Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvettétek a férjetek nevét?
Nagy dilemmában vagyok, nem tudom, hogy felvegyem-e a vőlegényem nevét.
A né, és a hozzá hasonló változatok kizárva, az is, hogy teljesen felveszem a nevét, egyedül csak a kötőlejesen gondolkozom...
Egyik az, hogy azon a véleményen vagyok, hogy van nekem saját nevem, az összetartozást máshogy is ki lehet fejezni, de mégis utána meg nem látszik, hogy férjnél vagyok..
én a né verziót fogom felvenni, de úgy, hogy:
Nagyné Szabó Izabella
(ez csak egy példa, ha a férfi családneve Nagy, az enyém meg a Szabó)
nekem ez a verzió tetszik. nálunk a családban a nők: Nagy Imrénék lettek. na nekem ez nem tetszik, megtartom a saját nevemet is.
Én felvettem, alig vártam, hogy felvehessem.
A családi nevem gyűlöltem, apám ütött-vert egyész gyerekkoromban, sokszor éheztem és fáztam, alkoholista volt és egy agresszív vadállat, még a csíráját is igyekszem kioltani annak, hogy valaha a nevét viseltem.
Volt, aki az utcán így szeretett volna megállítani, nem direkt, de nem fordultam hátra, csak akkor vettem észre, hogy ott van, amikor utánam futott és megállított, miért nem reagáltam... mert tényleg már annyira idegennek érzem a régi nevem, hogy észre sem veszem, ha kimondják, mármint ha nekem mondják. Ha valaki megkérdi: és mi a lánykori neved? mindig az a válaszom: nem fontos... ugorjunk más témára.
"csak egy dolog van rajtad, amin szeretnék változtatni.... a neved...." Férj a feleségnek
Sok férfinak ez fontos, és nekem nőként is az volt anno. Nekem úgy teljes az életem, hogy a férjem nevét viselem. Nekem fontos, hogy tudják az emberek én férjnél vagyok és hozzá tartozom. Ha nem változtattam volna a nevemen, akkor mindent ugyanolyannak éreznék, mint az esküvő előtt. És nekünk a kapcsolatunk a házassággal nagyon nagyon megerősödött, ezt nem is gondoltam volna. ❤
Figyelj, a férjednek sem fog látszani csak a nevéből, hogy nős.
Azt meg nem értem, hogy hogy derülne ki, mi a neved? Nyilván, akik ismernek tudják, hogy férjnél vagy. Ha bemutatsz nekem valakit, hogy ő a férjed, tökmindegy, mi a nevetek, hisz elmondod, hogy ő a férjed. Ha szembejössz velem az utcán a férjeddel, nem tudom a neveiteket, így megint csak nem derül ki, hogy mi van.
Magyarán csak az ügyintézőknél használod, őket meg nem hiszem, hogy ez lenyűgözi.
Én a kötőjelesen csal akkor gondolkoznék, ha a férj is ugyanígy felveszi.
"de mégis utána meg nem látszik, hogy férjnél vagyok.."
És? Kinek kéne mutogatni?
Megmondom őszintén, soha nem érdekelt a pontozás. Nem szoktam nézni, én sem szoktam pontozni, de most komolyan..
0%-ra lett pontozva a válaszom..miért?! Válaszoltam a kérdésre, hogy felvettem-e a férjem nevét. Pont.
Komolyan nem értem. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!