A Knorr pörkölt alaphoz lehet csirkemellet használni?
Elnézést kérek előre is a csirkemellrajongóktól, de én speciel a csirkemellet nem tartom "étel"-nek, sokkal inkább "gyúróstáp"-nak.
Valamiért most nagyon megy, meg mondják hogy hú, milyen egészséges - tekintve, hogy manapság kigyúrtnak lenni divat, és a csirkemell magas fehérjetartalma pont jó tömegnöveléshez.
Ám az élvezeti értéke egy nagy nulla. Mivel semmi zsírt nem tartalmaz - és a legtöbb aromás, ízes cucc vivőanyaga valamilyen zsír vagy olaj - ezért egy ízetlen, száraz, jellegtelen valami. Ennyi erővel akár bepanírozott vagy fűszerbe forgatott Nikecell-táblákat is ehetnénk, pont ugyanazt az ételélményt adná :)
A sokat megbélyegzett sertés meg marhahús viszont természetétől fogva valamilyen szinten zsírral átszőtt, ezért van íze, meg sokkal jobban felvesz bármilyen fűszert is.
Ja, és amúgy nem egészségtelenebb, mint a csirke. A csirkehús mennybemenetele a kilencvenes évek közepén történt brit szivacsos agykárosodás (alias "kergemarhakór") járványnak köszönhető, azóta mindent azzal akarnak kiváltani.
Ám a csirkehúsból készült gyros vagy hamburger (eredeti gyros BIRKÁBÓL, hamburgerpogácsa MARHAHÚSBÓL készül) kb olyan mint a kínai "Adiads" cipő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!