Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ezt a két dolgot hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt a két dolgot hogyan kezeljük/oldjuk meg?

Figyelt kérdés

Szűk körű esküvőnk lesz, elegáns éttermes, templomival stb.

Van akikkel gond van. A vőlegényem barátja és barátnője. Van egy 1,5éves gyerekük. Ők lesznek az egyetlen gyerekes pár. Rajtuk kívül senkinek nincs gyereke, a legfiatalabb meghívott is 18elmúlt. Nem tervezünk gyerekbarát dolgokat, mi sem vagyunk nagy gyerekbarátok. Megszabhatjuk, hogy hozhatják? Nem akarunk bunkók lenni, de nem akarunk pl templomi alatt gondot vagy később. Tudjuk hogy az lány nem nagyon ura a gyereknek, elég hisztis és nem figyel rá, van egy kis feltűnési viszketegsége ha gyerekkel van sajnos.

A másik hogy a barátaink jönnek a párjukkal, de tudjuk hogy nekik vannak a öltözködési gondjaik (a pár barát tagja normális csak a másik fél nem aki ugye jött a társaságba). Pl ez a lány egy előző esküvőre is fekete tunikában, papucsban ment (szültem indokkal) és van egy másik aki alapból elég kirívóan öltözködik, anyós is szeret mázolni és kiöltözni. Korábbi esküvőkön láttuk hogy egyáltalán nem tudják mit lehet/mit nem. Meghívóban dress code vagy két mondatos megkötés?

Nem akarjuk utána a rokonoktól hallgatni hogy milyen embereket hívtunk meg, az idősebbektől pl nagyszülők, meg a fotókon se ezeket nézegetni.

Hangsúlyozom, hogy nem akarunk bunkók lenni, csak ne legyen beszólogatás stb utána/közben.

2015. ápr. 1. 23:56
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
82%

Bevallom nő létemre pocsék az ízlésem, és nem tudok öltözködni. Ezért a mindennapi életben egy sima farmer és póló tökéletesen megfelel, még akkor is ha a póló 2 számmal nagyobb rám. Voltam már lagziban, és bár tényleg siralmas az öltözködésem (egyszerűen nem tudom mi áll jól, mit mivel vegyek fel) eddig soha senki nem állt elém, hogy "drágám, megtennéd hogy X ruhát veszed fel??" Én mindig úgy vagyok fele, hogy egy szép szürke szövetnadrág, és fehér vagy drappszínű blúz nem rossz egy lagziba. Igen, kicsit "unalmas öltözék" de legalább alkalomhoz illő. Sosem panaszkodtak, hogy slampos vagyok. Azért arra a napra az ember nem a minden napi viseletét fogja hordani. Bár én elismerem, hogy borzalmasan öltözködöm, de ha elém állnál, és azt mondanád, hogy " légyszí ne vedd fel azt a ruhát amiben a múlt héten láttalak, mert olyan slampos.." nos megsértődnék, és nem mennék el. Hiszen ha csak kicsit is ismer valaki tudja, hogy különleges napokra, nem a sportcipőmet, vagy farmert veszek fel.

Nem lehetséges, hogy a kevésbé ismert vendégeid is bár hétköznap nem a legújabb divat szerint öltözködnek, de a nagy napon kitesznek magukért?? Mindenki tisztábban van vele szerintem, hogy esküvőn elegánsan kell öltözni. Én még nem is láttam olyan vendéget aki koszos lett volna, vagy borzalmasan öltözött volna fel. (és ez nem azt jelenti, hogy nem tetszik X.Y kiskosztümje)

2015. ápr. 2. 09:51
 22/57 anonim ***** válasza:
86%

Írta valaki, hogy a gyerek az élet rendjébe beletartozik. Persze és az is beletartozik, hogy a szülő megtudja nevelni és figyel arra, hogy ne okozzon kellemetlenségeket másoknak.

Szerintem érthető, hogy a kérdező nem akarja ott látni a kicsit. Nem is maga a gyerek, hanem az anyuka miatt.

Mert az nem a gyerek hibája, hogy például elkezd sírni és anyukában nincs annyi, hogy kimenjen a templomból amíg megnyugtatja...

2015. ápr. 2. 09:51
 23/57 anonim ***** válasza:
18%

majd ha neked is lesz egy hisztikorban lévő gyermeked,akkor gondolj vissza erre az írásodra

biztos neked is rosszul esne,ha nem vihetnéd

2015. ápr. 2. 09:52
 24/57 anonim ***** válasza:
60%

Mikor üdülési jogban utaztam, ott is a kisgyerekes családok mind el lettek küldve, egy sem ülhetett be az előadásra! Zavarják a többi vendéget is.

Ilyen kicsi gyereknek nincs helye egy olyan ceremónián, ahol komolynak kell lenni, és csendben, áhítattal kell figyelni.

2015. ápr. 2. 09:55
 25/57 anonim ***** válasza:
81%

"majd ha neked is lesz egy hisztikorban lévő gyermeked,akkor gondolj vissza erre az írásodra

biztos neked is rosszul esne,ha nem vihetnéd"

Komolyan? Szerinted a menyasszonynak hogy esik amikor a szertartás közepén nekikezd anyuciszemefénye üvölteni, anyuci meg csak mosolyog, hogy "jajj milyen kis életrevaló"? Vagy ha vacsora közben sikítva rohangál és dönt-borít mindent? Persze ez nem a gyerek hibája, hanem az agyhalott anyucikáé, aki képtelen fölfogni, hogy csak azért, mert neki a kis vérPisti a mindene, attól még mások nem állhatják a viselkedését.

2015. ápr. 2. 10:07
 26/57 anonim ***** válasza:
30%

A tények röviden:

1. Bármit megszabhattok, a ti esküvőtök, ti döntötök, ez egy emlékezetes nap lesz, úgy csináljátok, ahogy akarjátok.

2. Hatalmas bunkók vagytok, olyan sötétek, mint a föld, illemtudás nulla, érzelmi intelligencia nulla, de ne zavarjon titeket, nyilván nem pont az esküvőtökön fogtok kibújni a bőrötökből.

Sok boldogságot! :)

2015. ápr. 2. 10:12
 27/57 anonim ***** válasza:
29%

szerintem is bunko vagy.

"elegáns, etikettnek megfelelő ruházat"

Az nem jut eszedbe, hogy szämukra az az elegäns, etikettnek megfelelö ruhàZat, amiben ök vannak??? :-)

Amugy nem vagyok egy gyerekpàrti, de elég gàz, h ki akarod kötni, h ne vihessék a gyereket. Ha nekem mondanàl ilyet, nem is jönnék, és sztem sokan vannak még ezzel igy.

2015. ápr. 2. 10:18
 28/57 anonim ***** válasza:
68%

Egyrészt természetesen megteheted, hogy megmondod, ne hozzák a gyereket és dress code-ot is előírhatsz! Mindent, amit akarsz, végülis a te esküvőd!

A gyerek-üggyel egyetértek, ilyen kis gyerek szerintem sem való esküvőre, finoman kérhetnéd, hogy ne hozza (akár ezzel az indokkal, hogy nem lesz más gyerek, és nem lesztek felkészülve egy gyerekre (pl. az étteremben) - ha meg tudja oldani, hogy valaki vigyázzon rá aznap.

Ha viszont megszabnák, hogy miben menjek, az nem esne jól. Ettől függetlenül nem tennék megjegyzést, és természetesen betartanám.

Viszont ha meghallanám ezt a "körítést", amit írtál: "egyáltalán nem tudják mit lehet/mit nem... Nem akarjuk utána a rokonoktól hallgatni hogy MILYEN EMBEREKET hívtunk meg" - akkor viszont komolyan megsértődnék (akkor is, ha nem pont rám gondolnál, miközben mondod), és azt hiszem, a továbbiakban nem erőltetném a kapcsolattartást - szóval ez "visszaüthet", olyan barátaitokat is megsérthettek ezzel, akikkel kapcsolatban nem jutna eszetekbe "dress code"-ot alkalmazni. Azaz, én nem írnám bele a meghívóba, legfeljebb szóban közölném azokkal, akiknek az esetében szükségét érzem.

2015. ápr. 2. 10:21
 29/57 anonim ***** válasza:
16%

"Nem akarjuk utána a rokonoktól hallgatni hogy MILYEN EMBEREKET hívtunk meg"

Ezt én nem is lŕttam!

Kérdezö.Nem szeretnék a "barŕtaid" helyében lenni...

2015. ápr. 2. 10:24
 30/57 anonim ***** válasza:
85%

Hallottátok már, hogy akinek nem inge, ne vegye magára?

Magamból kiindulva, ha egy meghívóban találok dress-codeot, akkor egyszerűen nyugtázom és kész. De hogy emiatt megsértődjek, meg nekiálljak játszani az agyam, hogy micsoda fölháborító dolog ez... Nem is értem.

Azoknak viszont akik suttyófalváról jönnek és nem tudják, hogy esküvőre nem illik strandpapucsban menni, azoknak ez egy visszafogott kis segítség, hogy ne égessék magukat.

2015. ápr. 2. 10:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!