Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elsőáldozás és bérmálkozás nélkül templomi esküvő?
Párommal beszélgettünk én nekem nincs meg semelyik, mert nem jártam még annó kiskoromba valamiért...
Hogy lehetne megoldani hogy hamar meglegyenek ezek? Mert külföldön lenne az esküvő.
Mondjuk esküvőig még 2-2,5 év van, csak jobb előre gondolkodni
"Isten nme nezi a szomszed mit csinal azt nezi es iteli TE mit csinalsz es TE betartod a torvenyeket vagy sem."
Igen és ha nem jól csinálod akkor vagy megsértődik vagy megbüntet mint egy óvodást ergo a "megbocsájt" szöveg hazugság. Ha meg megbocsájt akkor azt csinálok amit akarok , miközben éltem és kihasználtam mindent amit Ő teremtett ;)
A kérdésre a válasz: lehet, mert a katolikus esküvőnek annyi a feltétele, hogy legalább az egyik fél meg legyen keresztelve. Az Egyház nem teszi kötelezővé az elsőáldozást és a bérmálkozást, mert többször adódik olyan helyzet, ahol az egyik fél gyakorolja a hitét, a másik nem, és a kevésbé hívő félnek ne kelljen kényszerből felvenni olyan szentségeket, amik igazábl nem is a meggyőződéséből fakadnának. Ettől függetlenül van olyan pap, aki szigorúan veszi a házasságot, mivel pl. a katolikus esküvőnél a pár megfogadja, hogy a gyerekeit majd katolikus módon fogja nevelni és hát, akik igazából nem ismerik komolyabban a vallást, az hogyan nevelhetné eszerint a gyerekeket?
Én hívő vagyok, a legtöbb helyen szerintem engedik a házasságot elsőáldozás/bérmálás nélkül is, mivel részt vettek jegyesoktatáson is. Ez azrt fontos, hogy a kevésbé hívők is hátha felfedezik, hogy az egyházi esküvő nem színház, hanem egy férfi és egy nő Isten elött kötött teljes életre szóló szövetsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!