Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mi a véleményetek? Anyós-após-...

Mi a véleményetek? Anyós-após-pénzügyek-esküvő-unoka. Kacifántos kérdés következik. Többi lent.

Figyelt kérdés

Szóval, hogy az elején kezdjem. Mindketten viszonylag jó hátterű családból jövünk a párommal. Számomra ez a párom családjáról hamar kiderült, neki ezt mi nem tettük egyértelművé, nálunk ez nem számít. Nem élünk kacsalábon forgó palotában, nem cserélgetünk bútort szezononként. (lapos tv is kb 3 éve van a nappaliban, a többi még dobozos, ilyesmire gondolok)

Amikor összejöttünk, rá nem sokra "bevezettek" a pénzügyeikbe, és teljesen egyértelművé tették, hogyha egyszer ennek vége lesz, akkor én ne tartsak igényt semmire, mert ezekhez a vagyonokhoz semmi közöm. Jártunk vagy 1 éve, szóval WTF?????

Akkor én a páromnak elmondtam, hogy felőlem írathat az apja papírt, pont nem fog érdekelni, mert ha mi összeházasodunk, és jön ez a papír, akkor nekem is lesz papírom. Kicsit nézett, mikor soroltam a földeket, erdőket, repülőteret, de ez most tök mindegy. Mi ketten ezt lezártuk.

A tesójáék esküvőjébe annak idején 500.000 Ft-ot adtak, ami akkoriban nagyjából fedezte az esküvőt. Szóval tesóéknak nem sokat kellett költeni, plusz a menyasszony táncban elképesztő összeget kaptak. Teltek az évek és a párom tesójáéknál megszületett az első unoka. Azt a mennyiségű pénzt nem lehet elképzelni, amit odatoltak "unokának" jelszóval.

1 évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy nyitunk egy vállalkozást, de hiányzott még 2 millió Ft. Kértünk apóséktól. Ebből csak 1,5 milliót kellett visszaadni, a többit vegyük úgy, hogy majd ha összeházasodunk, ők ezzel beszálltak. Mert a tesóéba is 500.000-zal szálltak be.

Végülis eldöntöttük, hogy összeházasodunk. Beszélgettünk a költségekről, mert persze az érdekli őket, hogy mire és mennyit költünk, és mikor bemondtam a várható végösszeget(2,4 millió), akkor anyósom teljesen hidegen ennyit mondott: akkor 1,9, mert 500at mi már adtunk. (a vállalkozásban van az a pénz, nekünk 2,4et kell kifizetni/előteremteni)

Semmi gond nem lenne ezzel, nem is érdekel, hogy ad-e vagy sem, a mi pénzünk, a mi kívánságaink, így én (mi)hozom a döntéseket. Az esküvő bejelentése után 2 hónappal terhes lettem. Nemsokra rá vettek még egy házat a Balatonon. Szerintük jó vétel volt, de elég sok változtatást akarnak, iszonyú összegekbe kerül a felújítás, átalakítás. Természetesen ezt nekik az esküvő és a szülés évében kell megcsináltatni.

Semmit nem várok el, nem várom, hogy alám tegyék az aranytrónt, eddig se tartottam igényt semmire tőlük. Ha kaptunk, nagyon megköszöntük, örültünk neki, de ennyi. Sose tartottuk a markunkat(nem úgy mint tesóék).

Viszont most, hogy gyerekünk lesz, elvárom, hogy az én gyerekem is megkapja ugyanazt a tejjel-mézzel folyó kánaánt, mint az első unoka. Amiben majdnem biztos vagyok, hogy nem fogja megkapni, mert már a tesóék második babája is töredékét kapta meg. Értsétek: az első nagyjából 3 millió értékben kapott pénzt, ajándékot, bútort 3 év alatt, majd született a második akire 2 év alatt 500.000 körül költöttek. Páromban is felmerült, hogy az ő gyereke vajon megkapja-e ugyanazt a pénzt, meg mindent, amit a legelső unoka. Én nem hiszem. A másik ami zavar, hogy az elsőnek csak új dolgokat és a márkás dolgokat vették meg, a második már elég sok használt cuccot kap, és nekem már nem is szabad pl új babakocsit venni, mert minek, jó lesz egy használt is. Az hagyján, hogy eddig ők vették a kocsikat, nekünk meg magunknak kell megvenni.

Saját magam miatt mindegy lenne, tudom, hogy bármit megteremtünk mi magunknak, ezzel soha nem volt gond.

Viszont a gyerekemnek úgy gondolom, hogy bizony kijár ugyanaz, mint a másiknak. Ő semmivel se kevesebb, csak azért, mert nekik már a harmadik unokájuk. A pláne az egészben, hogy após mindent vezet, kinek mikor mit adott, napra pontosan. Ő mindig azt hangoztatja, hogy amit az egyik gyerekének ad, azt odaadja a másiknak is. (500.000 az esküvőre pl., vagy hűtő kellett a tesóéknak, ajándékként megkapták, mi meg az árát)Tehát utána tud számolni, hogy melyik unokája mennyit kapott...

Amiért ez most érdekes, az a ház felújítás, mert nagyon úgy néz ki, hogy arra fogva nekik most eléggé megcsappan a pénzük, össze kell húzni a nadrágszíjat. Aha, épp akkor, amikor a másik fiuk nősül, és gyereke születik.

A hónapok előrehaladtával egyre többet beszélünk a párommal erről, és amit őrajta látok, az a szomorúság. Ezt az érzést se erősíteni nem szeretném benne, viszont azt szeretném, ha igenis harcolna a gyerek dolgai miatt.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. A hormonoktól nem látok tovább az orromnál, vagy tényleg jól érzékelem, hogy megpróbálnak minél kevesebbet adni? Rosszul gondolkodunk a párommal?

2015. júl. 23. 13:21
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
95%

nekem a hosszú szövegből csak ez jön le- pénz,pénz,pénz

komolyan nem tökmindegy kire-ki-mennyit költött? nekem bőven elég lesz ha édesanyám szimplán szeretni fogja az unokáját, az hogy mit ad és mennyiért hót mindegy.

2015. júl. 23. 13:26
 2/54 acelsziv ***** válasza:
85%

"mikor soroltam a földeket, erdőket, repülőteret,"

Na innentől kamu a dolog. Szépen kezdted, de elszaladtál. Legközelebb hihetőbb mesét találj ki.

2015. júl. 23. 13:28
 3/54 anonim ***** válasza:
98%
Igen, rosszul gondolgodtok. Továbbra is úgy kell hozzáállni, hogy nem vártok el semmit, amit kaptok annak örültök és ennyi.
2015. júl. 23. 13:29
 4/54 anonim ***** válasza:
93%
Elsőnél a pont. El kéne kicsit engedni ezt a pénz dolgot. ha megy.
2015. júl. 23. 13:30
 5/54 anonim ***** válasza:
95%
Nem kicsit anyagias vagy. De ez nem is csoda, hiszen nálatok minden a pénzről szól. A gyerekednek az jár, amit te meg tudsz adni. Kiváncsi leszek anno az örökségért milyen harcok fognak menni :))
2015. júl. 23. 13:30
 6/54 anonim ***** válasza:
94%
esküvőnél pl. nem érdekelt ki mennyit ad bele(nem is vártam volna el) csak az érdekelt, hogy a szeretteim ott legyenek a nagy napon és jól érezzük magunkat
2015. júl. 23. 13:31
 7/54 anonim ***** válasza:
89%
Itt az a vicces, hogy fél oldalon keresztül bizonygatod, hogy téged nem érdekel anyós, neked nem kell tőle semmi, te majd mindent magadnak, stb-stb. Aztán meg óriási a fölháborodás, hogy de hát a mocsok anyós nem akar adni. Nem kell ezen így kiakadni, mindig az első gyerek a legérdekesebb, unokával is ugyan így van. Ha te mindent megteremtesz magadnak, mit idegesíted magad anyóssal? Én anyósom is egy rohadt sóher vénasszony, de én mindig csak mosolygok rá, aztán leszarom. Tök fölösleges idegeskedni rajta.
2015. júl. 23. 13:33
 8/54 anonim ***** válasza:
88%
Pénz,pénz,pénz.Egyet nem értek.Miért is elvárás,hogy adjanak?Miért nem lehet a párod fizetéséből es a tiédből összeházadodni?Miért nem lehet később a GYED-edből nevelni a gyereket?Miért nem ketten vagytok ebben a kapcsolatban a saját egzisztenciátokkal?Ja,persze,az nincs,csak a markotokat tartjátok.Én semmit nem adnék a helyükben.
 9/54 anonim ***** válasza:
96%
ja és még valami, az esküvő és babavárás alatt, miért ne vehetnének maguknak házat? azt csinálnak amit akarnak és csak a te babavárásod miatt nem állhat meg a világ
 10/54 anonim ***** válasza:
94%

Ezt az egészet 5 mondatban össze lehetett volna foglalni, erre kisregényt írsz, amit senki nem olvas el.

Össze-vissza beszélsz amúgy

"Semmit nem várok el" ... ezután írod hogy " elvárom, hogy az én gyerekem is megkapja" ... MIVAN?

Pénzéhes banda vagytok. Ha a gyerek nem kap semmit akkor földhöz vágod magad?

2015. júl. 23. 13:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!