Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az éttermek többsége miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az éttermek többsége miért akarja, hogy svédasztalos vacsoránál a pörkölt is a része legyen a svédasztalnak?

Figyelt kérdés

Mi a pörköltet a leves után szeretnénk, az is külön felszolgálva, majd azután jöhetnek a svédasztalon sültek.

Azt vettük észre, hogy mindegyik étterem arról próbál bennünket meggyőzni, hogy jobb lenne, ha az is a svédasztalon lenn.

Vannak elképzeléseim, hogy miért, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.

2015. márc. 18. 13:40
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
81%

Talán mert nem mindenki szereti a pörköltet. A svédasztalnak nem pont az a lényege, hogy mindenki azt tud enni amit szeret? Én pl nem szeretem, szóval addig csak ott ülnék és néznék ki a fejemből. Azért az kicsit kellemetlen. Pláne ha tukmálós rokon mellett ülsz, aki végig csak azt nyomja, hogy "naa csak egy kicsit", ettől falnak lehet menni.

Persze lehet az étteremnek valami más, anyagi oka van.

2015. márc. 18. 13:44
 2/34 anonim ***** válasza:
73%
Lehet hogy akinek a pörkölt a legszimpatikusabb étel az asztalon , nagyon rosszul érezné magát ha előtte dugig enné magát franciasalátával és szendviccsel. Sok embernek a hidegkonyhás ételek nagyon nem jönnek be. Akkor ők is tudnának választani maguknak izlésüknek megfelelőt. Főleg az idősebbek örülnének nagyon ha látnák hogy pörkölt is van a választható lehetőségek közt.
2015. márc. 18. 13:46
 3/34 anonim ***** válasza:
81%

Gondolom mert az is második fogás. Fölösleges azt külön felszolgálni. Lehet vannak akik nem akarnak pörköltet de meg kell várja h mindenki egyen aztán mehet válogatni a svédasztalhoz. Ennek semmi értelme.

Nektek miért baj ha a svédasztalon van?

2015. márc. 18. 13:46
 4/34 A kérdező kommentje:
A svédasztalon meleg sültek lennének, meleg köretekkel, csak az éjféli asztalon lenne hideg köret, de ott is meleg ételek lesznek.
2015. márc. 18. 13:48
 5/34 A kérdező kommentje:

Mi anyagi megfontolásból szeretnénk, mert olcsóbbra jön ki a marhapörkölt 1 főre lebontva, mint a sült.

A levesnek és a pörköltnek is a szerepe, hogy laktasson, és azután jöhetnek a sültek.

Ilyen megfontolásból szeretnénk ezt.

2015. márc. 18. 13:50
 6/34 anonim ***** válasza:
90%

Én inkább azt nem értem, mi az előnye annak, ha ezt is felszolgálják???

Mármint a svédasztal előnye, hogy nem kell ülnöd és várni a kajákat, amiket esetleg utálsz, hanem annyit és azt eszel, ami jól esik. A klasszikus felszolgálós vacsoráztatás meg ugye "elegáns", csak a pincérek sürögnek-forognak, ti meg ültök kényelmesen. Ehhez képest a két módszer hátrányait akarjátok ötvözni... Mert az előnyeiket meg elvesztitek ezzel a hibrid megoldással.

Feltételezem, hogy ezek mellett az érvek mellett az éttermek azért is javasolják, mert ugye az árképzésük vagy svédasztalra, vagy felszolgálós vacsira vonatkozik. Ha svédasztalos vacsorát rendeltek, akkor a többféle kaját fizetitek, ha felszolgálósat, akkor a pincérek munkáját. Az étteremnek szerintem nem mindegy, de mivel nem vagyok vendéglátós, ezt csak józan paraszti ésszel gondolom. Nem feltételeznék aljas hátsó szándékot a részükről...

2015. márc. 18. 13:50
 7/34 anonim ***** válasza:
96%

"A levesnek és a pörköltnek is a szerepe, hogy laktasson"

De nem mindenki szereti a pörköltet! Az szerintem továbbra is elég gáz, hogy lesznek akik fél óráig csak ülnek és kopog a szemük. Ne ezen akarjatok spórolni, hidd el nincs annál kellemetlenebb, mint ha egy esküvőn nincs elég étel mindenkinek. Ha nincs elég pénzetek, akkor várjatok még, vagy hívjatok kevesebb embert.

2015. márc. 18. 13:56
 8/34 A kérdező kommentje:
Sok családi rendezvényt tartottunk már, és az a tapasztalatunk, hogy mindenki eszik a pörköltből. A mennyiség a változó annak függvényében, hogy mennyire szereti azt. A sógornőm sem rajong a pörköltért, de ha már ott van, és mindenki eszi, akkor ő is szed magának. Ha azonban választhatna, akkor kapásból azt kihagyná és azonnal a sülteket enné. Szerintem a családban több ilyen ember is lehet, ezért akarjuk a pörköltet külön felszolgálni, mert akkor biztosan az is fogy.
2015. márc. 18. 13:59
 9/34 anonim ***** válasza:
94%
Hát végül is ez a te esküvőd, úgy szervezed ahogyan csak szeretnéd. De nekem ez a "majd én megmondom mit mikor lehet enni, ha szeretik, ha nem" hozzáállás elégé ellenszenves. Így is úgy is ki kell fizetni, akkor nem mindegy hogy a sütire cuppan rá először, vagy a nokedlire? Mondjuk én voltam már pár esküvőn életemben, svédasztaloson is, illetve egyéb összejöveteleken ahol svédasztal volt, de azért nem ez a jellemző, hogy tömegével ugranak neki a sütinek a leves után. De ha mégis van 1-2 ilyen ember, hát istenem, egészségükre.
2015. márc. 18. 14:06
 10/34 anonim ***** válasza:
94%

Akkor hagyjátok a sülteket, de komolyan.

Azt akarod, hogy mindenki lakjon jól az olcsó pörkölttel, a sülteket meg kiteszed mutatóba, hogy "a mi esküvőnkön ilyen is van"...

2015. márc. 18. 14:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!