Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felvettetek a ferjetek nevet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felvettetek a ferjetek nevet az eskuvo utan, vagy megtartottatok a sajat vezetekneveteket, esetleg volt aki mindketto csaladnevvel van bejegyezve?

Figyelt kérdés

Edesapamat 10 eves koromban vesztettem el, s nagyon szeretem ezert is a vezeteknevemet.

Szeretnem megtartani, de ugyanakkor tudom a ferje is boldog lenne ha viselnem a nevet.

Eskuvo utan nincs ido atiratni a papirokat s vissza ASngliba a repjegyem a sajat vezeteknevemen van

2010. aug. 1. 20:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi összekötjük tehát az ő családneve elől kötöjel én családnevem és utána az utónevünk. Igen ő is felveszi az én nevem.

24/L

2010. aug. 1. 23:15
 12/20 anonim ***** válasza:
27%
Nekem a férjem vette fel az én nevemet. Így lett Zfé X.Tamás. Nekem fontos volt, hogy felvegye az én nevemet, mivel így mindenki számára egyértelmű, hogy a tulajdonom, viszont ő is meg akarta tartani az eredeti nevét, hogy az anyukája se sértődjön meg - és az ő tulajdonából se kerüljön ki teljesen.
2010. aug. 1. 23:18
 13/20 anonim ***** válasza:
42%
Beteg vagy, utolsó...
2010. aug. 2. 00:02
 14/20 anonim ***** válasza:
0%

Én bizony Kiss Pistáné vagyok. Sokan megütköznek ezen, mert teljesen szokatlan, ha "egy ilyen kedves lány eldobja magától a személyiségét, és teljesen alárendeli magát a férjének", blablablablabla... Annyian estek már nekem azért, amiért fel mertem venni a férjem teljes nevét a sátánszülte -né végződéssel, hogy már nem is számolom. Konkrétan teszek rájuk magasról. Mostanában hatalmas divat lett egyénieskedni, úgy tenni, mintha te aztán nagyon trendi lennél, mert utálod az érzést, hogy valakinek a felesége vagy... Én nem vagyok trendi ember, a nevem sem az. Így leszek egyéni, nem pedig tucatember. Ha valakinek szüksége van a keresztnevemre, megkérdezi. Ha valaki emiatt kényelmetlenül érzi magát, akkor az az ő baja, nem az enyém. Én "Kissné"-ként mutatkozom be, ez szerencsére le szokta törni a tolakodó férfiembereket, akik nem egy befűzhető prédát látnak bennem. Ugyanilyen kellemes érzés, mikor akár hivatalos helyen, akár orvosnál meglátnak egy huszonéves, lila hajú Kissnét. Azokat a fejeket látnátok... Én ezért vagyok Kiss Pistáné: annyira szemtelenül és polgárpukkasztóan kilóg a sok Kiss-Nagy és Kovács-Horváth körül, hogy arra felfigyelnek. Én meg jól szórakozom magamban. :)

A kérdezőnek amúgy a Kiss-Nagy alakot ajánlom. Kivéve, ha jobban aggódik a repjegye, mint a következő ötven éve miatt...

2010. aug. 2. 00:12
 15/20 anonim ***** válasza:
Én pedig nem vettem fel a nevét.Ha valakit érdekel,hogy férjnél vagyok-e,az megkérdezi.A tolakodó férfiakat pedig a személyiségem és nem a nevem állítja meg.Nem érzem magam kevésbé feleségnek attól,hogy nem figyeg a nevem mellett a -né.
2010. aug. 2. 00:17
 16/20 anonim ***** válasza:
Mi mindegyik lehetőséget leírtuk,és végül a vezetéknevét vettem fel.Bár azóta rájöttem,hogy sokkal jobban tetszik kötőjellel,de úgy hosszabb lett volna.
2010. aug. 2. 07:28
 17/20 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy a férjed is felveszi a te vezetéknevedet, ismerőseim akik tisztelik és nagyon szeretik 30 év után is egymást felvették egymás nevét.
2010. aug. 2. 10:16
 18/20 anonim ***** válasza:

Szia! Én is Angliában élek. A né-s megoldást nem ajánlom, mert itt ugye azt nem tudják értelmezni. Én felvettem a férjem vezetéknevét, a sajátomat elhagytam, de te mivel megszeretnéd tartani a vezetéknevedet így a kötőjeles megoldást ajánlom.

Repjegy: nekünk szombati napon volt az esküvőnk tavaly, hétfőn rohantam az okmányirodába, mert a személyit 15 napon belül meg kell változtatni, a többit nem muszáj. Az útlevelemet akkor még nem változtattam meg, hagytam a régi nevemen, így tudtam vele utazni, mivel a repjegyem meg a régi nevemre szólt. Ebből nincs semmi probléma, az okmányirodában is ezt tanácsolták. Aztán mikor legközelebb Magyarországra utaztunk elintéztem az útlevelemet is.

2010. aug. 2. 13:50
 19/20 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok azt még elfelejtettem, hogy a személyimet anyukám küldte utánam postán, mert persze nem készült el amíg otthon voltunk. szóval csak útlevél volt nálam, mikor vissza repültem. semmi gond nem volt belőle.
2010. aug. 2. 13:54
 20/20 anonim ***** válasza:
47%

Nálunk évekig tartó vérre menő vita volt belőle, hogy mi legyen a nevem házasság után, így nem is esküdtünk. :) Igen lehet röhögni, de én baromi büszke vagyok a nevemre, amit a szüleimtől kaptam vérségi és adományozás útján.

Nem akartam semmilyen formában -né lenni. Nekem az olyan "én vagyok az oldalkocsi" érzés, mintha a tulajdona lennék amit ki kell kiabálni, meg kell billogozni. A férj meg ugyebár dülleszti a mellkasát a szerzeményét mutogatva. (NEM sértésnek szántam, ezek az én érzéseim)

Kemény 5 év alkudozása és egy kislány (apja vezetéknevét kapta) születése után végül megállapodásra jutottunk. Kötőjelesen felveszem a nevét, viszont ennek feltétele volt .... :) nincs lagzi, nincs eszem iszom hejehuja , nincs részeges mulatozni vágyó rokonság.

Sosem vágytam a szereplésre és nincs is rá anyagi lehetőségünk. (A megtérül a lagzi csak szöveg, nincs rá garancia, továbbá előre kell fizetni mindenhol)

2010. aug. 4. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!