Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az éttermek többsége miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az éttermek többsége miért akarja, hogy svédasztalos vacsoránál a pörkölt is a része legyen a svédasztalnak?

Figyelt kérdés

Mi a pörköltet a leves után szeretnénk, az is külön felszolgálva, majd azután jöhetnek a svédasztalon sültek.

Azt vettük észre, hogy mindegyik étterem arról próbál bennünket meggyőzni, hogy jobb lenne, ha az is a svédasztalon lenn.

Vannak elképzeléseim, hogy miért, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.


2015. márc. 18. 13:40
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, te mit nem értesz azon, hogy a kérdésre kell válaszolni????

Egyáltalán nem érdekelt, hogy ezt hogy csináljuk, mert így lesz, ez már el van döntve. Nem minősítést kértem, mert ez sem volt kérdé. Először tessék értelmezni, azután lehet kommentelgetni.


Mindenki csodálkozik, hogy a gyerekek olvasott szövegértése rossz... Nem is csodálom, hogy az, ha a ilyen szülőkkel van megáldva... :)

2015. márc. 18. 16:37
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Akkor pontos válasz a kérdésre: az éttermek többsége azért akarja így, mert ez a normális, megszokott, ahogy a válaszolók többsége is leírta, így csak a két megoldás (ülve vacsoráztatás, svédasztal) hátrányait gyűjtitek csokorba, nem az előnyeit.
2015. márc. 18. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/34 anonim ***** válasza:
77%

"Vannak elképzeléseim, hogy miért"


Gondolom, arra gondolsz, hogy az olcsóbb. De, azért nem 2 szelet húson kell spórolni egy esküvőn. Ráadásul, nem is biztos, hogy spórolás, mert akkor már pincéreknek kell körbeugrálni a vendégeket, ami ugye szintén nem ingyen van.


Ha már hibrid megoldást szeretnél, akkor én úgy csinálnám, hogy meleg kaja az asztaloknál tálalva, sültes tál, pörkölt...

Vacsi uzán pedig hidegkonyha svédasztalos rendszerben, ha valaki csipegetni akar.


Éjfélkor pedig megint jöhet egy felszolgált kaja.

2015. márc. 18. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon furcsa az elgondolásod. Lehet hogy nem jól jönnétek ki a vendégvárásból így.

Én a helyetekben a pörköltet is a svédasztalra helyezném, mert ott a helye a választható ételek közt.

Hogy a ti motivációtok is szem előtt legyen tartva maximum élnék egy olyan trükkel hogy a svédasztalra a pörkölt kerüljön kb. húsz percig a sütik és köretek mellé, majd késleltetve érkeznének a sültek a svédasztalra. Abból nem tudnátok rosszul kijönni. A vendégek maximum azt gondolnák hogy a konyha lassú. Ha szednek a pörköltből , azt úgy is megeszik a tányérjukról. De ebben az esetben a vegákról nem szabad elfeledkezni a pörkölt mellé. Tehát vagy gombapörivel együtt kirakni, vagy rántott sajtal ( ami sokak kedvence, még a nem vegáké is) vagy valami egyéb vega étellel kezdhetné a svédasztalos pályafutását a pöri.


Egyébként szerintem nem lenne gond ha minden ki lenne pakolva, hiszen ha kevesebb is jut valamelyikből akkor az helyett a későn futók keresnek más nekik tetszőt az asztalról.

2015. márc. 18. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/34 anonim ***** válasza:
85%

Azért nem akarják, mert ha felszolgálják, akkor mindenki részére meg kell főzni a pörköltet és fel kell szolgálni (mert ha elfogy, akkor joggal van bárki felháborodva), tehát 50 fő esetében 50 adag pörköltről van szó.


Ha svédasztalra kéred, akkor úgysem fog senki megenni egy teljes adagot (mert mást is eszik, vagy egyáltalán nem vesz belőle), tehát elég 50 fő vendég részére 30 adag pörköltet elkészíteni.


A felszolgáláshoz 50 vendég esetén 2-3 pincér kell, míg a svédasztal folyamatos feltöltéséhez egy is elég (a felpakoláshoz kellenek többen, utána már csak egy valaki nézi, hogy mi fogy el), a többi pincér tud mást csinálni.

2015. márc. 18. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/34 anonim ***** válasza:
87%
Én személy szerint imádom a pörköltet, de hogy neked milyen pszichózisod van nem értem... Már csak azért sem mert ezzel mennyit tudnátok spórolni? Kb. max 30 ezret? Szóval ez a nagy hűhó semmiért kategória...
2015. márc. 18. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/34 anonim ***** válasza:
87%

Azt akarod, hogy fogyjon a pörkölt...

akkor csak olyanokat hívj meg, akik szeretik.

Én biztosan nem ennék belőle csupán azért, mert más is eszi.

2015. márc. 18. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/34 anonim ***** válasza:
85%
Én is így érzem, mint az előttem szóló. Nem sokat spórolnátok ezen, most egy lagzi költségén számít 30-40 ezer? Mert több ezen nem jön be. Valószínűleg ennyi sem.
2015. márc. 18. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/34 anonim ***** válasza:
85%
Azon aggódsz, hogy tudják, lesz sült, ezért nem fogy a pörkölt. Nyilván ez azt jelenti, gyanítod, hogy a sülteket jobban szeretik. Akkor mi a fenének a pörkölt egyáltalán??? Ha meg ragaszkodtok hozzá, hadd döntse már el mindenki, melyiket kéri.
2015. márc. 18. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/34 anonim ***** válasza:
13%

Én a vendéglátásban dolgozom, és igazat adok neked, valószínűleg az étterem inkább a sültfogyasztásra akarja rávenni az embereket. Ez teljesen érthető az étterem szempontjából, illetve nekik sokkal egyszerűbb a felszolgálás.

Szerintem jó megoldás a ti szempontotokból, hogy a leves és a pörkölt felszolgálós lesz. A pincérek és a vendégek szempontjából meg nagyon jó, hogy svédasztalos a többi, mert folyamatosan friss ételeket ehetnek, a cséving folyamatosan melegen tartja.

2015. márc. 18. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!