Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg össze kell házasodnunk ahhoz, hogy a kisbabánk a párom vezetéknevét megkaphassa?
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Az ismerőseim között soknak lesz most az esküvője, mert nem adták ki nekik az apaságit.
De így megnyugodtam, mert jövő nyárra terveztük a lagzit.:-) És nem kell nagy pocakkal táncikálnom.:-)))
elég az apasági.én tavaly augusztusban szültem.mi sem voltunk megesküdve a párommal.terveztük,de elöbb jött a manó,így csináltattunk apaságit.most lesz májusban a fiunk keresztelője.mivel templomba nem esküdtünk(mivel ugye nem volt még esküvő),igy mondta a pap h törvénytelen gyerek-ként írja rá a fiunkat a keresztlevélre.de összead minket elötte,igy már nem lesz törvénytelen.
szóval a lányeg,h nem kell megesküdnötök ahoz,h a gyermeketek az apukája családnevét kapja.
Elég az apasági nyilatkozat.
Amúgy ha teljesen 100%osat szeretnél, akkor bementek az anyakönyvezetőhöz, és felvilágosítanak, hogy mit is kérnek hozzá, hogy tehessen a párod apaságit(pénzt fix, hogy nem)
Nálunk tavaly májusban ezt kérték: személyigazolványok, lakcímkártyák, az első olyan orvosi lelet ami biztosra mondja a terhességet, és a kb szülés várható időpontját(én vittem a kiskönyvet, meg az első leletet(ha van lehetőséget kérj egy olyan igazolást a dokidtől, hogy sacc mikor fogant a kicsi, ezt NÁLUNK jobban szeretik), hivatalból ellenőrizték, hogy hajadon vagyok e(akkor nem érdeklődtek van e az apán kívül élettársam, csak a férjeket ellenőrizték:)) ezek alapján 10perc múlva már ellenőriztük az adatainkat, meg aláírogattunk.
(ügyfélfogadás vége előtt 20perccel bementünk, elég egyértelmű volt, miért megyünk(8.hónapban voltam) és gyorsan megcsinálták
Off: mi az, hogy a pap azt írja a keresztlevélre, h törvénytelen gyerek? Nálunk ilyen fel sem merült, teljesen úgy ment a keresztelő, mintha férj és feleség lennénk, nem csak élettársak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!