Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő után mi lett a férjezett neved? Felvetted a férjed teljes nevét/XY-né/ vagy csak a vezetéknevét és maradt utána a tied/X-né XY/?
Én felvettem a vezetéknevét,így a 4 tagú családunkban mindenkinek azonos a vezetékneve.Én sem lógok ki a sorból.Nekem ezért jó.
Sztem nem dobtam el a személyiségem,hiszen azzal,hogy feleség,és anya lettem nagyot változtam,miért ne változhatott volna a nevem is?
Hát én -né semmilyen verzióban nem leszek.
A párom abszolút nem ragaszkodik hozzá,hogy felvegyem a nevét úgyhogy valószínű,marad a sajátom-végülis 32 éve viselem és nincs vele semmi bajom-de gondolkodom a kötőjeles verzióban is,csak az hosszú.Ami tetszene,csak nem lehet,úgy tudom:férjem vezetéknevének kezdőbetűje+saját nevem tehát:z.xy
Az utolsónak. Nekem van ismerősöm aki őgy vette fel, hogy:
Kóka Zsuzsanna a leánykori neve. Hegedűs a férje vezetékneve ebből lett:
Kóka H. Zsuzsanna.
Nézz utána.
Én is né leszek:) Párom vezetékneve-né leánykori nevem:)
Ha nekem lesz esküvőm, én úgy venném fel hogy:
Férj vezeték neve - Saját vezetéknév Keresztnév.
(pl: Kovács László és Lépcsőház Aranka összeházasodik , így lesz Arankából: Kovács - Lépcsőház Aranka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!