Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy esküvő kihozható nullszaldóra?
Jövőre lesz az esküvőnk,lakodalmunk és kicsit el vagyunk képedve az árakat illetően. Ha egy főre levetítem, akkor kb. 18.800 Ft/főnél tartunk. És még lehet felmerül valamilyen költség amire nem gondoltunk, ami csak növeli az árat.
Van itt olyan, aki ki tudta hozni nullára vagy minimális veszteséggel?
"Bocsi, a mellékvágányért, de ha ennyi csóró ember van az országban, aki fizetéstől fizetésig él, akkor ki rendezi a milliós esküvőket 15-20 ezer/fő fogyasztással?"
Nyilván, akinek van pénze. Ne haragudj, de a kérdésednek már az arányok miatt sincs értelme. Vagy egy pár, aki nem csóró (annyira) és milliós esküvőt rendez és meghív rá 80-100-150 embert, akik közül lehet 50-70-110 ember meg csóró.
Az "okosan kell csinálni" típusú válaszolók meg lássák már be, hogy bizonyos színvonal nem felel meg mindenkinek. Én is úgy voltam vele, hogy max. benne maradunk, de nem lesz nálunk iskola, 12 éves gyerekekre méretezett budival, aminek fogni kell az ajtaját, meg az asztalon melegedő kéz alatt szerzett pálinka, amiből csak egy jó fajta van, az is kifogy éjfél előtt, meg ilyenek. Persze, mindenkinek a saját esküvője a legjobb, ha valami szar volt vagy igénytelen, azt meg úgy se mondják az ember szemébe, titeket meg csak az érdekel, hogy "visszajött" az ára.
Másik amitől herótom van, hogy "vendégként a fogyasztást illik fizetni legalább" vagy még többet is.
Miért? Mire fel? Mi köze van a vendégnek ahhoz, hogy milyen menüt rendel a pár? Ha én az esküvőmön választok egy olyan menüt, amiben a kaja csak 9 ezer a pia meg 5 ezer, meg kitalálom, hogy koktélbárt is akarok és az még 2 ezer fejenként akkor ehez a vendégnek mégis mi köze? Semmi. Én választottam én akartam így és én fogom kifizetni. A vendég ad annyit, amennyit tud és gondol, de neki a világon ahhoz semmi köze nincs, hogy én mégis mit és mennyiért válogattam össze. Főleg mivel az is lehet, hogy neki elég lett volna petrezselymes krumpli egy-két szelet rántott hússal meg három-négy pohár üdítővel 2500-ért de én leszerveztem egy tizenezres dőzsölést.
A nagy létszámú, kis költségvetésű esküvők általában nyereségesek, a tiétekhez hasonló középkategóriás nagy valószínűséggel nem lesz az. Itt a GYK-n egyébként is folyton licitálnak egymásra a hozzászólók, hogy ki miből mennyire olcsót szerzett, de nem ebből kell kiindulni. :)
Állj hozzá úgy, hogy az esküvőt magatoknak, a saját örömötökre rendezitek. Annyit szántok rá, amennyit tudtok, és amennyit akartok, ez a ti döntésetek. A befolyó pénzt vedd ajándéknak, ne viszonyítsd a ráköltött összeghez, mert szinte biztos, hogy csalódás ér. Az esküvő egy családi esemény, befektetésnek elég kockázatos lenne. :)
Utolsó: ne az amerikai esküvői showműsorokhoz viszonyíts, meg úgy általában, ne a TV-ben látott élethez. Amerikában is milliók nyomorognak, élnek lakókocsiban vagy rossz külvárosi részeken. Van észak-amerikai ismerősünk, az ő beszámolói alapján koránt sem olyan rózsás ám az élet, mint ahogy itt sokan hiszik.
Magyarország szegényebb része is a Föld lakosságának felső tízezrében van, bármilyen nehéz is elhinni a TV-t nézve. :)
"De igen is, eletemben egyszer elvarom a csaladtol es a baratoktol, hogy tegyek oda magukat es szaljanak bele abba, hogy egy eletre szolo bulit rendezzunk, hiszen 10-15, sot meg ennel is tobb ezer ft-ot elbsz az ember, ha amugy csak egy szombati napon elmegy bulizni... "
Figyelj már amúgy.. Te hány éves vagy? Már csak azért, mert az esküvőre általában felnőttek meg családosok mennek, akik számlákat, lakáshiteleket, autófenntartást, gyerekcipőt, elromlott kazánt, tetőfedést stb. fizetnek a fizetésükből és mióta felnőttek már rég nem bäsznäk el 10-15 ezret egy bulizásra. Ha egyáltalán valaha csináltak ilyet, mert én nem tudom, én sokat buliztam egy időben nagy baráti körrel, de ennyit az átlag ember nem szán a bulizásra. Biztos a Gozsdu-Manó klubba járó szint vagy, vagy nem is tudodm. Bár valószínűleg mégsem, ha sikítva követled, hogy mások fizessék ki az esküvődet, mert neked nincs rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!