Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvettetek a ferjetek nevet az eskuvo utan, vagy megtartottatok a sajat vezetekneveteket, esetleg volt aki mindketto csaladnevvel van bejegyezve?
Edesapamat 10 eves koromban vesztettem el, s nagyon szeretem ezert is a vezeteknevemet.
Szeretnem megtartani, de ugyanakkor tudom a ferje is boldog lenne ha viselnem a nevet.
Eskuvo utan nincs ido atiratni a papirokat s vissza ASngliba a repjegyem a sajat vezeteknevemen van
Szia!
Ilyen lehetőségeid vannak:
- megtarthatod a születési nevet: Kiss Réka
- fölveheted a férj teljes nevét: Nagy Zoltánné
- az előző átvétel mellett a sajátod is megtarthatod: Nagy Zoltánné Kiss Réka
- ugyanez rövidebben: Nagyné Kiss Réka
- átveheti a férj vezetéknevét: Nagy Réka
- összekapcsolhatjátok a vezetékneveket (a sorrendről a házaspár dönt): Nagy-Kiss Réka
Bocsi, hogy ezt irom remelem senkit nem sertek meg vele, de en nem szeretnek kissne kek erika, vagy kis zoltanne....
hosszu a (csak pelda a hosszusagra)kendesi-feher reka?
Megtartottam a lánykori nevemet,sokkal egyszerűbb így és én sem akartam hosszú nevet.A férjemnek először nem tetszett,de miután felajánlottam,hogy ő is felveheti az enyémet,utána meggondolta és közölte,hogy tartsuk meg mindketten.
Ha neked a kötőjeles tetszik,akkor vedd fel úgy.Nem tudom lesz-e gond a repülőjegyeddel így,hogy a lánynevedre szól.
*nagyon-nagyon
Az enyém kb. olyan hosszú is, ahogy írtam... A tiéd sokkal rövidebb lenne az enyémnél, szerintem az jó ötlet! :) Párod felveszi a tiédet??
Nem hosszú.
Én is kötőjelesen akartam felvenni,csak némi kényelmi ok miatt döntöttem a zné x y-nál.Ezt nem kell minden esetben végig kimondani,kiírni...Viszont a te változatodat nem lehet rövidíteni.
Nekem is kettő vezetéknevem lett, kötőjellel elválasztva. Én sem akartam x-né lenni. Sokkal hosszabb, mint a példád, de ha nem hivatalos dolgot kell aláírni vagy bemutatkozni, akkor rövidítek.
Repülőjegyet érdeklődd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!