Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetne ebben arany középút? (esküvő)
Párommal kicsi esküvőt tervezünk, szülők, tesók, nagymama. Szertartások, vacsora és kész.
A fő okok, hogy 35 felettiek vagyunk (ennek ellenére) első házasság. Utáljuk a felhajtást. Létszámban is nagy lenne az eltérés, mert az én családom hatalmas (és jó kapcsolatot is ápolunk), a páromé pedig rendkívül kicsi abból is van olyan, akiről a párom azt sem tudja, hogy Bp-en pontosan hol lakik. Szóval nulla kapcsolat.
Arányaiban szülőkkel együtt az én (legkisebb) létszámom kb. 55 fő, a páromé 15.
Szokásos téma, az anyós jelölt tombol. Hogy mit fognak szólni a rokonok, meg hogy ő ezt szégyelli, meg stb. Igenis azt a kis családot meg kell hívni. Milyen szemetek vagyunk, stb. Gyakorlatilag nem is áll velünk szóba.
Nekünk ez fáj. Két hónapja megy a háború. Látni sem óhajt minket. A párom nagyon szereti és tiszteli a szüleit, szegény évek óta lavíroz, hogy se engem, se anyóst ne sértse meg. Eddig sikerrel. De ezen a ponton teljesen elakadtunk.
Szerintetek hogyan lehet ebből kilépni? Hívjuk meg az ő minimálcsaládját? Ebben az esetben az enyémek tuti megsértődnének... Amúgy nem, de ha a másik fél ott lenne, az biztosan rosszul esne nekik... Nem tudom mi legyen...
ti esküvőtök
ti fizetitek
ennyi.
ha egyet meghívsz, jön vele 10, meg X meg Y és lesz 200fő.
akit ti akartok, meghívtok, anyuka meg pattogjon ha akar, el se kell neki jönni
Hány fősre terveztétek eredetileg?
Nem lehet,hogy 15-15 főt hívtok meg mindkét részről?
Bár akkor szerintem már mindegy, hogy 55-15 vagy 15-15.
Én megmondom őszintén olyan esküvőt szerveznék, amire én vágyom, nem pedig az anyós.
Ő ott lesz, a legközelebbi rokonok ott lesznek, tehát nincs oka a sértődésre.
Nem jött át teljesen, hogy mi a probléma? Kicsi esküvőt szeretnétek, vagy meghívni a te teljes rokonságodat? És miért tombol az anyós, hogy ők többen lesznek, vagy hogy egyik családot sem hívnátok meg teljesen?
Tényleg nem értem.
Egy viszont biztos. Az esküvő a ti nagy napotok, csináljátok úgy, ahogy nektek jó. Ne más önző gondolkodásmódja befolyásoljon benneteket. Akármilyet szeretnétek, legyen olyan, a többiek meg majd megbékélnek idővel.
Nálunk is a férjem részéről alig volt vendég. Konkrétan 7 fő. Ő nem akart senki olyat meghívni az esküvőjére akivel nem beszél, nem tart kapcsolatot. Teljesen felesleges. Az én részemről több vendég volt, mert több ember állt hozzám közel. Fel sem merült bennünk hogy a vendégszámokból veszekedés legyen.
Anyuka csak ne szóljon bele, elég idősek vagytok már ehhez az egészhez. Röhej hogy 35 feletti emberek életébe bele mer szólni és az is ha ti hagyjátok , én ezt már 20 évesen nem hagytam.
Én azt javaslom, hogy csak azt a vendéget hívjátok meg aki megérdemli. Azt aki veletek örül, és közel áll hozzátok. Olyat akit nem ismersz, nem beszélsz azt felesleges. Csak is ez alapján válogass a vendéglistáról. És ne azt nézd hogy ez a párodnál 5 nálad meg 20 vendéget jelent. Szerintem ez jó, normális kapcsolatban nem számít. Meg kell mondani az anyjának hogy csak is ti vagytok hajlandóak összeállítani a vendéglistát, javasolhat de nem zsarolhat, nem parancsolhat. Próbálja ne elrontani a dolgokat. Ezt így higgadtan meg kell mondani és felhívni a figyelmét a korotokra.
Jól értem, hogy a párod oldaláról annak a 15 főnek egy része már nem a szűkebb családja lenne, hanem olyan rokonok, akiről esetenként még azt sem tudja, hogy hol is laknak pontosan, és lényegében "nulla kapcsolat" van köztük a hétköznapokban?
Ha ilyen helyzetben lennék, akkor kitartanék a párommal közösen meghozott döntésünk mellett. Ha valaki olyan szintű érzelmi manipulációval képes próbálkozni, hogy emiatt két hónapja "látni sem óhajt minket", mert nem tudja elfogadni és tiszteltben tartani két felnőtt ember akaratát, akkor még abban az esetben sem engednék a nyomásnak, ha netalán egyébként esetleg már hajlottam volna arra, hogy tényleg hívjunk meg akkor több embert, mert ha ennek a játszmának az áldozataivá válunk, akkor jönnek majd szép sorban a következők, amíg meg nem tanuljuk meghúzni a határainkat.
Reálisan nézve az anyósod személyisége, viselkedése és érzelmi intelligenciája nem fog megváltozni. Ha a párod most, ebben a kérdésben nem tud vagy nem akar kiállni a döntésetek mellett, és enged a zsarolásnak, azzal a problémát nem oldjátok meg, csak a tétet fogjátok emelni.
A párom kitart az álláspontunk mellet, és kijött az anyuci hátsójából.
A probléma az, hogy az anyós szinte követeli, hogy az ő rokonaikat (velük együtt 15 fő, ebben már az unokatesók is benne vannak) hívjuk meg.
Nem akarunk életünk végéig emiatt haragban lenni velük. Nem tudom mit lehetne lépni. Ő nem enged semmiben. Én meg nem tudom, hogy lehetne- e ezt az álláspontot közelíteni.
A párom mellettem áll, két hónapja vele sem állnak szóba.
Persze, maradhatna ez így is, harag aztán kész, de azért mi ezt enyhítenénk valahogy, csak nem tudom hogyan...
én még mindig nem értem, hogy min "tombol" :( valaki segitsen már megérteni.
kérdezo részérol 55 fo, a párja részérol 15 (rokonokkal, unokatesokkal egyutt), anyos tombol, hogy mit fognak szolni a rokonok...- de mihez?
Ahhoz, hogy nem hívjuk meg őket.
Nem akarunk meghívni egy rokont sem, csak szülők, tesók, nagymama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!