Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az éttermek többsége miért akarja, hogy svédasztalos vacsoránál a pörkölt is a része legyen a svédasztalnak?
Mi a pörköltet a leves után szeretnénk, az is külön felszolgálva, majd azután jöhetnek a svédasztalon sültek.
Azt vettük észre, hogy mindegyik étterem arról próbál bennünket meggyőzni, hogy jobb lenne, ha az is a svédasztalon lenn.
Vannak elképzeléseim, hogy miért, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.
Akkor is második-féle. Ha a sültek svédasztalon vannak, akkor a pörkölt is legyen ott. Vagy egyszerűen kérjétek tálakra halmozva (bőségtál-félére gondolok), letesznek 5-10 ember elé egy ilyen tálat, és mindenki szed magának. Tessék, svédasztal is, meg felszolgálás is.
De ez nagyon ellenszenves kifogás, hogy ezen spórolnátok, hogy a pörkölttel belaknak a rokonok, aztán a sültből már csak eszegetnek.
Ne tervezzetek ekkora esküvőt, ha nem tudjátok kifizetni. Rendezzetek batyus-bulit, vagy találjatok ki valami alternatív megoldást, de ha ekkora gondot okoz, hogy ezen akartok spórolni, akkor...
"Ha azonban választhatna, akkor kapásból azt kihagyná és azonnal a sülteket enné."
Most nézem, hogy én meg nem tudok olvasni... Sütinek olvastam a sültet. De így aztán végképp nem értem a problémát. Ha nem szereti a pörköltet miért kéne megennie? Mert neked úgy olcsóbb? =D Nem vagy semmi.
Mint írtam, ez mindenkinek a maga döntése lesz, senkinek nem tartunk a fejéhez fegyvert, de szerintem efölött most már napi rendre lehetne térni...
A sok OFF után, megköszönöm az értelmes válaszokat is. :)
Oké végképp összezavarodtam... Tehát először azt írtad, hogy milyen szörnyű, hogy valaki nem eszik pörköltet mert, rögtön a sülteket akarja, de most már nem gond ha valaki nem eszik, nyugodtan eheti utána a sülteket. De innentől nem értem, hogy kinek jó az, hogy akik nem esznek pörköltet azok fél órát ülnek és néznek ki a fejükből, amíg végre ők is ehetnek, ahelyett, hogy szépen mindenki enne együtt jóízűen. Még csak annyit, hogy a vendéglátósok, akik már levezényeltek néhány ezer ilyen alkalmat, azok nem véletlen mondják amit mondanak, hanem a tapasztalataik alapján.
Na jó mindegy befejeztem, a te esküvőd, azt csinálsz amit akarsz.
Atya ég....
Szóval, nekem nem gond, hogy az emberek esznek a sültesből, hisze azért van!!! De örülnék, ha a pörkölt is fogyna, ezért csináljuk így. Nem fogok senkit pörköltevésre buzdítani, ha nem akarja, ez opcionális. De a tapasztalatom az, hogyha ott van akkor az emberek esznek belőle. Mi ezzel jobban járunk. ennyi, de megint megjegyzem, hogy nem ez volt a kérdésem!
Szerintem két normálisan kinézö megoldás van.
VAGY asztalnál felszolgálás - de akkor a pörkölt, sült, stb minden ott tálalva,
VAGY svédasztal - és minden étel így feladva, a pörkölt is.
Ahogy te szeretnéd, az egyszerüen stílustalan is, meg a vendégek egy részével kitolás is, emellet így "spórolni" igencsak szegénységi bizonyítvány rád nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!