Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő előtt vagyok egy héttel, de bizonytalan vagyok. Más is van így? Nem lenne szabad hozzámennem?
A konfliktus önmagában nem baj. Egyszer konfliktuskezelésen hallottam, hogy a konfrontálódás egy jele annak, hogy valamit akarunk a másiktól. Aki közömbös a másikkal szemben, ott nem veszekednek, hiszen letojja, hogy mit csinál. A gond akkor van, ha a konfliktusok megoldatlanul a fejünkre nőnek és mérgezik a kapcsolatot.
"Néha azonban elbizonytalanodom, mikor azt hallom, mások nem veszekednek megosztanak mindent egymással."
Ez a "szomszéd fűje mindig zöldebb"-efektus. Persze, kívülről a másik kapcsolata mindig jobb, mert nem szoktuk kiteregetni a dolgokat.
Egyébként szerintem sokszor ez a baj manapság: hogy túlfilozófálják a házasságot. Nem azt akarom mondani ezzel, hogy meggondolatlanul kell házasodni, csak azt, hogy úgysem tudod előre, hogy mit hoz majd az élet. 10 éve együtt vagytok, ismeritek egymást elég jól, ha vártok még 2-3-4 évet, akkor miben lesz más? A házasságot nem lehet lemodellezni, az emberek változnak a korral, és változnak az élethelyzetek is (pl. ha jön a baba). Ezt nem tudod előre kipróbálni. Az a lényeg, hogy működjön a kommunikáció, tiszteljétek és szeressétek egymást és legyenek közösek a terveitek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!