Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy esküvő kihozható nullszaldóra?
Jövőre lesz az esküvőnk,lakodalmunk és kicsit el vagyunk képedve az árakat illetően. Ha egy főre levetítem, akkor kb. 18.800 Ft/főnél tartunk. És még lehet felmerül valamilyen költség amire nem gondoltunk, ami csak növeli az árat.
Van itt olyan, aki ki tudta hozni nullára vagy minimális veszteséggel?
Nekünk kb. a harmada jött vissza, mint amit ráköltöttünk.
De mi még ennyire sem számítottunk, ismerve a rokonság anyagi helyzetét.
Aki hitelekkel van tele, attól ne várj több tízezer ft-ot, attól konyhai mérleget fogsz kapni (ami feltehetőleg úgy is van)
Átlagos esetben ahhoz, hogy nullszaldósra kihozd, olyan rokonság kell, aki hajlandó rendesen a zsebébe nyúlni, vagy nagyon tesco-gazdaságos esküvőt kell csinálni (tök egyszerű és olcsó menü, minimális alkohol, hiszen a kiadások java része a kajából áll) + sok mindent ajándékba kapni a szolgáltatások közül (fotós, virágos, sminkes, fodrász pl.)
Azt, hogy mennyire vastagok a rokonok és emellett mennyire adakozó kedvűek (ezt előre nem fogod tudni, csak amikor már ott a boríték), csak ti tudhatjátok.
Nem tetszik ez a havi kétezret tegyen el, mert úgyis elköltené valami szarra. És? A saját pénze. Ha neki ennyi marad, amit csak úgy elb*szhat, még azt a keveset is költse el hülyeségre?
Ennyi erővel akinek milliói vannak, hogy elb*ssza egy eskövőre, egy napra, az ne ácsingózzon a csóró havi kétezrére.
Mert nem hiszem el ezt a 10 ezret. Ennyit zabál mindenki vagy aranyreszelék van a pöriben vagy mi?
Nem arról van szó, hogy nem telik rá, mert a pénz már megvan rá, és még van egy 1 teljes évünk, addig még kapjuk havonta a fizetésünket is...
Az érdekelt, hogy kihozható-e nullára.
Ebben az árban már mindent beleszámoltunk.
A kaja, amiben benne van még a pia, sós, torta fejenként 13.500 ft. Szóval ez sem 10.000 Ft sajnos, egy étterem sem vállalta ennyiért, 13.000 ft körül mozgott mindegyik.
A mi esküvőnk 2 millióba került 80 fővel egy megyeszékhelyen, és pici veszteségünk volt csak.Nálunk is volt, aki jómód ellenére még a fogyasztása árát sem adta oda nászajándékba, és az alábbiak segíthetnek,hogy nullszaldósok legyetek.Lehet,hogy valakinek nem szimpatikusak a következők,de most csak a racionalitást vegyük,az érzelmeket kicsit szorítsuk háttérbe.
1.a meghívó átadásakor annak,aki nem kérdezte,mit szeretnénk náaszajándékba,finoman utaltunk rá,hogy pénzre lenne szükségünk,a lakásunk fel van szerelve.És milyen jól tettük!Szinte csak borítékot kaptunk,és nagyon jól jött,mert tényleg azt kaptuk,amire szükségünk volt.
2.sajnos el kell fogadni,hogy a barátok a rokonoknál gyakran kevesebbet adnak.
3.ahogy valaki írta előttem,ha egy nagy létszámú családot hívsz,könnyen lehet,hogy nem úgy kaptok pénzt,hogy főre leosztják a vendégek,mennyit illik adni,hanem összeszámítják,és így egy személyre alacsonyabb összeg jön ki (pl.5 fős család ad 30 ezret).
Amúgy én úgy tudom,hogy az esküvőn vendégként nem csak a fogyasztást illik fizetni,hanem egy kicsit többet,mert az az "ajándék-rész".Tudom,drága az esküvő, szervezőként és vendégként is,ezért én azt gondolom,igenis hideg fejjel végig kell gondolni az anyagiakat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!