Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Min lehet spórolni egy esküvőn?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Min lehet spórolni egy esküvőn?

Figyelt kérdés

Amellett, hogy nem rendezünk esküvőt!

Minden jó ötlet érdekel!

2015. márc. 19. 17:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is a kaján és a bérleti díjon lehet a legtöbbet spórolni.

Ha van közeli rokonotok akinek nagy a kertje és szívesen kölcsön adná, mondjuk nászajándék helyett, akkor az is egy opció.

A grillezés nem tudom mennyire jó ötlet, meg a szabad téri sütés, hiszen szerintem nem jó ötlet ha az ünneplős ruha kaja és füst szagú lesz.

De ha előre el van készítve, mielőtt mennek a vendégek, akkor jó ötlet.

És igazából meg lehet oldani a kaja kérdést. Pl ott van az előre fagyasztott burgonya, rizs, tészta stb. Ezeket nagyon egyszerű megcsinálni.

Húst is lehet előre panírozni, meg van mindenből már mirelit. Ezeket is elő lehet készíteni és átmelegíteni amikor kell.

Desszertnél szerintem ha van cukrász ismerős, vagy ügyes ismerős az is jó ötlet. De sokan nem szeretik a házi süteményt. Szóval én ennél lehet nem spórolnék.

Dekorációnál is a székek feldíszítése, amit írt valaki hogy ebayról rendelni. Ezekek mind jó ötletek.

De mondom, ha valakitől szívességet kértek, pl a cukrász ismerőstől hogy süssön tortákat, vagy attól akinek a kertjében tartjátok akkor cserébe ne várjatok el ajándékot/pénzt tőle.

És még annyit, hogy olyan kertet érdemes találni, ahol van fedett rész is. Mert a legforróbb nyári éjszakán is jól jöhet ha be lehet húzódni szúnyogok, vagy hűvös elől.

Ha nem tudtok ilyet, akkor olyan termet béreljetek, ahol nem muszáj a saját kajájukat enni, hanem vihettek ti is.

Piákat pedig célszerű jó hamar megvenni. Pl szokott lenni fütyülős akcióban 2 ezerért. de máskor meg 3 ezer. szóval nem mindegy mikor veszed meg, nagytételben. de ez csak egy példa.

én egyik ismerősöm lagziján vállaltam hogy pincérkedek, és segítek kihordani a kajákat amikor kell.

és nem volt teher, örültem hogy segíthetek nekik.

de ehhez megfelelő emberek kellenek. mert pl az örömanyától nem várnám el, hogy besegítsen ilyen téren, élvezze csak az esküvőt.

2015. márc. 19. 18:49
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

ja még annyit, hogy haj és smink miatt tényleg nem muszáj fodrászhoz menni.

én a fontos eseményekkor magamnak csinálom meg ezeket, és már volt rá pár példa pl ballagások, szalagtűző, esküvők.

szóval ha van egy kis gyakorlatod, vagy egy barátnődnek, akkor nem muszáj ezért sem 10 ezreket ott hagyni.

2015. márc. 19. 18:51
 13/29 anonim ***** válasza:
75%

Drága 7-es,

A ruhám: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__eskuvo__6..

A gyűrű: [link]

Smink, haj: képzeld, általában a lányok tudnak sminkelni és jobb esetben a hajukat is képesek megcsinálni. Jah, nem akarom, hogy infarktust kapj ijedtedben, de a körmömet is én csinálom, mivel van egy rakás géllakkom, zselém, uw lámpám, uram bocsá, a barátnőimnek is én szoktam csinálni.

Meghívó: szakmámba vág, szégyen lenne, ha nem tudnám megcsinálni...

Köldökzsinór: nem én fogom elvágni, hanem majd a férjem...

2015. márc. 19. 18:58
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy oldottuk meg, hogy a "lagzi" szúk családi körben, 30 fő, 2 személyes zenekar, étteremben étlapról rendelés.

A tágabb baráti körben pedig 1 héttel később szabadtéri buli, amolyan batyus bál.

2015. márc. 19. 19:09
 15/29 anonim ***** válasza:
68%
Ne haragudj, de nekem nagyon nem tetszik ez a ruha. Leginkább a fényes anyaga nem. Am. ügyes vagy nagyon.
2015. márc. 19. 19:30
 16/29 anonim ***** válasza:

Nekünk alapból kicsi esküvőnk volt. Csak ebéd volt utána.

Amiken spóroltunk:

1. A ruhám sima kosztüm volt, nem habcsók ruha. Így kevesebbe került, bár már régebb óta megvolt, csak nem vettem fel sehová. És amúgy sem akartam a szokásos esküvői ruhát.

2. Karácsony előtt 2 héttel házasodtunk, ezért a házasságkötő teremben alapból volt feldíszített karácsonyfa. Illetve az étteremben is fa, életnagyságú mikulás, ünnepi asztaldíszek. Egy fillérünkbe nem került.

3. A fotós a férjem barátja volt, hivatásos fotós. Ingyen fényképezett.

4. Meglévő, de nem használt arany ékszerekből csináltattuk a karikagyűrűket. Boltban megvéve irtózatosan drága lett volna az amit mi akartunk. (132.000 Ft lett volna csak a 2 gyűrű) Drágább lett volna megvenni a gyűrűket, mint amennyibe az egész esküvő került:)

5. A tortákat ismerős csinálta. Szállítással együtt 25 ezer volt 4 különböző torta. Odahozták az étteremhez. Amúgy 2 cukrászdát is megkérdeztünk Budapesten, darabját 8-10 ezerért csinálták volna meg. Teszkósat meg nem akartunk az esküvőnkre.

6. Az étteremben szabadon lehetett ételt választani, nem volt általunk választott fix menü, csak az ottani étlap:) Így nem volt megmaradt kaja. Csak utólag kellett fizetnünk fogyasztás alapján.

Kb ennyi.

2015. márc. 19. 19:49
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Lemaradt: a hajam anyu csinálta, ügyes keze van. A sminket meg én. Sose szoktam vakolni, szóval amennyit használtam ahhoz nem kellett sminkes.
2015. márc. 19. 19:53
 18/29 A kérdező kommentje:
Mr King-től szeretném kérdezni, hogy így mennyibe került a gyűrűtök (csak ha nem indiszkrét a kérdés) és mennyire volt díszes?Ha így csináltatjuk mire kell figyelni?
2015. márc. 19. 19:53
 19/29 anonim ***** válasza:
88%
Legtöbbet azon tudtok spórolni, ha kevés vendéget hívtok meg.
2015. márc. 19. 20:46
 20/29 anonim ***** válasza:

Mi a klasszikus sárga arany karikagyűrűket csináltattunk darabja 6 gramm, és 6mm széles, féldomború, dátumos gravírral a belsejében.

A munkadíj 3000ft körül volt, pontosan már nem emlékszem...Azótal valószínűleg drágult is. A gravír meg karakterenként 100-200 körül.

De mivel sokkal több aranyat vittünk, és az egészet megvették (nem voltak hordva, ezért csak a port fogták itthon). Így eladtuk, akkor 11.000 ft-ot adtak grammjáért, és majdnem 30 grammot vittünk. Levonták az aranyból a gravír és a munkadíj árát is. Bocsi, de nem emlékszem pontosan a számokra, mert évekkel ezelőtt volt, és nem írtam fel.

Ha vannak arany ékszereitek, amit nem hordtok, sokkal jobban megéri csináltatni ötvösnél. Bár ha valami köves/díszesebb darabot akartok, olyat nem tudom csinálnak e...meg kell kérdezni.

2015. márc. 19. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!