Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adjak/kérjek ajándékpénzt az esküvőn?
Figyelt kérdés
2 hónap eltéréssel lesz idén esküvőm nekem és a féltestvéremnek. Nem olyan közeli a kapcsolatunk, ritkán beszélünk, ritkán találkozunk, de nem vagyunk rosszban sem. Először nekünk lesz a lagzi, aztán 2 hónap múlva nekik. Nekik is benne van a meghívóban egy versike, meg nekünk is, hogy nem kérünk tárgyi ajándékot, aki tud/akar, az az árát adja ide, mert mindenünk megvan. Én úgy gondolom, az lenne a legjobb, ha ők se hoznának nekünk semmit, meg mi se vinnénk ajándékot. Semmi értelme cserélgetni "ugyan azt a bankjegyet". Hogyan mondjam meg neki, hogy szerintem ez lenne a legjobb, adjuk egymásnak ajándékba a részvételt, a pénzt meg hagyjuk. Vagy ilyen esetben ti mit tennétek?
en hagynam hogy eljojjon a lagzimra adna nekem penzt, en meg az ovre nem mennek el (es nem is kell penzt kapni) nyertem :D
2015. márc. 11. 10:52
2/16 anonim válasza:
beszélj vele erről
vagy amit ö ad azt ad vissza neki majd akkor :-)
2015. márc. 11. 10:55
3/16 anonim válasza:
Vegulis a feltestvered, es meg ha nem is beszeltek olyan gyakran, szerintem ez egy olyan dolog, amit siman meg lehet beszelni. En a helyedben egyenesen megmondanam neki, h teljesen felesleges "cserelgetni ugyanazt a bankjegyet", ahogy Te is irtad. :)
2015. márc. 11. 10:56
4/16 anonim válasza:
Szerintem sincs értelme cserélgetni. Beszéljétek meg.
2015. márc. 11. 10:56
5/16 anonim válasza:
"en hagynam hogy eljojjon a lagzimra adna nekem penzt, en meg az ovre nem mennek el (es nem is kell penzt kapni) nyertem :D"
-->
"Először nekünk lesz a lagzi, aztán 2 hónap múlva nekik."
És a nyerés után vagy előtt fogsz rájönni, hogy hülye vagy?
Kérdező te pedig egyszerűen kérdezz rá. Nem kell túlgondolni.
2015. márc. 11. 11:00
6/16 anonim válasza:
Mi azt írtuk bele anno,hogy nem kérünk se ajándékot se pénzt nekünk az az ajándék ha eljönnek a rokonok. Azóta is mindig így csináljuk ha mi szervezünk valamit.
De ebben az esetben én se kérnék tőlük semmit vagy max mondanám,hogy 1-1 üveg bor jelképesen.
2015. márc. 11. 11:02
7/16 A kérdező kommentje:
Első hozzászóló: Viccnek szántad, de mondjuk elgondolkodtató, hogy ki tudja, még ez is simán előfordulhat, hogy valamiért mi nem tudunk elmenni az esküvőjükre, bármilyen váratlan okból kifolyólag. Akkor viszont nagyon ciki lenne, ha ők hoznának, mi pedig nem tudnánk visszaadni. Ezért -és az utóbbi hozzászlólások miatt - tényleg jobb, ha beszélek vele, hogy ne passzolgassuk a pénzt. Csak cikinek érzem szólni, hogy ne hozzanak semmit, meg mi se viszünk. Bár, most beugrott egy olyan ötlet, hogy mi lenne, ha mondanám nekik, hogy vegyenek mondjuk 5000 ft értékben sorsjegyet, meg mi is viszünk nekik ugyan ennyiért és majd a sors eldönti, hogy mi legyen :D akkor senki nem érezné kellemetlennek, hogy üres kézzel jelenünk meg egymás esküvőjén :D
2015. márc. 11. 11:04
8/16 anonim válasza:
sorsjegyes ötletet akartam javasolni.
Vagy azt, hogy egy meghatározott összegben adjatok valamilyen jelképes ajándékot a másiknak.
2015. márc. 11. 11:32
9/16 anonim válasza:
Esetleg egymásnak megvehetnétek az esküvői albumot :)
2015. márc. 11. 13:46
10/16 anonim válasza:
Bocsi, de szerintem a sorsjegy a legnagyobb hülyeség. Lehet, hogy csak töredéke jön vissza az árának, és akkor kidobtatok ennyi pénzt egy marék kartonpapírért. Inkább akkor beszéld meg vele a dolgot, vagy legrosszabb esetben cseréljétek ki a pénzt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!