Sertéspörkölthöz milyen fűszereket javasoltok?
Nem. De itt ebben a rovatban szokott jönni valaki, aki majd benyögi, hogy azt teszel bele, amit akarsz. De ezen az alapon a rovatot be lehetne csukni.
Esetemben ezek az alkotóelemek: husi, hagyma, zöldpaprika, fűszerpaprika, só, kevés bors (tényleg csak kevés, s nem is mindig teszek bele.) Egy gerezd fokhagymát is elbír, de van aki szerint semmiképpen.
A pörköltek nagyon egyszerű ételek, nem szabad túlbonyolítani.
Ha már ennyire szakmázunk, akkor a só nem fűszer, borsot pörköltbe nem rakunk, fokhagymát viszont a sertéspöribe igen. Nem opcionális, kell bele. A paprika az egyértelmű.
Ezek nem javasolt fűszerek, ez a standard fűszerezése.
De mást is lehet hozzá ajánlani, pl nem sertészsíron kezded ez az alapját, hanem füstölt szalonna zsíron, vagy kipróbálhatod az említett köménymagot is, vagy akár a babérlevelet is. Utóbbit inkább a paprikáshoz, tehát a tejfölös változathoz.
Őrölt köményt teszek a marha és sertéspörköltbe is.
Szezonban 1-1 szem friss paprikát paradicsomot télen a fagyóból, de nem okvetlenül mindig.
A jó fűszerpaprika lényeges a szín és íz miatt.
Fokhagymát sem szoktam a pörköltbe tenni, a saját ízlésünk szerint főzök, semmiféle standard nem befolyásol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!