Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy esküvő kihozható nullszald...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy esküvő kihozható nullszaldóra?

Figyelt kérdés

Jövőre lesz az esküvőnk,lakodalmunk és kicsit el vagyunk képedve az árakat illetően. Ha egy főre levetítem, akkor kb. 18.800 Ft/főnél tartunk. És még lehet felmerül valamilyen költség amire nem gondoltunk, ami csak növeli az árat.

Van itt olyan, aki ki tudta hozni nullára vagy minimális veszteséggel?

2015. márc. 24. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
53%
nagyon nehéz a felfogásotok... Nem a várom el senkitől, hogy ha én 20e/fős lagzit csinálok, akkor 20 ezret hozzanak fejenként. Amit írtam, azt arra írtam, hogy nem értem, miért vannak felháborodva rajta az emberek, ha valaki azt kéri, hogy azt x ezer forintot, amit egy szros tányérkészletre költenének, inkább adják oda a párnak?! Miért, könyörgöm, miért gáz az, ha nem kérek tányérokat, poharakat, konyhamérleget??? Ezzel van bajom!!! Tudom, hogy nagyjából fejenként 5-10 ezer ft-ot adnak a meghívottaim, akkor a különbözettel úgy számolok, hogy tudom, hogy én fogom "benyelni", de ha abból az 5e ft-ból vesznek nekem még egy konyhai mérleget, akkor mit csináljak? Méregessem otthon a régi mérleggel az újat?! Vagy együnk ketten 38 tányérból??? Értitek már, hogy mi a kínom? Az,hogy nem értek egyet azokkal, akik szerint bunkóság az ajándék árát elkérni. Mert ha nem mondhatom azt, hogy ne horjanak nekem össze 80 mérleget, akkor tartom az esküvőmet egy koszos pincében. De ha elkérhetem a mérlegek árát, akkor már rögtön betudom vállalni az éttermet. Ennyi.
2015. márc. 26. 14:07
 42/61 anonim ***** válasza:
Itt mindenki értette mit írtál, kár mentegetőzni.
2015. márc. 26. 15:25
 43/61 anonim ***** válasza:
Meg azt fogd már fel, hogy nem arra kell bevállalni az éttermet, hogy elhozzák a mérleg árát, hanem arra, hogy AKÁRMI történik, te azt ki tudod fizetni.
2015. márc. 26. 15:26
 44/61 A kérdező kommentje:

Látom ez elég érzékeny téma, és lassan elkezdünk elmenni a téma mellett, és az egész átcsap személyeskedésbe.

Lehet nem szép, hogy az anyagi részre is rátértem, amikor életem legszebb napját említem, de be kell látni, hogy az esküvő és a lakodalom kőkeményen a pénzről szól.

Biztos, hogy olcsóbban is ki tudtuk volna hozni, de úgy voltunk vele, hogy mindkettőnk életében ez az 1 esküvő lesz, és azt szeretnénk igazán jól megcsinálni. A városunk egyik legszebb éttermében tartjuk, kerti tó, kishíd, kiskút, rengeteg virág. Az egyik legjobb vőfélyt kértük fel, talán ő került a szolgáltatók közül a legtöbbe, de nagyon profi, és nagyon sokat segít nekünk, a zenekarunk is kifogástalan, mert már a lánykikérésre is jönnek, és addig ott lesznek, míg a legutolsó ember is ott lesz. Láttam már őket játszani, és gyakorlatilag nem is pihennek, végig játszanak. A fotós és a videós is profi, mert szeretnénk, ha minőségi emlékeink maradnának.

A kérdésemet azért írtam, ki mert itt láttam, hogy a többségnek több maradt a végén a zsebben. Én ebben nem is reménykedem, mert tudom, hogy lényegesen több a költségünk, mint egy átlagos esküvőn. Engem csak annyi érdekelt, hogy vajon van-e rá lehetőség, hogy nullára, vagy kis veszteséggel kihozzuk.

Ha 500.000 ft veszteségünk lesz, akkor sem esünk kétségbe, úgy vesszük, hogy volt egy nagyon jó bulink a szeretteinkkel, ami 500.000 ft-ba került.

Megjegyzem, ha mi lakodalomba megyünk, akkor mindig figyelünk arra, hogy elegendő pénzt vigyünk, és ezt most nem azért írom, mert nekünk is hamarosan lakodalmunk lesz.

Én úgy érzem korrektnek, ha fedezem az éttermi költségeket, és még egy kicsit beszállok a többibe is. Ezért általában 15.000 ft-ot viszek, ha távoli ismerősről van szó. Ha barát, akkor 20.000 Ft, ha jó barát, családtag, akkor 25.000 ft.

Ezt így érzem korrektnek, és így is csinálom.

2015. márc. 26. 17:26
 45/61 anonim ***** válasza:
53%

Totál egyet értek veled, kérdező! minden egyes szavaddal. A köteledés sokak részéről annak tudható be, hogy nekik nem telik ennyit adni, így rosszul esik szembesülniük azzal, hogy az illem és a szokások többet kívánnak egy turmixgépnél. Nincs ezzel baj, hiszen az embert általában közeli barátok, vagy családtagok szokták esüvőre hívni, azok meg úgyis tosztában vannak az illető helyzetével és nem is várjàk el tőle, hogy beleszakadjon az adakozásba.

Én is voltam olyan helyzetben, hogy munka nélkül voltam, megkaptam a meghívót és igen is havi pár ezrével összespóroltam a huszast a borítékba.

2015. márc. 26. 18:07
 46/61 anonim ***** válasza:

Volt olyan egy esküvőn, hogy nem telt. Egyébként szokott nagyon is. VISZONT bennem van empátia, látom, hogy az átlagos emberek hogy élnek, mennyiből és azt is látom, hogy egy esküvő milyen megterhelő egy családnak. Te meg a mérlegeiden meg a turmix gépeken és tányérokon lovagolsz, holott manapság már alig van, aki ne pénzt adna, és nem azért nem jön vissza az esküvő ára, mert nem pénzt adnak a tetvek, hanem turmixot meg készletet. Ha mindenki pénzt ad, az sem jelenti azt, hogy vissza fog jönni. Mi összesen egy tárgyi ajándékot kaptunk, de akiktől azt kaptuk azok pénzt is adtak, mégis 800 ezerrel kevesebb pénzt kaptunk, mint amennyit költöttünk. Istenem. Tudtunk volna olyat tartani, amit profittal zárunk, de nem fűlött a fogunk a spórolsódihoz, de így sem vagyunk felháborodva, hogy mi az, hogy 60 ember csak 800 ezer forintot bírt összedobni, mikor voltak olyanok, akik fejenként 30-50 ezret adtak. Ennyi pénze volt a vendégeknek. Látod, mindenki odaadta a turmix árát, még se jött össze. Kár azokra fogni, akik tárgyat visznek, nem miattuk van. Szerintem a vendégek örülnének legjobban, ha annyit adhatnának, hogy pluszba zárjon mindenki.

Azt meg sose lehet tudni, hogy "sok pénzük van, mégse adtak sokat". Barátnőmékre mindig mindenki azt mondja, hogy milyen gazdagok, mert a férje zsírosra keresi magát külföldön, hogy mégis miért csinál úgy, mint akik nem gazdagok. Persze azt már senki nem számolja, hogy két háztartást kell nekik fenntartani, a férjét nem a repülő szőnyeg hozza ingyen haza, mikor hazajár, fizetik a házuk hitelét és így tovább. Sose tudhatod, hogy akit te kívülről gazdagozol, az valójában hogyan él és mire kényszerül költeni.

2015. márc. 27. 00:21
 47/61 anonim ***** válasza:
76%

"Én is voltam olyan helyzetben, hogy munka nélkül voltam, megkaptam a meghívót és igen is havi pár ezrével összespóroltam a huszast a borítékba."

Három hónappal a lagzi előtt kapsz egy meghívót. Ketten vagytok. Minden hónapban már így is van olyan számla, amit nem fizettek be. Mikor melyiket. Miből spórolsz össze gyorsan 30-40 ezret? Főleg, ha mondjuk a páros férfi tagjának nincs öltönye, amit felvegyen. Vagy mondjuk ingje nincs. Vagy van, csak kifogyta/kihízta. Az esküvő 150 kilométerre van tőletek. SZállást nem tudnak biztosítani. Közeli rokon, ha nem mégy, utálni fog a család. Na? Hogy oldod meg, hogy legyen mit felvenned, odamenned, hol aludnod és még odaadd a "vacsoraárát meg még többet is". Mert ez nem egy vendég, meg nem két vendég. Ez sajnos egy átlagos probléma manapság.

Ne dugd már homokba a fejed! Nem ez az a kategória, ahol állandóan az megy, hogy kólát meg gyümölcsöt venni is luxus? Olyanoktól várod el, hogy több tízezer forintokat kispóroljanak, akik nek egy kiló 400 forintos narancs meg egy üveg 300 forintos kóla is luxus?

2015. márc. 27. 00:25
 48/61 anonim ***** válasza:
Másik az, hogy csak én-én-én-én. Nézd már azt is, hogy hány családos van, 2-3 gyerekkel. Azoknak mégjobban meg kell fogni a pénzt. 4-5 embernek mennyi is lenne a költsége? Mert felénk pl. a gyerekek menüjét is egész embernek számítják 2 éves kortól! Ennyit nem fog tudni odaadni! Lehetetlen! Értsd már meg, hogy a vendégek nagy része nem sóher, meg nem szemét, egyszerűen nincs nekik pénzük. Nem tud miből spórolni. Magának alapvető dolgokra spórolni kell, nem még több tízezreket adni egy vacsoráért...
2015. márc. 27. 00:28
 49/61 anonim ***** válasza:
31%

Nekem is van egy véleményem, meg nektek is. Nem várom el, hogy egyet értssetek velem, ti se várjátok el, hogy a magyarázataitok hatására megváltozzon az én véleményem. Én igen is úgy gondolom, hogy illik legalább a vacsora árát visszaadni pénzben, mert örülök annak, ha valaki meghív és szeretné, ha egy ilyen nagy eseményen az örömében én is részesülnék, de mellette azt is tudom, hogy nem abban a világban élünk, ahol az embereknek 1,5-2 millió csücsülne a bankszámlájukon, hogy esküvőre bsszák el. Ettől függetlenül mindenkinek jár, hogy ez a nap, ez az esemény ne a filléreskedésről, lemondásokról szóljon, ezért ennyi kitelik tőlem, hogy legalább én és a kísérőm ne az ifjú pár jövőhavi kajapénzét zabáljuk fel. (Hozzá teszem, hogy ha nem lennének ilyen gondolkodású emberek, mint én, akkor sokkal veszteségesebbek lennének az esküvők)

A vendégek kiadásairól annyit, hogy a férjemnek van nadrágja és ingje. Akinek nincs, az pl mit vesz fel, ha temetésre meg? Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy férfinek ne legyen egy normális, elegáns szettje ilyen esetekre... Nekem rengeteg ruhám van, találnék olyat, amit felvehetek, de ha nem is és nincs pénzem, akkor vannak barátnők, inkább kérnék kölcsön ruhát, mint hogy vegyek egyet és a párnak azt mondjam, hogy adtam volna ajándékot, de sorry, rucit kellett vennem...

Mindegy, hagyjuk a vitát. Inkább tiszteljük meg a kérdezőt azzal, hogy vissza térünk a kérdésére.

2015. márc. 27. 07:28
 50/61 anonim ***** válasza:
76%

49, meg is van az ellentét gyökere, hiszen ezt írod: ,,Elképzelhetetlennek tartom, hogy egy férfinek ne legyen egy normális, elegáns szettje ilyen esetekre... Nekem rengeteg ruhám van, találnék olyat, amit felvehetek, de ha nem is és nincs pénzem, akkor vannak barátnők, inkább kérnék kölcsön ruhát..."

Tudod, nem mindenkinek lóg rengeteg, esküvőre is való ruha a szekrényében. Aki rossz körülmények között él (pl. az ország munkahelyben szegény részén), annak a baráti köre sem olyan általában, hogy előkap a gardróbból 20 koktélrucit, hogy válassz egyet... Sok férfinak, aki kétkezi munkát végez, a saját ballagási/esküvői öltönye az utolsó, amit megvett, és ez ugye azóta lehet, hogy nem jó már, vagy épp divatjamúlt. Temetésre felkapnak egy fekete nadrágot egy pulóverrel vagy inggel, és meg van oldva, nem vesznek emiatt pár évente egy több tízezer forintos szettet.

Az van,hogy te élsz egy adott élethelyzetben, rendezett anyagi körülmények között, és el se tudod képzelni, hogy más nem így él. Ha valaki az utóbbi 10 évet minimálbéren tengette, annak nincs tartalék ruhája, nincs friss öltönye, nincs olyan fölös tartaléka hónapról hónapra, amiből havonta félre tudna tenni egy esküvőre.

Nincs is ezzel gond, mindenki más körülmények között él, ilyen a világ. De lehetetlen elvárásokat azért nem kéne mások felé felállítani pusztán azért, mert neked van lehetőséged úgy cselekedni.

2015. márc. 27. 07:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!