Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetne ebben arany középút? (esküvő)
Párommal kicsi esküvőt tervezünk, szülők, tesók, nagymama. Szertartások, vacsora és kész.
A fő okok, hogy 35 felettiek vagyunk (ennek ellenére) első házasság. Utáljuk a felhajtást. Létszámban is nagy lenne az eltérés, mert az én családom hatalmas (és jó kapcsolatot is ápolunk), a páromé pedig rendkívül kicsi abból is van olyan, akiről a párom azt sem tudja, hogy Bp-en pontosan hol lakik. Szóval nulla kapcsolat.
Arányaiban szülőkkel együtt az én (legkisebb) létszámom kb. 55 fő, a páromé 15.
Szokásos téma, az anyós jelölt tombol. Hogy mit fognak szólni a rokonok, meg hogy ő ezt szégyelli, meg stb. Igenis azt a kis családot meg kell hívni. Milyen szemetek vagyunk, stb. Gyakorlatilag nem is áll velünk szóba.
Nekünk ez fáj. Két hónapja megy a háború. Látni sem óhajt minket. A párom nagyon szereti és tiszteli a szüleit, szegény évek óta lavíroz, hogy se engem, se anyóst ne sértse meg. Eddig sikerrel. De ezen a ponton teljesen elakadtunk.
Szerintetek hogyan lehet ebből kilépni? Hívjuk meg az ő minimálcsaládját? Ebben az esetben az enyémek tuti megsértődnének... Amúgy nem, de ha a másik fél ott lenne, az biztosan rosszul esne nekik... Nem tudom mi legyen...
Egy éve vagyunk együtt, 8 hónapja együtt is élünk. A párom előtte is külön élt (egyedül), jelenleg az én lakásomban lakunk.
A páromat irányította régebben ha kell, ha nem. Amióta együtt vagyunk, azóta nem. Ehhez nyilván az én "viszonylag" vas akaratom is kell. Próbálkozott pl., hogy túl korai ez az összeköltözés, na de nyilván senkit nem érdekelt, megtörtént és kész.
Megnyugtattak azért a válaszok, remélem lenyugszik.
Tényleg nem akarunk vele rosszban lenni, megosztanánk vele minden örömünket, de hát nem nagyon hagyja...
Az egész életét azon a ponton éli, hogy "mit fognak szólni" --- hát őszintén, ki nem sz... le. De akkor sem akarok vele haragban lenni... Hát nehéz
Nálunk is hasonló volt (én vagyok a feleség).
Anyukám minden áron helyettünk akarta szervezni az esküvőt (hol legyen, kiket KELL meghívni, mit mennyiből KELL kihozni - úgy hogy mi fizettük stb.).
Ott rontottuk el, hogy az elején hagytunk neki teret, hadd nézelődjön, aztán elkapta a hév, és mindent le akart nyomni a torkunkon.
A vége az lett, hogy engem elkapott a pulykaméreg és közöltem vele, hogy volt esélye a saját esküvőjét is megszervezni, a mienket hagyja ránk.
Két hétig mosolyszünet volt, utána hagyott minket, azt csinálni, amit szeretnénk. Számunkra tökéletes volt az esküvő és a vendégek is azóta emlegetik.
Nektek is ajánlom, hogy húzzátok meg a határt, mert most még csak a létszámot fogja meghatározni, utána az éttermet, menüt, a végén még a nászútra is vele fogtok elmenni, mert már 20 éve el akart jutni Tenerifere....
istenem mennyi értetlen olvasó! Szövegértés...
Szerintem úgy csináljátok, ahogy ti szeretnétek. Ha most "engedtek" mindig ez lesz. Érzelmi zsarolás.
Majd jönnek a "milyen név ez a gyereknek?!.. inkább ez legyen... vagy miért oda tetted azt a virágot, itt sokkal jobb helye lenne.. " Szóval ha ebben a fontos kérdésben engedtek, akkor elindul a lavina
Es ti akarjatok fizetni az egesz eskuvot? Mert akkor tenyleg csak a ti dontesetek.
Eredetileg mi is igy szerettuk volna, de aztan mindket reszrol "bezsongtak" az anyukak es osszeirtak fejenkent vagy 120 fot!!! Aztan amikor megallapodtunk, hogy a vacsorat ok fizetik, akkor mar lelkesen huzogattak le a listarol a vendegeket. :D Vegul osszesen hivtunk 130 fot.
Ha még valaki olvassa,
az esküvőt mi fogjuk fizetni. Már csak azért sem engedek ebből, hogy senki ne formáljon jogot magának arra, hogy beleszólhat.
A helyzet egyelőre nem változik, majd idővel talán jobb lesz.
Köszi mindenkinek a véleményt / segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!