Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akiknek esküvőjük volt/lesz, honnan volt/van rá
pénzük? Spórolás, családi támogatás, hitel,
ajándék?
"Spórolás"
Tehá amit fékretettünk abból, de termeszetesen bem pvertûk a fogunkhoz csak az esküvő miatt.
Volt szülői támogatás is, marmint amit az esküvőre kaptunk, hogy vagy a menyasszontancba dobják, vagy megkapjuk előre, ahogy akarjuk..
Soh nem vettem vlna fel hitelt az esküvőre, ha nem lett volna, akkor inkabb nem lett volna lagzi..
Én nagyon nem bántam meg, de nem is sajnáltam rá a pénzt, aztán végül be is jött több, mint amit költöttünk, habár nem számítottunk rá, sőt sok tárgyi ajándékot kaptunk.
Egyébként a "honnan volt?" A keresetünből..jelenleg is mindig teszünk el.
2015. ápr. 6. 07:50
Részben saját spórolás, de nagyobb részben az örömszülők fizetik felesben. Nálunk szokás ez, hogy nekik ez a nászajándékuk, bár a mi esküvőnk azért annyira durván nem fogja földhözvágni őket.
2015. ápr. 6. 10:33
13 hónap "spórolás". Fizetésből tettünk félre. Mi még előtte vagyunk, de előzetes kalkulációk alapján a 2/3-a megvan, a maradék 1/3-t meg az ajándékokból akarjuk kifoltozni.
2015. ápr. 6. 11:31
fél év spórolás
plusz a szülők ragaszkodnak hozzá, hogy bizonyos dolgokat ők állnak - párom ezen nagyon felháborodott, de a szülei nem engednek, így kénytelen volt belenyugodni
2015. ápr. 6. 11:54
Egyrészét spóroltuk, egyrészébe besegítettek a szülők, nagyrészét meg a lagzi után fizettük ki a nászajándékba kapott pénzből.
2015. ápr. 6. 12:12
Volt/van munkahelyünk, emellett plusz munkákat vállaltunk a férjemmel, így pár hónap alatt összegyűjtöttük a rávalót. Szülők semmiben nem segítettek, nem is vártuk el.
2015. ápr. 6. 13:10
Külföldön dolgoztunk és másfél év alatt összeszedtük rá a pénzt. 100 fős lagzink volt tavaly nyáron, aminek az ára vissza is jött, mert ajándékot nem kaptunk (a nászút kivételével) csak pénzt.
2015. ápr. 6. 19:26
Nekunk nagyjabol 2misi lesz az eskuvo. Ebbol elore ~1,5 milliot kell kifizetnunk, a maradekot eskuvo utan (etteremnek elore csak a fizetendo osszeg 80%at kell adni, fotos is utolag fizetendo). Az etterem kert eloleget, azt januarban fizubol osszesporoltuk (200e). Ruhat is januarban vettem. Februarban meghivora koltottunk, meg a menyecske ruhara. Marciusban pihentettuk az eskuvoi kiadasokat, mert mas elmaradasaink voltak. Majusban a gyurut es a volegeny cuccokat vesszuk meg. Juniusban es juliusban mind a ketten kapunk munkahelyen bonuszt, ez megy a perselybe, meg fizubol is egy nagyobb osszeg, igy 700at tudunk 2 honap alatt felre tenni, + juli vegen a teljes fizetesemet. Munkahelyen veszek fel fizeteseloleget, a maradek ~500 ezer pedig ugy lesz, hogy a bankszamlara kerunk folyoszamla hitelkeretet es lemeritjuk. Eskuvot koveto hetfon pedig elso dolgunk lesz a bankba szaladni a hitelkeretet visszatolteni :)
2015. ápr. 7. 07:38
Mi fizettuk, munkabol volt ra penz. Lagzi nem volt, csak egy 30 fos ebed az eskuvo utan. Kaptunk a szuloktol is penzt, de azzal eredetileg nem szamoltunk.
2015. ápr. 7. 08:33
6-os, milyen sorsjegyet kapartál? :D Én blackjack-et kapirgálok, de nagyon nem akar összejönni az étterem ára :D minden hónapban veszek 2-3 darabot, hátha sikerül egy kis nyereménnyel kipótolni a spórolt pénzt és akkor talán még nászút is belefér :P
2015. ápr. 7. 09:49
Kapcsolódó kérdések: