Agresszív férfi változhat? Évek óta külön élünk, most újra akarja kezdeni. Nagyon erőlködik, de bizonytalan vagyok. Lehet, hogy érettebb lett? Csak az írjon akinek személyes tapasztalata van!
Abban az esetben van valami kicsi esély arra, hogy megtanulja kezelni a dolgot (mert az agresszívitás az alaptermészete, nem múlik el), ha komoly terápián vett részt és az ott megtanultakat képes a mindennapjaiban is alkalmazni.
Ezt viszont nem tartom valószínünek, mert ma még MO-on a kezelést nagypbb szégyennek tartják, mint az agressszív viselkedést.
Ha fel tud mutatni egy sikeresen elzárt terápiáról igazolást, akkor esetleg meg lehetne próbálni, de én biztos nem tenném.
Egyrészt majdnem biztos, hogy kis "próbaidö" utan megint agresszív lesz, másrészt egy kapcsolat ha nem müködött a múltban, akkor most sem fog. (Ugyanis - ellentétben azzal, amit sokan gondolnka - nem CSAK az agresszió volt az, ami nálatok rossz volt, hanem az agresszió csak a rossza kapcsolat következménye volt, azaz valamelyik (vagy mindkét) fél már eleve nem volt elégedett ezzel a kapcsolattal)
A vér nem válik vízzé.
Ideig-óráig, ameddig újra nyeregben nem érzi magát, addig lehet, hogy úgy tűnne, hogy tényleg megváltozott, de ez nem fog sokáig tartani.
Húszon túl már ritkán változik meg valaki alapjaiban.
Személyes tapasztalatnak meg remélem, elegendő az, hogy nem kevés hasonló kapcsolatot láttam (közvetlen barátok, ismerősök által), és mindegyik ugyanazon forgatókönyv szerint alakult. Az ember jelleme alapvetően nem változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!