Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért kell nagy felhajtást...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért kell nagy felhajtást csinálni egy esküvőből, nektek milyen esküvőtök volt?

Figyelt kérdés

Soha nem akartam túlgondolt esküvőt, jobb lett volna egy egyszerű, vacsorával és tortával egybekötött ünneplés, a legfontosabb emberekkel. Nekem a lényeg a gyűrű, az igen, és a szerelmem. Táncolni nem szeretek, rosszul vagyok a lakodalmas zenéktől is, feleslegesnek tartom a menyecskeruházást, meghívó osztogatást, és a hajnalig tartó bulit, mert a rokonok úgy kívánnák, én meg nem mehetnék haza a fáradt nap után. Kiráz a hideg a rokonok beleszólásától is hogy kiket hívok és kiket nem.

Nekem az is elég lenne ha mi ketten lennénk két tanúval, szülőkkel.

Csak én vagyok ilyen egyszerű? Idén esküdök, de néha a hideg is kiráz, persze szeretem a szerelmemet, javarészt ő dönt, miért fogjam vissza a vőlegényem a tervezésben, tudja milyen vagyok, nem flacoskodunk majd :)

Nektek milyen volt az esküvőtök?

2017. ápr. 14. 17:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én kicsit eltérően gondolkodom erről.

Magamnak nem szeretnék nagy esküvőt, mert egy nagy lagzi több milliós tétel, az ajándékokból és a menyasszonyi táncból nem lesz akkora bevétel, hogy megérje. Nyilván nem azért szervez magának nagyobb esküvőt az ember, hogy megérje, de ha legalább nullszaldósra kijönne a dolog, akkor már megérné egyet rendezni. :D

Szóval nekem nem éri meg egy nagyobb felhajtás fél-1 millát a dolog. Mert annak a pénznek jobb helye is lehet, közös lakás, közös bútorok stb. 1 millió forint azért elég jelentős összeg, még ha jól keres az ember akkor is. Nyilván ha milliárdokon kuporognék akkor nem lenne akadálya, bár akkor sem ráznám a rongyot, mindenféle sztárokkal meg limuzinokkal.

2017. ápr. 15. 23:17
 12/17 anonim ***** válasza:
42%

"#6: Talán azért pontoztak/hurrogtak le, mert süt a sértettség, az agresszió, az irigység a hozzászólásodból. "Egyesek, mániákusan bulizni akarnak meg szórni a pénzt." Ebben a mondatban Te semmi kivetnivalót nem találsz?"

Lol, legkevésbé sem vagyok irigy vagy sértett. Csak nem értem miért akarják emberek megmondani MÁSOKNAK, hogy milyen esküvőjük legyen. Sőt, megsértődnek VENDÉGKÉNT, ha valami nem az ő elképzelésük szerint zajlik (rengeteg kijelentés volt már ebben a témakörben hogy "ha ilyen lesz/lenne az esküvő, én el se mennék"). Azt se képesek belátni, hogy esetleg egy család más mint az övék, mások a szokások, másra van vagy nincs igényük. Következetesen kijelenteni hogy egy esküvőre ez és ez a dolog KELL - főleg így ismeretlenül - szerintem ökörség.

Nekem egyébként nem volt hagyományos értelemben vett lagzim, nem is akartam, ezzel kapcsolatban pont úgy éreztünk mindketten ahogy a kérdező. Kb 11-től délutánig tartott a dolog, egy pici kastély kertjében, illetve a legszűkebb baráti kör maradt ott tovább. Mire legyek irigy, ha pont megfelelt? Mai fejjel talán még ennél is kisebbet tartanék.

Az értelmetlen, erőn felüli pénzszórás, ami évről évre egyre nagyobb méreteket ölt, viszont böki a csőrömet, ezt elismerem. Nem tartom normális dolognak, hogy átlagos keresetű emberek normálisnak fogadják el, hogy minimum milliós kiadás házasodni, meg hogy kifizetnek olyan összegeket, amit SEMMILYEN más élethelyzetben nem fizetnének ki ugyanezért.

2017. ápr. 15. 23:55
 13/17 anonim ***** válasza:
80%

#11: Egy középkategóriás esküvő 2-2,5M Ft ma Magyarországon.

#12: Nem vagy irigy, nem vagy sértett, csak nem érted miért kell megmondania másoknak, hogy, aztán Te megmondod mi a normális. Mesélj még kérlek!

2017. ápr. 16. 10:32
 14/17 anonim ***** válasza:
55%

13: nem mondok én meg senkinek semmit, verje el a pénzét aki arra vágyik. Csak vegyük már észre, hogy egyre több az olyan, aki nem megy el az esküvőre mert nincs pénze v későn szóltak; vagy azért nem házasodik mert nincs pénze. Azért, mert mesterségesen gerjesztik az elvárásokat, az árak meg az egekben. Ennek nem arról kéne szólnia hogy a pár és a teljes rokonság verje magát évekre adósságba.

De már az első hszben is írtam, hogy mindenki csinálja úgy, ahogy akarja. Én elmegyek akkor is ha batyubál, vagy csak esküvő kaja nélkül, meg akkor is ha hagyományos lagzi, nem vágok pofákat egyikhez sem és nem teszek megjegyzéseket; másokkal ellentétben.

2017. ápr. 16. 11:26
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az árak messze itthon a legalacsonyabbak, szinte minden esküvői szolgáltatási területen negyede-ötöde egy termék/szolgáltatás mint Európa többi részén, vagy akár Romániában, Moldovában. Egyébként én is egyetértek azzal, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy akarja és ahogy Neki tetszik, csak akkor azt is kár leírni, hogy aki meg másképp az rongyot ráz/hülye.
2017. ápr. 16. 11:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Nalunk mi alljuk a lagzit es van olyan rokon akit "muszaj" meghivni, pedig ugy tud nezni az egyikolyuk mint ha le tudna köpni, plusz ugy oltozkodik mint egy balkáni k"va. Nincs szuksegem ilyenekre, de meg kell hivni mert nagy balhe lenne belole a rokonok kozt. Raadasul 5en vannak csaladban, mi meg etessuk a penzunkon.
2017. ápr. 16. 14:21
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi nem csak Te Vagy így. Nagyon sok nőt kiráz a hideg az esküvőtől, a lagzitól meg pláne. Miért nem jó két tanú és kész, ha már annyira kell a papír? Ok a papírnak is van jelentősége,mert örököl a házastárs, az élettárs nem, de kb ennyi a nagyobb jogi különbség.
2017. máj. 9. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!