Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Az éttermek többsége miért...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az éttermek többsége miért akarja, hogy svédasztalos vacsoránál a pörkölt is a része legyen a svédasztalnak?

Figyelt kérdés

Mi a pörköltet a leves után szeretnénk, az is külön felszolgálva, majd azután jöhetnek a svédasztalon sültek.

Azt vettük észre, hogy mindegyik étterem arról próbál bennünket meggyőzni, hogy jobb lenne, ha az is a svédasztalon lenn.

Vannak elképzeléseim, hogy miért, de a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok.

2015. márc. 18. 13:40
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Akkor is második-féle. Ha a sültek svédasztalon vannak, akkor a pörkölt is legyen ott. Vagy egyszerűen kérjétek tálakra halmozva (bőségtál-félére gondolok), letesznek 5-10 ember elé egy ilyen tálat, és mindenki szed magának. Tessék, svédasztal is, meg felszolgálás is.

De ez nagyon ellenszenves kifogás, hogy ezen spórolnátok, hogy a pörkölttel belaknak a rokonok, aztán a sültből már csak eszegetnek.

Ne tervezzetek ekkora esküvőt, ha nem tudjátok kifizetni. Rendezzetek batyus-bulit, vagy találjatok ki valami alternatív megoldást, de ha ekkora gondot okoz, hogy ezen akartok spórolni, akkor...

2015. márc. 18. 14:09
 12/34 anonim ***** válasza:
92%
Korábban vidéken tényleg ez volt a szokás, hogy leves után pörkölt, utána a többi. A saját családomból kiindulva 50%-os lenne a siker. Aki nem eszik (nem szereti/vega/stb) az addig ül az üres tányér fölött, amíg a többiek pörköltöznek? Szerintem is sokkal jobb ötlet lenne a svédasztalra tenni. Ha meg anyagi oka van, akkor kevesebb vendéget kell hívni.
2015. márc. 18. 14:15
 13/34 anonim ***** válasza:
88%
Szolgáljatok fel zsíros kenyeret. Tömjék magukat azzal tele.
2015. márc. 18. 14:18
 14/34 anonim ***** válasza:
94%

"Ha azonban választhatna, akkor kapásból azt kihagyná és azonnal a sülteket enné."

Most nézem, hogy én meg nem tudok olvasni... Sütinek olvastam a sültet. De így aztán végképp nem értem a problémát. Ha nem szereti a pörköltet miért kéne megennie? Mert neked úgy olcsóbb? =D Nem vagy semmi.

2015. márc. 18. 14:25
 15/34 A kérdező kommentje:
Nem akarunk tálakat az asztalra, mert a svédasztal nem hűl ki, folyamatosa pótolják a frissen sülteket, nincsenek a húsok korábban lesütve. A pörköltből aki nem akar, az nem fog bekajálni, mert pontosan látják majd a menüt, és tudni fogják, hogy sültek is lesznek.
2015. márc. 18. 14:27
 16/34 A kérdező kommentje:

Mint írtam, ez mindenkinek a maga döntése lesz, senkinek nem tartunk a fejéhez fegyvert, de szerintem efölött most már napi rendre lehetne térni...

A sok OFF után, megköszönöm az értelmes válaszokat is. :)

2015. márc. 18. 14:30
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Oké végképp összezavarodtam... Tehát először azt írtad, hogy milyen szörnyű, hogy valaki nem eszik pörköltet mert, rögtön a sülteket akarja, de most már nem gond ha valaki nem eszik, nyugodtan eheti utána a sülteket. De innentől nem értem, hogy kinek jó az, hogy akik nem esznek pörköltet azok fél órát ülnek és néznek ki a fejükből, amíg végre ők is ehetnek, ahelyett, hogy szépen mindenki enne együtt jóízűen. Még csak annyit, hogy a vendéglátósok, akik már levezényeltek néhány ezer ilyen alkalmat, azok nem véletlen mondják amit mondanak, hanem a tapasztalataik alapján.

Na jó mindegy befejeztem, a te esküvőd, azt csinálsz amit akarsz.

2015. márc. 18. 14:37
 18/34 A kérdező kommentje:

Atya ég....

Szóval, nekem nem gond, hogy az emberek esznek a sültesből, hisze azért van!!! De örülnék, ha a pörkölt is fogyna, ezért csináljuk így. Nem fogok senkit pörköltevésre buzdítani, ha nem akarja, ez opcionális. De a tapasztalatom az, hogyha ott van akkor az emberek esznek belőle. Mi ezzel jobban járunk. ennyi, de megint megjegyzem, hogy nem ez volt a kérdésem!

2015. márc. 18. 14:43
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem ez így nagyon furcsa lenne, pörkölt után még sült is. Mondjuk én nem vagyok nagy étkű, meg nem is vagyok annak a híve hogy zabáljuk magunkat félholtra csak azért mert lehet, szóval én a pörkölt után már nem ennék sültet; de nyilván van aki meg igen. De akkor is furcsa lenne. Viszont nem érezném sértve magam ha csak pörkölt lenne (sőt a mi esküvőnkön is az volt, talán vaddisznópörkölt, szvsz tojtam rá hogy mi a kaja, a helyszín ajánlott valamit mi meg rábólintottunk :) ).
2015. márc. 18. 15:22
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem két normálisan kinézö megoldás van.

VAGY asztalnál felszolgálás - de akkor a pörkölt, sült, stb minden ott tálalva,

VAGY svédasztal - és minden étel így feladva, a pörkölt is.

Ahogy te szeretnéd, az egyszerüen stílustalan is, meg a vendégek egy részével kitolás is, emellet így "spórolni" igencsak szegénységi bizonyítvány rád nézve.

2015. márc. 18. 16:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!