Milyen zöldségeket és fűszereket teszel a húslevesbe?
Alap: borsó, sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, krumpli, vágott petrezselyemzöld, de már csak a tányérba, illetve erőspaprika, szintén a tányérba aki szereti
Ha flancolni akarunk akkor gombát is teszünk bele (okéoké tudom, hogy az nem zöldség)
fűszer: só, feketebors és még egy fajta bors, ami nagyszemű (talán szegfűbors, de nem tuti, azt egyszer kaptam anyutól egy nagy zacskóval, még mindig abból használok)
3as vagyok, hagymát is szoktam vöröset, egészben (csak a külső héját húzom le), nagyon finom az is benne :)
És fokhagymát is szoktam 2-3 gerezddel
Egy negyed kelkáposzta /kisebb fej/
2 db vöröshagyma egészbe
zöldség
sárgarépa /gyökér és levél/
egy fél zeller /gyökér és levél/
néhány gerezd foghagyma
1 tv paprika félbevágva
fűszernek só, egész bors, egy kevés csípős paprikakrém.
Én így készítem: répa, gyökér, krumpli, karalábé, paprika (fehér, egészben), vöröshagyma (egészben), só, szemes bors (meg perzse hús és tészta).
El tudjátok képzelni, hogy csak ennyi zöldséggel finom lehet? Vagy furcsának tartjátok, hogy nincs benne zeller, kelkáposzta, paradicsom? A gombát, borsót azért nem kérdezem, mert az bennem eddig fel sem merült, de biztos azzal is finom. Majd leírom miért kérdezem.
Kérdező ahány ház... Miért ne lehetne úgy finom, ahogy te készíted?
(ha a férjemre bíznál, akkor csak krumpli, sárgarépa, meg tészta lenne a levesben. Úgy is finom, csak nekem "kevés")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!