Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adjak/kérjek ajándékpénzt az esküvőn?
Figyelt kérdés
2 hónap eltéréssel lesz idén esküvőm nekem és a féltestvéremnek. Nem olyan közeli a kapcsolatunk, ritkán beszélünk, ritkán találkozunk, de nem vagyunk rosszban sem. Először nekünk lesz a lagzi, aztán 2 hónap múlva nekik. Nekik is benne van a meghívóban egy versike, meg nekünk is, hogy nem kérünk tárgyi ajándékot, aki tud/akar, az az árát adja ide, mert mindenünk megvan. Én úgy gondolom, az lenne a legjobb, ha ők se hoznának nekünk semmit, meg mi se vinnénk ajándékot. Semmi értelme cserélgetni "ugyan azt a bankjegyet". Hogyan mondjam meg neki, hogy szerintem ez lenne a legjobb, adjuk egymásnak ajándékba a részvételt, a pénzt meg hagyjuk. Vagy ilyen esetben ti mit tennétek?
barátnőmék 2 milcsit kapartak az esküvőjükön, szóval nem biztos, hogy olyan nagy pénzkidobás :)
album nem rossz ötlet, de én sajátkezűleg akarom a miénket megcsinálni. Nagyon szeretek ilyen dolgokkal bíbelődni, sok otthon a hand made dolgunk :)
2015. márc. 11. 15:02
12/16 anonim válasza:
Akkor a vendégeket mégsem meghívjátok? Mert akkor minek pénzbeszedős versike? Miért nem azt írtátok bele a meghívóba, hogy nem kértek semmilyen ajándékot, csak részvételt? Így gyakorlatilag nem meghívjátok őket, hanem mindenki kifizeti a vacsoráját, ráadásul nem ők rendelik azt amit akarnak hanem ti választottátok ki a menüt. (már ha előre megrendelt étel lesz)
Én ezt az egész pénz/ajándék elvárást tartom gáznak, de mindegy. A ti dolgotok.
Az a legegyszerűbb ha megbeszéled vele.
2015. márc. 11. 17:23
13/16 A kérdező kommentje:
De meghivjuk a vendegeket es nem egy vacsorara fizettetjuk be oket, de tudn azt a meghivottakrol (plane azokrol, akiknek az eskuvojen voltunk mar es adtunk penzt), hogy nem fognak ures kezzel jonni. Gondolom, neked se lenne keped oda menni ures kezzel egy eskuvore... Ha nem irjuk azt, hogy az ajandeknak inkabb az arat adjatok ide, akkor az lesz a vege, hogy itt fognak sorakozni a turmixgepek, meg tanyerkeszletek, himzett teritok, stb, amire aztan baromira nincs szuksegunk, mert mindenunk van. Hiaba mondod, h ne hozzanak semmit, nekem is hiaba mondanak... Ok, amikor legyartattak a meghivot, nem tudtak, h nem kellene az egyikbe beleirni ezt a verset+mi se tudtuk. Kulon meg egy darabot mar nem fogok nyomtattatni csak nekik. Ezert alakult igy a helyzet...
2015. márc. 11. 17:58
14/16 anonim válasza:
Attól függ kinek az esküvője. Ha olyan hív meg aki nekünk nem adott ajándékot (a legtöbb vendég) , de ott volt az esküvőnkön, akkor mi miért adnánk?
Amúgy se házasodik senki a közvetlen környezetünkből. Legalábbis amióta együtt vagyunk (5 éve), azóta nem. Más kérdés hogy mi megmondtuk mindenkinek, hogy ne hozzanak/adjanak semmit, mert nem ezért hívjuk meg őket.
Amúgy a tárgyi ajándékokat el lehet adni.:).
De oké, lehet, hogy ez a ne ajándékot adjatok hanem pénzt, de valamit adjatok, csak nekünk nem jön be....
2015. márc. 11. 19:20
15/16 A kérdező kommentje:
Hát, ez számomra nagyon érdekes, hogy vannak olyanok, akik betartják a "ne hozzatok semmit" szabályt. Én akkor se mennék üres kézzel, ha rámparancsolnának. A családomról is tudom, hogy nagyon kellemetlenül éreznék magukat, sőt a meghívottak kb 80%a olyan, hogy ha csak polgárit tartanánk 2 tanuval, akkor is megajándékoznának. Mindegy, nem tartom bunkónak magunkat azért, mert ezt kérjük. Tárgyi ajándék eladása: valóban pénzzé lehet tenni, de egy turmixgép kb 13 ezer, amit igy másodkézről, ha szerencsém van, eladom 10ért, 3 ezer kárba veszett + ha az ajándékozó meglátogat és netán kérdezi, hogy hogy szuperál az eszköz, akkor közlöm, hogy eladtam vaterán... :S ciki...
2015. márc. 12. 07:06
16/16 anonim válasza:
Szerintem egyszerű helyzetben vagy, hisz nektek lesz először. Szóval ő majd eldönti, hogy akar-e udvariasságból pénzt adni, ha igen, akkor te is adsz és ennyi. De ha nem akarod, hogy ő is ezen kattogjon, akkor meg beszéljétek meg, ahogy az első válaszolók írták. A legjobb talán valami kis értékű, jelképes ajándék lenne mindkét oldalról, amivel kifejezitek a jókívánságaitokat egymásnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!