, lagzit. Lehet lepontozni, volt már, aki antinőnek tartott ezért. :)

2017. dec. 4. 11:36
 8/33 anonim ***** válasza:
0%
Én nő vagyok, és ha a barátom megkérné a kezemet, telepisilném a száját.
2017. dec. 4. 11:47
 9/33 anonim ***** válasza:
69%

Nem akarok habos-babos ruhát, oltárt se, nagy csinnadrattát se, de esküvőt azt igen.

Leegyszerűsít sok dolgot, érzelmileg ad egy pluszt, és úgy gondolom, felnőtt emberként illik felelősséget vállalni a dolgokért, így ezért is.

Nem utolsó sorban egy esetleges váláskor is le van tisztázva minden, nem akkor kell bogarászni, hogy ki mit fizetett.

(Akik a "manapság a házasságok fele válással végződik" rinyát tolják, azok megnézhetnék, hogy nincs több válás, mint sok éve, cserébe sokkal kevesebb a házasságkötés, így könnyen magas az arány... De ennyi erővel már nagyszüleinknek se kellett volna házasodniuk.

Aki kibúvót akar a felelősség alól, az mindja azt. Minek kell ilyen kamu dumákkal takarózni? :D )

N

2017. dec. 4. 11:54
 10/33 anonim ***** válasza:
Nekem fontos volt maga az eskütétel. Egyikünk sem volt vallásos, így esküt csak az anyakönyvvezető előtt tettünk,csak a közeli hozzátartozók voltak jelen. A nagy lagzi, buli, szép ruha nekem egyáltalán nem volt fontos, és nem is volt ilyesmi. Egy kedves vacsora volt csak, és nem bántam meg, hogy nem volt rongyrázós "nagy nap".
2017. dec. 4. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!