Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Lehetne ebben arany középút?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehetne ebben arany középút? (esküvő)

Figyelt kérdés

Párommal kicsi esküvőt tervezünk, szülők, tesók, nagymama. Szertartások, vacsora és kész.

A fő okok, hogy 35 felettiek vagyunk (ennek ellenére) első házasság. Utáljuk a felhajtást. Létszámban is nagy lenne az eltérés, mert az én családom hatalmas (és jó kapcsolatot is ápolunk), a páromé pedig rendkívül kicsi abból is van olyan, akiről a párom azt sem tudja, hogy Bp-en pontosan hol lakik. Szóval nulla kapcsolat.

Arányaiban szülőkkel együtt az én (legkisebb) létszámom kb. 55 fő, a páromé 15.

Szokásos téma, az anyós jelölt tombol. Hogy mit fognak szólni a rokonok, meg hogy ő ezt szégyelli, meg stb. Igenis azt a kis családot meg kell hívni. Milyen szemetek vagyunk, stb. Gyakorlatilag nem is áll velünk szóba.

Nekünk ez fáj. Két hónapja megy a háború. Látni sem óhajt minket. A párom nagyon szereti és tiszteli a szüleit, szegény évek óta lavíroz, hogy se engem, se anyóst ne sértse meg. Eddig sikerrel. De ezen a ponton teljesen elakadtunk.

Szerintetek hogyan lehet ebből kilépni? Hívjuk meg az ő minimálcsaládját? Ebben az esetben az enyémek tuti megsértődnének... Amúgy nem, de ha a másik fél ott lenne, az biztosan rosszul esne nekik... Nem tudom mi legyen...

2015. szept. 17. 11:52
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%
jesszus
2015. szept. 17. 12:53
 12/32 anonim ***** válasza:
81%

Még mielőtt olvasnám a válaszokat:

Nem vagytok gyerekek, ne is kezeljenek úgy! Saját esküvőre mindenki azt hív, akit akar. Aki fizeti a számlát, az dönt. Anyós tombolhat, egészségére, de nincs beleszólása.

2015. szept. 17. 12:53
 13/32 anonim ***** válasza:
49%

jaaaa, akkor ti ezt NEM AKARJÁTOK, "arányaiban szülőkkel együtt az én (legkisebb) létszámom kb. 55 fő, a páromé 15 "

huh, ezt elég nehéz volt megfejteni.

2015. szept. 17. 12:58
 14/32 A kérdező kommentje:

Jó, igazad van,

kimaradt a LENNE.

Bocs,ha félreérthető volt.

2015. szept. 17. 13:01
 15/32 anonim ***** válasza:
73%
hát nálunk esküvőn, a párom családja sokkal nagyobb arányban volt mint az enyém.Mi kifizettük a családom részét, párom családja meg ő meghívottjait és ennyi. Közöld anyóssal,hogy oké jöhet a 15 fő de akkor fizesse ki őket, mert nem akarsz olyan emberekre költeni akiket még nemhogy te,de még a férjed is jó ha 1-er látott.Amúgy ha már ebben is engedsz akkor életed végéig nyelhetsz, mert anyós pajtás sokáig él :P
2015. szept. 17. 13:05
 16/32 anonim ***** válasza:
79%

Meghívjátok a szülöket, testvéreket, nagyszülöket és kész.

Anyós tombol egy ideig, de ha senki nem foglalkozik vele, akkor lenyugszik. Esetleg meg lehet neki említeni, hoyg ha nem tetszik neki az, ahogy ti szervezitek, neki SEM kötelezö eljönni.

Az igen közeli rokonságban volt hasonló helyzet, ott anyós hisztizett, erre a hazasulandók egyszerüen nem álltak vele szóba (nem vették fel a telefont, stb) és megszervezték úgy, ahogy nekik tetszett. Az esküvö elött egy héttel megkérdezték anyóst, hogy jön-e és meglepö módon szó nélkül elfogadta a helyzetet. Azóta sem jött újra elö, és nem is akar beleszólogatni a fiatalok életébe.

2015. szept. 17. 13:06
 17/32 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek

Igazából mi is arra hajlunk, hogy tojunk rá és csináljuk úgy, ahogyan mi szeretnénk. Csak baromi rosszul esik, hogy haragszik ránk. Nem az lenne a cél, hogy ő ott álljon égnek álló orral..

2015. szept. 17. 13:14
 18/32 anonim ***** válasza:
79%

Mi nyolcan voltunk az esküvői ebédünkön. Tudom, hogy nem tetszett a többi rokonnak, de mit tehettek volna. Anyósnak pláne nem tetszett, de eljött, jó képet vágott hozzá és ennyi.

Nem bocsájtottuk megbeszélésre a döntésünket, mert a mi esküvőnk volt.

Nem kell megérteni, de el kell fogadni. A gyerekemnek sem engedem, hogy hisztivel elérje amit akar, az anyósomnak pláne nem engedném.

2015. szept. 17. 13:16
 19/32 anonim ***** válasza:
89%
Pedig most kell elkezdeni a hisztijei az ignorálását, különben majd mindig ez megy: keresztelő, gyereknevelés ...Mindig neki akartok hajbókolni, hogy ne álljon ott égnek meredt orral a családi összejöveteleken? Ugyan már...
2015. szept. 17. 13:22
 20/32 anonim ***** válasza:
83%

"Csak baromi rosszul esik, hogy haragszik ránk. Nem az lenne a cél, hogy ő ott álljon égnek álló orral.."

Ezt értem, csak szerintem azt lenne érdemes átgondolnotok, hogy ha ebben a kérdésben most engedtek a két hónapi érzelmi zsarolásnak engedve, és a saját érzéseitekkel szembe menve egy olyan esküvőt tartotok, amit ő szeretne, nem pedig olyat amilyet ti, akkor annak milyen üzenete van.

Szerinted ezentúl mindenben tiszteletben tartaná a ti közös életetekre vonatkozó döntéseiteket, vagy ezzel abban erősítenétek meg, hogy később bármi másban is megpróbálhatja majd rátok átvinni az akaratát, csak kellően kitartónak kell lennie, és kellően drasztikus eszközökhöz kell nyúlnia.

Szerintem ez bizonyos értelemben ugyanaz a helyzet, mint amikor a hisztis három éves gyerek sírva földhöz vágja magát és drámázik a bevásárlóközpont vagy a játékbolt közepén, a szülő meg eldöntheti, hogy nyugodtan, kedvesen, de következetesen nemet mond továbbra is, vagy kellően kellemetlenül érezve magát, megy a kisebb ellenállás irányába, és megveszi a gyereknek azt a csokit vagy azt játékot, arra tanítva a gyereket, hogy ezzel a viselkedéssel legközelebb is eléri majd a célját.

Mennyi ideje ismered egyébként az anyósodat? Voltak már máskor is ilyen játszmái kisebb jelentőségű dolgokban a fiával szemben?

2015. szept. 17. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!