Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Min lehet spórolni egy esküvőn?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Min lehet spórolni egy esküvőn?

Figyelt kérdés

Amellett, hogy nem rendezünk esküvőt!

Minden jó ötlet érdekel!

2015. márc. 19. 17:54
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ha ne is csinátatod, akko beszámítják az aranyat..( ha csináltatod sem a sajat aranyadst hazsnáljak fel, csak annyi mennyiséget, amit bevittél)
2015. márc. 20. 06:35
 22/29 anonim ***** válasza:
87%
A karikagyurugyarto.hu-n is beszamitjak a hozott aranyat. Egy ismerosomek is ott csinaltattak, eleg sok aranyat vittek, gyemant kovel kertek a noi gyurut es igy is csak 5ezret fizettek. A gyurut igy tudjatok olcson meguszni, vagy ha arany helyett platina, nemesfem gyurut vesztek. Azok csak parezer forintosak, max 20-bol megvan a ketto gyuru. A nemesfem gyuru elonye az arannyal szemben, hogy nem karcolodik.
2015. márc. 20. 07:40
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Olcsó terembérlet (pl. iskola) vagy saját kert

kevés kaja + batyubál

étteremben nem kell semmit elfogadni, amit ajánlanak, hogy vedd meg (velkámdrink, pogácsa)

smink (nem kell túlzásokba esni, meg tudom oldani magamnak is)

köröm (nekem bőven elég rá az átlátszó körömlakk, nem szeretem az épített cuccokat)

haj (azt se szeretem, ha beton a fejem)

és varrni/varratni is olcsóbb a ruhát mint bérelni

Nem kell autót se bérelni

meg nekünk nem lesz különleges esküvői tortánk sem, csak 4 normál torta, ami a desszert lesz

és az egyiken rajta lesz a tortadísz: meg lehet formázni pl. fimo-ból, de nekünk spec legóból lesz :)

Nem kell feltétlenül dekor sem meg asztaldísz

és a csokor is lehet diy...

2015. márc. 20. 09:12
 24/29 anonim ***** válasza:
68%
jah és arany helyett acél gyűrűnk van ImI
2015. márc. 20. 09:13
 25/29 anonim ***** válasza:

Gyűrűt mi is hozott anyagból csináltattuk. (így sem volt olcsó, mert annyi aranyunk volt, hogy pont kiadta a két gyűrűt, ezért a munkadíjt, plusz az én gyűrűmbe a köveket ki kellett fizetni - kb. a bolti ár felét spóroltuk meg).

A csip-csup dolgokat Kínából rendeltem (hajdísz, menyecskeruhához öv, ujjlenyomat fához festék, fülbevaló, nyaklánc, stb.), mert ugyan azokat árulják itthon 4-5x áron.

Ruhát szalon végkiárusításon vettem (bezárt a szalon, és minden ruhát eladtak), így 30 000 ft-ért lett egy La Sposa ruhám. (bérelni 90-120 000 lett volna)

Öltönyt outletben vettünk (Mr Sale, Metropolban akciós kuponok is vannak, érdemes néha megnézni).

Sok mindent OLX-en használtan vadásztam, mert vélhetőleg az életben nem fogjuk újra felvenni (ceremónia mellény, koszorúslány ruha, menyecskeruha, fehér cipő, stb.)

Vidéken, nagyvárosban tartjuk az esküvőt, de a zenekart és a vőfélyt kisebb környéki városból ajánlották. Útiköltséggel együtt olcsóbbra jön ki, mint a helyi szolgáltatók.

Díszítést barátokkal oldjuk meg, az alapanyag kerül csak pénzbe.

Nincs autóbérlés, a nagybácsi visz minket az autójával.

Igazából, ha időben neki álltok és van idő körülnézni, akkor sok mindent jó árban ki lehet fogni. Pl az étterem, ahol lesz a lakodalmunk részt vesz egy akcióban, hogyha kiváltok egy kártyát és azt felmutatom, akkor ingyen teszik fel a székszoknyát. Ehhez végig kellett hallgatnom egy másfél órás dekoros promót és árajánlat adást, de a kb. 50 000 ft-os spórolás miatt megérte :)

2015. márc. 20. 13:41
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Amit lehetett, mi magunk csináltuk meg/szereztük be, és van 1-2-sok kedves ismerősünk, így spóroltunk a 100 fős esküvőnkön. Meghívó saját kezűleg, dekoráció egy része saját, illetve kölcsön volt (egy példa, nem kértünk vázákat a dekorostól, mert drágább lett volna, mint így, hogy megvesszük "100 forintos" boltból, és felturbózzuk). A menzára sok mindent mi vittünk be, amihez kedvezményesen vagy ingyen jutottunk hozzá (értsd: saját nevelésű csirke, fóliás rokontól zöldség, vadász ismerőstől pöri-husi, mama és barátnői a csigát rendezték, stb). A menyasszonyi- és menyecskeruha egy icipici falu varrónőjétől voltak, potom összegért, a vőlegény öltönye már megvolt (1-szer használt), a mellény-szett kölcsön volt. A fotóstól csak beállított képeket kértünk, egyébként van a családban is olyan, akinek profi gépe van, csak a beállítottat nem merte vállalni, a ceremóniát és a lagzit viszont végigfotózta hobbiból. A videós feleannyiért jött, mint másnak, mert család-barát. Nagyker áras italok, bontott üveg utáni fizetés, szintén kedves boltos ismerőstől. Házi sütik voltak, itteni szokás szerint a közeli rokonok sütötték ajándékba.

Jó szervezkedést, sok boldogságot! :)

2015. márc. 20. 18:02
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, jókat írtok, jó ötleteitek vannak, és segítettek is! Van ami már meg van például a helyszín meg a zenekar, mind nagyon jó áron! De nagyon sokat visznek az apróságok! :)
2015. márc. 20. 18:36
 28/29 anonim ***** válasza:

Mi ezeken tudunk spórolni:

-a szertartás után kis családi vacsora, 30 fő

-dekoráció nem kell, nagyon szép az étteremben magában is

-zenekar nem kell, mert van az étteremnek saját zenésze

-a gyűrűket csináltatni fogjuk, mert van otthon tört aranyunk

-vőfély és videós nem lesz, mert nincs rá szükségünk.

2015. márc. 24. 15:45
 29/29 anonim ***** válasza:

Először jöjjenek azok, amiken mi fogunk spórolni:

-ceremónia után csak egy pár órás ebéd/estebéd lesz (meghívón is fel lesz tüntetve zárórával együtt), nem lesz éjjelig tartó dajdaj... ezzel rengeteget meg tudunk majd spórolni... kevesebb ital, étel kell (nem lesz éjféli töltött káposzta, kevesebb süti kell stb.), nem lesz menyecskeruha, nem lesz zenekar (mert max. elmegy vmi kis zene magnóból, ha vki nagyon táncolni akarna, de inkább beszélgetés és eszegetés)

-nem lesz videós, mert én inkább fényképes típus vagyok

-menyasszonyi ruhát varratni fogom, mert van varrónő ismerősöm, aki nekem anyagárban dolgozik ált. (itt nyilván fogok még neki fizetni az anyagon felül, de mivel egyszerűbb ruhában gondolkodom, amin nincsen 20 réteg csipke meg strassz meg díszkő meg ráncolás, ezért olcsóbban ki fog jönni, mint a bolti vagy a kölcsönzés, és tényleg az alakomra lesz szabva, tud tanácsokat adni, őszinte)

-cipő a kínaiból lesz (vagy max. Deichmann, CCC) - amúgy sem tetszenek a klasszikus esküvői cipők, nem is lehet őket máshova felvenni

-sminket lehet, én készítem majd (de ebben még nem vagyok biztos... mármint hogy elég tartós lesz-e, ha én készítem otthon)

-meghívót mi tervezzük, dizájnoljuk, otthon nyomtatjuk (persze minőségi papírra) - amúgy egész tűrhető meghívók vannak olcsón egy-két szolgáltatónál, de mi egyedit szeretnénk

-díszítés minimális lesz, csak az asztalokra egy-két díszkő és virágok vázában, esetleg vmi asztali futó... az alapanyagokat ezekhez próbáljuk olcsón beszerezni (ebay, olcsóbb hobbibolt, méterárubolt - asztaldísznek való futót is be tudná szegni a varrónő ismerősöm)

-mivel hajnalig nem kell kitartania a csokromnak, a virágosnál egy szimpla tartós csokrot kérek majd, nem esküvőit (tortánál neccesebb, mert ha elmondjuk, hogy krémszínű kéne, gyanakodni fognak :D)... persze így sem két fillér, de valószínűleg olcsóbb, mint az esküvői (friss mezei virággal nem próbálkoznék, fene tudja, mennyit bír ki... főleg, hogy tavasszal lenne majd az esküvőnk, és nem tudni még, milyen lesz az idő)

-viszonylag szűk körű esküvő lesz (50 fő fölé nem szeretnék menni, bár lehet, sikerülni fog :D)

-igyekszünk olyan éttermet keresni, ahova lehet bevinni sütit és töményet (legjobb az lenne, ha üdítőt is, de legyünk realisztikusak :D)

Amin még lehet:

-bárkinek bármi ismerőse van, megkérni besegíteni - persze ilyenkor illendő felajánlani azt, hogy ha terveztek hozni nászajándékot, ne hozzanak, elég ajándék a munkájuk (akár csak sima besegítés díszítésben, akár cukrász, fodrász, fotós ismerős)

-ha van olyan helyszín, ahol ingyen vagy nagyon baráti áron meg tudjátok tartani (vkinek az otthonában kert, díszterem ott, ahol ismerős dolgozik stb.)

-batyusbál / ti vagy a násznép főztök... és ha már ti főztök, akkor italon is lehet spórolni, simán jó az olcsó Lidl-s, Aldi-s üdítő is - persze előtte kóstoljátok meg, mert van azok közül is, aminek nagyon ergya műíze van, de olyan is, ami finom... ha ezeket kancsókból töltitek ki, és nem a saját palackjából, kutya nem veszi észre, hogy pl. nem Coca Colát iszik, hanem Freewayt, vagy hogy Sió helyett Suzy narancslevet.

-végső esetben lehet úgy megbeszélni a szolgáltatókkal, hogy egy részét esküvő után visszafizetni (de én inkább nem lutriznék ezzel)

-kéttanús esküvő az önkormányzaton díszes ceremónia és lakodalom nélkül :D

2015. júl. 13. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!