Miért kapok mindig inas marhalábszárat a hentesnél?
Lehet valamit kezdeni a marhalábszárral, hogy ne legyen annyira "inas"? Vagy alapból olyan és nem lehet rajta segíteni? Köszönöm.
A marha lábszár egy erősen inas húsrész, ezzel gyakorlatilag nem lehet kezdeni semmit. Ha kedveled a marha húsból készült gulyás vagy pörkölt ételeket, a marha nyakat, vagy marha lapockát ajánlom. Ezen termékek ugyanazt a gasztronómiai élményt nyújtják.
A lábszár lényege, hogy inas... a legfinomabb pörkölt és gulyás ebből készül, csak tudni kell jól megfőzni.
Tényleg hosszú a főzési ideje, akár 4 órányi is lehet, de megéri. Az inak vajpuhára főnek benne, nem rágós, hanem kifejezetten omlós a marhalábszár, ha valaki kivárja a kellő főzési időt.
Persze van, aki gyorsítja kuktában, de szerintem soha nem lesz olyan benne egy jó marhapörkölt, mint amelyik lassan, órák alatt fő meg , ami szerintem kijár neki.
Megerősítem a nagyobbik átlagot:
A lábszár inas hús. Minden marháé, mindegyik hentestől.
Ha rágós, akkor rövid ideig párolod.
Ha elég ideig párolod szakaszosan, meglepően omlósra puhul fel.
Az, hogy nem friss húst árul, az más lapra tartozik, az nyilván kifogásolható.
Nagy forgalmú helyekre kell járni, ahol sokszor fogy el, és sokszor pótolják az árut, nem kis sarki eldugott hentesboltba, ahol egy hétig is ott napozik a hús.
Hallod ez semmi!
Én a múltkor bőrös csontos csirkemellet vettem és tele volt csonttal és még a bőrét is rajtahagyták...
Barom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!