Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ezt a két dolgot hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt a két dolgot hogyan kezeljük/oldjuk meg?

Figyelt kérdés

Szűk körű esküvőnk lesz, elegáns éttermes, templomival stb.

Van akikkel gond van. A vőlegényem barátja és barátnője. Van egy 1,5éves gyerekük. Ők lesznek az egyetlen gyerekes pár. Rajtuk kívül senkinek nincs gyereke, a legfiatalabb meghívott is 18elmúlt. Nem tervezünk gyerekbarát dolgokat, mi sem vagyunk nagy gyerekbarátok. Megszabhatjuk, hogy hozhatják? Nem akarunk bunkók lenni, de nem akarunk pl templomi alatt gondot vagy később. Tudjuk hogy az lány nem nagyon ura a gyereknek, elég hisztis és nem figyel rá, van egy kis feltűnési viszketegsége ha gyerekkel van sajnos.

A másik hogy a barátaink jönnek a párjukkal, de tudjuk hogy nekik vannak a öltözködési gondjaik (a pár barát tagja normális csak a másik fél nem aki ugye jött a társaságba). Pl ez a lány egy előző esküvőre is fekete tunikában, papucsban ment (szültem indokkal) és van egy másik aki alapból elég kirívóan öltözködik, anyós is szeret mázolni és kiöltözni. Korábbi esküvőkön láttuk hogy egyáltalán nem tudják mit lehet/mit nem. Meghívóban dress code vagy két mondatos megkötés?

Nem akarjuk utána a rokonoktól hallgatni hogy milyen embereket hívtunk meg, az idősebbektől pl nagyszülők, meg a fotókon se ezeket nézegetni.

Hangsúlyozom, hogy nem akarunk bunkók lenni, csak ne legyen beszólogatás stb utána/közben.

2015. ápr. 1. 23:56
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
50%

"Hangsúlyozom, hogy nem akarunk bunkók lenni, csak ne legyen beszólogatás stb utána/közben"

HA nem akartok bunkók lenni akkor elfogadjátok a barátokat olyannak amilyenek, és ha valaki beszól, akkor le lehet őket állítani.

Ha ennyire nem jó a barátság akkor két lehetőség marad

1. Mindenkinek személyesen elmondjátok, hogy bár meghívjátok őket, de elvárások vannak. Pl:

- jöhettek, de a kisgyereket nem hozhatjátok

- jöhettek, de kötelezően csakis kiskosztümöt vehetsz fel ami mondjuk szürke színű lehet (isten ments, hogy piros legyen)

2. Nem hívtok meg senkit, és nincs gond.

Csak halkan jegyzem meg, hogy ne csodálkozzatok ha az elvárásaid miatt inkább nem mennek a vendégek.

2015. ápr. 2. 00:17
 2/57 anonim ***** válasza:
53%

Hatalmas problemak...szerintem vigyetek securitis legenyeket, azok majd megrendszabalyozzak a csocseleket hogy mit lehet, mit nem.

A bdsrstnt...

2015. ápr. 2. 00:19
 3/57 A kérdező kommentje:

Nem csak az én elvárásom, hanem közös.

A barátokat meg nem akarjuk szelektálni, hogy az ő párját ismerjük, ő jöhet, a másikat nem igazán és ne, így párostól jönnek, de nem akarjuk hogy a pap ne engedjen be valakit a templomba (megteszi) és ebből legyen a háborgás hogy ő miért stb.

2015. ápr. 2. 00:22
 4/57 anonim ***** válasza:
27%
Na én biztos nem mennék el az esküvőtökre! És de... B..kó vagy! :)
2015. ápr. 2. 00:35
 5/57 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nincs ezzel semmi gond. A te esküvőd a te szabályaid. Utálom az olyan embereket, akik azt hiszik csak mert vendégségben vannak már mindent lehet. Másrészt aki annyiba se néz engem, hogy normálisan felöltözzön az esküvőmre, azt nem is hiányolnám onnan.

A gyerek kérdés ugyan ez. Mondjátok meg nekik, hogy nem lesz más gyerek se, nem tud majd a kicsi mit kezdeni magával egyedül, így a szülők se tudnak majd nyugodtan kikapcsolódni. Egy napra biztosan el tudja vállalni valamelyik nagyi, vagy hívnak egy babysittert. Szerintem egy normális ember ez meg tudja érteni.

Azok meg akik szerint bunkóság elvárni, hogy egy esküvőn ne slampos cigány módjára jelenjenek meg a vendégek, azok nem tudom hol élnek. Felénk szokás normális öltözettel és viselkedéssel megtisztelni a párt.

2015. ápr. 2. 01:29
 6/57 A kérdező kommentje:
A dress code-nál arra gondoltam, hogy pl: elegáns, etikettnek megfelelő ruházat, x vallású templomi ceremónia és éttermi vacsora.
2015. ápr. 2. 01:36
 7/57 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen korrekt. Aki ezek után nem veszi a lapot, az meg is érdemli, hogy esetleg ne engedjék be.
2015. ápr. 2. 01:44
 8/57 anonim ***** válasza:
30%

Pedig bunkó(k) vagy(tok)!

Mi a probléma azzal, ha van gyerek? Hozzátartozik az élethez. A barátaidról meg tele vagy negatív véleménnyel, erre meg csak annyit tudok mondani, akkor miért a barátaid? Tudod, madarat tolláról...

A legjobb ha nem hívtok senkit, akkor teljesen biztos, hogy senki nem zavar bele a ti "tökéletes" napotokba!

2015. ápr. 2. 03:34
 9/57 anonim ***** válasza:
43%
beteg emberek, betegesen koncentrálnak, egy beteges napra
2015. ápr. 2. 03:48
 10/57 anonim ***** válasza:
67%

"Mi a probléma azzal, ha van gyerek? Hozzátartozik az élethez."

Nem mindenki szereti a gyerekeket. Nem mindenki tolerálja a rohangálást, üvöltözést, random hisztit, követelőzést, sírást, stb. Egy kisgyerektől pedig nem lehet elvárni, hogy hosszú órákat üljön nyugton a fenekén. A szülőktől, akik felnőtt emberek, viszont elvárható, hogy megértsék, hogy a házigazda nem akar egész este azon idegeskedni, hogy a Pistike mikor ver le, önt le, tör össze már megint valamit.

Ha te rendezel valamilyen összejövetelt, ott te határozod meg a "szabályokat", a meghívottak pedig ezek ismeretében eldöntik, hogy részt vesznek-e az eseményen vagy nem. Nem tudom ezt miért ilyen elképesztően bonyolult megérteni...

2015. ápr. 2. 04:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!