Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Egy esküvő kihozható nullszald...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy esküvő kihozható nullszaldóra?

Figyelt kérdés

Jövőre lesz az esküvőnk,lakodalmunk és kicsit el vagyunk képedve az árakat illetően. Ha egy főre levetítem, akkor kb. 18.800 Ft/főnél tartunk. És még lehet felmerül valamilyen költség amire nem gondoltunk, ami csak növeli az árat.

Van itt olyan, aki ki tudta hozni nullára vagy minimális veszteséggel?

2015. márc. 24. 19:43
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:

"Bocsi, a mellékvágányért, de ha ennyi csóró ember van az országban, aki fizetéstől fizetésig él, akkor ki rendezi a milliós esküvőket 15-20 ezer/fő fogyasztással?"

Nyilván, akinek van pénze. Ne haragudj, de a kérdésednek már az arányok miatt sincs értelme. Vagy egy pár, aki nem csóró (annyira) és milliós esküvőt rendez és meghív rá 80-100-150 embert, akik közül lehet 50-70-110 ember meg csóró.

Az "okosan kell csinálni" típusú válaszolók meg lássák már be, hogy bizonyos színvonal nem felel meg mindenkinek. Én is úgy voltam vele, hogy max. benne maradunk, de nem lesz nálunk iskola, 12 éves gyerekekre méretezett budival, aminek fogni kell az ajtaját, meg az asztalon melegedő kéz alatt szerzett pálinka, amiből csak egy jó fajta van, az is kifogy éjfél előtt, meg ilyenek. Persze, mindenkinek a saját esküvője a legjobb, ha valami szar volt vagy igénytelen, azt meg úgy se mondják az ember szemébe, titeket meg csak az érdekel, hogy "visszajött" az ára.

2015. márc. 25. 23:04
 32/61 anonim ***** válasza:
76%

Másik amitől herótom van, hogy "vendégként a fogyasztást illik fizetni legalább" vagy még többet is.

Miért? Mire fel? Mi köze van a vendégnek ahhoz, hogy milyen menüt rendel a pár? Ha én az esküvőmön választok egy olyan menüt, amiben a kaja csak 9 ezer a pia meg 5 ezer, meg kitalálom, hogy koktélbárt is akarok és az még 2 ezer fejenként akkor ehez a vendégnek mégis mi köze? Semmi. Én választottam én akartam így és én fogom kifizetni. A vendég ad annyit, amennyit tud és gondol, de neki a világon ahhoz semmi köze nincs, hogy én mégis mit és mennyiért válogattam össze. Főleg mivel az is lehet, hogy neki elég lett volna petrezselymes krumpli egy-két szelet rántott hússal meg három-négy pohár üdítővel 2500-ért de én leszerveztem egy tizenezres dőzsölést.

2015. márc. 25. 23:06
 33/61 anonim ***** válasza:
100%

A nagy létszámú, kis költségvetésű esküvők általában nyereségesek, a tiétekhez hasonló középkategóriás nagy valószínűséggel nem lesz az. Itt a GYK-n egyébként is folyton licitálnak egymásra a hozzászólók, hogy ki miből mennyire olcsót szerzett, de nem ebből kell kiindulni. :)

Állj hozzá úgy, hogy az esküvőt magatoknak, a saját örömötökre rendezitek. Annyit szántok rá, amennyit tudtok, és amennyit akartok, ez a ti döntésetek. A befolyó pénzt vedd ajándéknak, ne viszonyítsd a ráköltött összeghez, mert szinte biztos, hogy csalódás ér. Az esküvő egy családi esemény, befektetésnek elég kockázatos lenne. :)

2015. márc. 26. 00:09
 34/61 anonim ***** válasza:
31-es. Az a "baj,", hogy nemcsak az rendez ilyen esküvőt, akinek van pénze, ezért van az, hogy vérben forgó szemel figyelik, meg számolgatják, hogy ki mennyit ad majd...Ha valaki jó szívvel rá tud szánni ennyit, az nem valószínű, hogy előre kalkulálgat azon, hogy legalább nullszaldós legyen a vége. Meg milyen megjegyzés az egy esküvő esetén, hogy "nullszaldós" meg "minimális veszteséggel zár"?? Most akkor üzleti befektetés, vagy egy nagyon szép ünnep, amire vendéget hív az ember? Ez utóbbi nem nagyon szokott megtérülni, hacsak nincsenek vastag rokonok, akik szívesen nyúlnak mélyen a tárcájukba. Mi inkább minőségi esküvőt tervezünk azokkal, akik tényleg közel állnak hozzánk, és ez nyilván kevés fő, és nem tesco-gazdaságosat jó sok emberrel, fűt-fát meghívva, aztán meg számolgatva, hogy ha már meghívtam udvariasságból (és fizetem) a huszadik senkit is, legalább érje meg...Árban nem hiszem, hogy sokkal olcsóbb lesz, de inkább a nívósabb környezet, étel, felszolgálás egy jó hotel különtermében, tényleg a hozzánk közelállóakkal (akiknek őszintén örülök, és meg nem fordul a fejemben, hogy számolgassam, hogy mennyit adhat, mert nem érdekel, akkor is ugyanúgy megvendégelném, ha egy fotóalbumot, mint ha 50 ezret nyomna a kezembe), mint ebből lejjebb adni egy tömegrendezvény kedvéért.
2015. márc. 26. 06:55
 35/61 anonim ***** válasza:
54%
Nem értem, miert okoz ilyen nagy felhaborodast az, ha az emberek szamolgatnak, kalkulalnak, hogy mennyi jon vissza es elvarjak a meghivottaktol, hogy ajandekkent hozzak vissza a fogyasztasuk arat.... Magyarorszagon elunk, sokan egyik honaprol a masikra elnek, de ettol fuggetlenul legalabb ezt az egy napot szeretnek ugy megszervezni, hogy kiralynak/kiralynonek erezzek magukat, igy igen is raszan a menure, helyszinre es egyebekre 10-15-20ezer ft-ot per fo, meg az is, aki amugy etteremre is sajnalja a penzt a hetkoznapokon! Ha azt vennem alapul, hogy sajat erombol milyen lagzira telne, akkor itthon kennek vajaskenyeret es meghivnek kb 15 embert. De igen is, eletemben egyszer elvarom a csaladtol es a baratoktol, hogy tegyek oda magukat es szaljanak bele abba, hogy egy eletre szolo bulit rendezzunk, hiszen 10-15, sot meg ennel is tobb ezer ft-ot elbsz az ember, ha amugy csak egy szombati napon elmegy bulizni... Szoval aki szerint gaz, hogy az emberek ilyenkor kalkulalnak, meg "korencsalnak" a meghivottaktol, az oruljon maganak, hogy segitseg nelkul kepes kifizetni egy millios eskuvot, vagy beeri egy otthoni vajaskenyeres bulival! En tobbre vagyok!
2015. márc. 26. 07:34
 36/61 anonim ***** válasza:
100%
#35: Alapvetően azt gondolom, hogy nem illik üres kézzel érkezni egy esküvőre és illik legalább a vélt fogyasztás összegét ajándékba adni az ifjú párnak, de a soraidat olvasva csak egyet tudok tanácsolni: ha többre vágysz, dolgozz meg érte és ne másoktól várd!
2015. márc. 26. 08:07
 37/61 anonim ***** válasza:
36: egyáltalán nem úgy értettem a mondandómat, ahogy te felfogtad. Valóban szélsőségesen fogalmaztam, jogos a félreértés, de én úgy értettem, hogy sokan (legtöbben ebben az országban) önerőből nem tudnának olyan eseményt csinálni, amilyet szeretnének. Néha nézem a TLC-n a Mondj igent a ruhára című műsort és bevallom, irigykedve látom, hogy amerikában még az egyszerűbb emberek is több 10 milliós esküvőt tudnak csinálni, megadatik nekik, hogy az az egy nap az életükben csupa fényűzés legyen. Nekünk, magyaroknak ez nem jár. Mi a filléreket számolgatjuk, lemondunk teremdíszítésről, profi fotósról, mások álltal 80x felvett ruhát kölcsönzünk, örülünk, ha az egyik étterem 1000 ft-tal olcsóbb ajánlatot ad, mint a másik, stb. Kicsit elszomorít engem ez. Szeretem a hazámat, nem is ezzel van a baj, csak szomorú vagyok, ha belegondolok, hogy a világon vannak helyek, ahol a velem egyenrangú, nálam semmivel többet nem dolgozó emberek klasszisokkal többet kapnak és klasszisokkal szebb emlékeket őrizhetnek az esküvőjükről. Tudom, hogy a lényeg az, hogy ilyenkor az ember összeköti az életét a szerelmével és ez már maga a csoda, ez tegye boldoggá az embert, de azért nagyon sok lánynak fontos, hogy egyszer az életben eljusson Hamupipőke báljába és ő legyen a legfényesebb, legszebb, leglegleg abban a bálban. Nem akarok senkit meggyőzni az igazamról, hiszen mindenkinek más vágyai vannak. Nekem nincs sok vágyam, nem is olyan közegben/háttérrel nőttem fel, hogy elkényeztetett p lennék, nagyon is elégedett vagyok azzal, amim van, csak ezt az egy dolgot kívánom, hogy ez az egy nap csodálatos és tökéletes legyen. Ezt pedig a családom nélkül nem tudom elérni. És nem arról beszélek, hogy százezreket várok el, csak azzal nem értek egyet, amikor valaki szidja azokat, akik ne adj isten beleírják a meghívóba, hogy nem kérnek tányérkészletet, hanem az árát. Sokan erre azt mondják, hogy mekkora pofátlanság már, meg milyen alapon feltételezi bárki is, hogy egyáltalán kapna a vendégtől tányérkészletet. Hát én úgy gondolom, hogy a pofája szakadjon le annak, aki üres kézzel odamegy egy esküvőre, kivétel az, aki nem teheti meg, mert a mindennapi megélhetés is gondot okoz neki. Nekem is van olyan ismerős, akiről tudom, hogy örül, ha kenyeret tud letenni az asztalra. Az ilyen meghívottaimnak nyomatékosan elmondtam, hogy SEMMIT ne hozzon, mert nem akarom, hogy lelkifurdalást okozzon nekem! A lelkére kötöttem, hogy nehogy vegyen valamit, nehogy adjon pénzt, semmi nem kell. Az egyik agyba főbe kötekedett, hogy ő neki így nincs képe eljönni, mire mondtam neki, hogy vegyen egy kaparós sorsjegyet és ha a sors is úgy akarja, akkor talán nyerünk vele. Ez számára elfogadható volt. A többiekről meg, akikről tudom, hogy kaptak már tőlem nem is keveset, meg megtehetik, azok igen is tegyék meg és rakjanak a borítékba!
2015. márc. 26. 10:01
 38/61 anonim ***** válasza:

Utolsó: ne az amerikai esküvői showműsorokhoz viszonyíts, meg úgy általában, ne a TV-ben látott élethez. Amerikában is milliók nyomorognak, élnek lakókocsiban vagy rossz külvárosi részeken. Van észak-amerikai ismerősünk, az ő beszámolói alapján koránt sem olyan rózsás ám az élet, mint ahogy itt sokan hiszik.

Magyarország szegényebb része is a Föld lakosságának felső tízezrében van, bármilyen nehéz is elhinni a TV-t nézve. :)

2015. márc. 26. 10:46
 39/61 anonim ***** válasza:
89%
Az esküvő nem a Hamupipőke bálja amit a herceg meg a királyság ad, hogy te királynőnek érezd magad. Az esküvő a te bálod, a te szervezésed, a te fizetésed és ha nincs annyi pénzed, hogy királynő legyél, akkor ne másokkal akard már erőszakkal összedobatni. A valóságban élsz nem a tv-ben. Aki nem királynő az nem királynő. Aki nem gazdag, az nem gazdag. Ezt fel kell fogni és nem azt várni, hogy majd mások kicsengetik, hogy te nagyzoljál. Ha tetszik, ha nem a vendégek akkor is ugyanannyit szánnak rá, ha te visszaosztva fejenként 20-25 ezret költesz meg akkor is, ha kevesebb, mint a felét. Ő fixen elképzelt összeggel érkezik és rohadtul nem érdekli, hogy te a csóróságod ellenére rongyot rázol, vagy szolid kis esküvőt szervezel. Ugyanannyit fog beletenni a táncba. Ha ezt nem látod be és "mínuszban" maradsz, akkor csak magadat okolhatod, mert nem addig nyújtózkodtál, ameddig a takaród ért. Úgy emlékszem ezt a szólást már általános iskolában tanítják.
2015. márc. 26. 13:38
 40/61 anonim ***** válasza:

"De igen is, eletemben egyszer elvarom a csaladtol es a baratoktol, hogy tegyek oda magukat es szaljanak bele abba, hogy egy eletre szolo bulit rendezzunk, hiszen 10-15, sot meg ennel is tobb ezer ft-ot elbsz az ember, ha amugy csak egy szombati napon elmegy bulizni... "

Figyelj már amúgy.. Te hány éves vagy? Már csak azért, mert az esküvőre általában felnőttek meg családosok mennek, akik számlákat, lakáshiteleket, autófenntartást, gyerekcipőt, elromlott kazánt, tetőfedést stb. fizetnek a fizetésükből és mióta felnőttek már rég nem bäsznäk el 10-15 ezret egy bulizásra. Ha egyáltalán valaha csináltak ilyet, mert én nem tudom, én sokat buliztam egy időben nagy baráti körrel, de ennyit az átlag ember nem szán a bulizásra. Biztos a Gozsdu-Manó klubba járó szint vagy, vagy nem is tudodm. Bár valószínűleg mégsem, ha sikítva követled, hogy mások fizessék ki az esküvődet, mert neked nincs rá..

2015. márc. 26. 13:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!