Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az éttermek többsége miért akarja, hogy svédasztalos vacsoránál a pörkölt is a része legyen a svédasztalnak?
Mi a pörköltet a leves után szeretnénk, az is külön felszolgálva, majd azután jöhetnek a svédasztalon sültek.
Azt vettük észre, hogy mindegyik étterem arról próbál bennünket meggyőzni, hogy jobb lenne, ha az is a svédasztalon lenn.
Vannak elképzeléseim, hogy miért, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.
Talán mert nem mindenki szereti a pörköltet. A svédasztalnak nem pont az a lényege, hogy mindenki azt tud enni amit szeret? Én pl nem szeretem, szóval addig csak ott ülnék és néznék ki a fejemből. Azért az kicsit kellemetlen. Pláne ha tukmálós rokon mellett ülsz, aki végig csak azt nyomja, hogy "naa csak egy kicsit", ettől falnak lehet menni.
Persze lehet az étteremnek valami más, anyagi oka van.
Gondolom mert az is második fogás. Fölösleges azt külön felszolgálni. Lehet vannak akik nem akarnak pörköltet de meg kell várja h mindenki egyen aztán mehet válogatni a svédasztalhoz. Ennek semmi értelme.
Nektek miért baj ha a svédasztalon van?
Mi anyagi megfontolásból szeretnénk, mert olcsóbbra jön ki a marhapörkölt 1 főre lebontva, mint a sült.
A levesnek és a pörköltnek is a szerepe, hogy laktasson, és azután jöhetnek a sültek.
Ilyen megfontolásból szeretnénk ezt.
Én inkább azt nem értem, mi az előnye annak, ha ezt is felszolgálják???
Mármint a svédasztal előnye, hogy nem kell ülnöd és várni a kajákat, amiket esetleg utálsz, hanem annyit és azt eszel, ami jól esik. A klasszikus felszolgálós vacsoráztatás meg ugye "elegáns", csak a pincérek sürögnek-forognak, ti meg ültök kényelmesen. Ehhez képest a két módszer hátrányait akarjátok ötvözni... Mert az előnyeiket meg elvesztitek ezzel a hibrid megoldással.
Feltételezem, hogy ezek mellett az érvek mellett az éttermek azért is javasolják, mert ugye az árképzésük vagy svédasztalra, vagy felszolgálós vacsira vonatkozik. Ha svédasztalos vacsorát rendeltek, akkor a többféle kaját fizetitek, ha felszolgálósat, akkor a pincérek munkáját. Az étteremnek szerintem nem mindegy, de mivel nem vagyok vendéglátós, ezt csak józan paraszti ésszel gondolom. Nem feltételeznék aljas hátsó szándékot a részükről...
"A levesnek és a pörköltnek is a szerepe, hogy laktasson"
De nem mindenki szereti a pörköltet! Az szerintem továbbra is elég gáz, hogy lesznek akik fél óráig csak ülnek és kopog a szemük. Ne ezen akarjatok spórolni, hidd el nincs annál kellemetlenebb, mint ha egy esküvőn nincs elég étel mindenkinek. Ha nincs elég pénzetek, akkor várjatok még, vagy hívjatok kevesebb embert.
Akkor hagyjátok a sülteket, de komolyan.
Azt akarod, hogy mindenki lakjon jól az olcsó pörkölttel, a sülteket meg kiteszed mutatóba, hogy "a mi esküvőnkön ilyen is van"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!