Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvettétek a férjetek nevét?
Figyelt kérdés
Nagy dilemmában vagyok, nem tudom, hogy felvegyem-e a vőlegényem nevét.
A né, és a hozzá hasonló változatok kizárva, az is, hogy teljesen felveszem a nevét, egyedül csak a kötőlejesen gondolkozom...
Egyik az, hogy azon a véleményen vagyok, hogy van nekem saját nevem, az összetartozást máshogy is ki lehet fejezni, de mégis utána meg nem látszik, hogy férjnél vagyok..
Nem tudom miért kéne annak látszani hogy férjnél vagy? Kettőtök dolga, nem másé.
Én nem vettem fel a nevét sehogy sem.
2015. ápr. 11. 12:42
2/28 anonim válasza:
Nem. Mindkettőnknek nagyon különleges neve van, szeretjük a sajátunkat, egyikünk se akarta felvenni a másikét, a kötőjeles is hülyén hangzott volna. Mindenki maradt a saját nevénél. :) 26/N
2015. ápr. 11. 12:43
3/28 anonim válasza:
Szerintem ez sok tényezőtől függhet:
- ki mennyire akarja jelezni az összetartozást
- mennyire ragaszkodik az eredeti nevéhez
- mennyire hangozhat jól az új név
Én speciel most nyáron megyek férjhez, és a mostani családnevemet lecserélem a férjem vezetéknevére, több okból: egyrészt szeretném jelezni az összetartozást, de a kötőjeles verzió hosszú lenne, és az eredeti vezetéknevem ráadásul nem is nagyon tetszik, meg folyton félrehallják, és nem győzöm lebetűzni mindenhol. Az új viszont szép dallamos.
Párom ugyan kicsit tiltakozott, hogy ezzel a megoldással majd azt fogják hinni, testvérek vagyunk, de -né semmiképpen nem akarok lenni én sem, és szerintem ma már elterjedtebb ez a név-verzió.
2015. ápr. 11. 12:44
4/28 anonim válasza:
Fel. De ha van határozott álláspontod, akkor minek kérdezel? Azt várod hátha meggyőz valaki az ellenkezőjéről, mint amit szeretnél csinálni?
5/28 anonim válasza:
En felvettem. A lanykori nevem maradt, szinte mindenhova azt kerik, szoval senki se szolhat egy szot se, nem mellesleg az csak egy nev, onmagunkat mashogy is ki lehet fejezni (ha mar irtad az osszetartozast :) ). Kulfoldon elunk, ennel szuperebb megoldan nem volt, mellesleg a ferjem felmenoi kulfoldiek (a ferjem mar magyar, az apukaja az elso generacios itt szuletendo), szoval nalunk egyebkent is ez a szokas. Igy mi vagyunk az X csalad. Ez igy kerek! :)
6/28 anonim válasza:
Az összetartozásotok nem a nevedből kell, hogy látszódjon (szerintem.) Én felvettem a vezetéknevét, X-né dr. Y.Z. voltam, kompromisszumos megoldásként (anyósomék meglehetősen konzervatívak voltak.) Ma már nem tenném, a munkámban csak a saját nevemet használtam, az, hogy hivatalosan más a nevem, sokszor csak zavart okozott (postán, hivatalos eljárások alkalmával stb.)
2015. ápr. 11. 12:47
7/28 anonim válasza:
Errefelé 10-ből 9-en felveszik (Kárpátalja), mi is így jártunk el. Bár itt merőben mások a szokások pl. 22-23 éves korukra általában megházasodnak a fiatalok (mi is) :)
2015. ápr. 11. 12:52
8/28 schocko válasza:
...jönnek majd a gyerekek, azok is a férj után "Kovácsok" lesznek, ti lesztek a "Kovács család", csupán téged hívnak majd "Szabónak"...az én feleségem felvette az én vezetéknevemet, de megtartotta a sajátját is...
2015. ápr. 11. 12:53
9/28 anonim válasza:
Szerintem úgy vedd fel, ahogy neked szimpatikusabb és jobban hangzik. Személy szerint a kötőjeles nevek nekem 90%-ban nem tetszenek, mert sok névvel nagyon bugyután hangzik. Illetve szerintem igazán akkor egyértelmű, hogy férjnél vagy, ha -né-vel veszed fel, mert kötőjeles családnevek is vanak bőven, nem feltétlenül fog ennyiből látszani, hogy férjnél vagy.
2015. ápr. 11. 13:03
10/28 anonim válasza:
Én felvettem. De azt a verziót válaszd, ami neked tetszik. Mondjuk az igaz, hogy ha nem veszed fel, akkor csak és kizárólag a nevedből nem fog kiderülni, hogy férjnél vagy, meg az sem, hogy te vagy a gyerekeid anyja, de végül is ez csak egy név. Az legyen szerintem, ami neked szimpatikusabb, vagy amit ki akarsz vele fejezni, ha van egyáltalán ilyen oldala nálad a döntésnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!