Bérmálkozás? Nem késtem el?
Legelső az elsőáldozás, utána jön a bérmálás. olyan egyéneknél, akik felnőtt korukig nem voltak elsőáldozók, az egybe szokták kötni a bérmálással.
De ezt a pappal kell megbeszélni. És ez nem egy vonat, vagy repülő utazás, itt nincs mit lekésni. Profánul fogalmazva.
Már válaszoltam:
Soha nincs késő semmihez:)
Meg amúgy is jobb később, mint soha.
Ezt ne felejtsd el:)
Korban sem vagy nagyon lemaradva. Mostanában engedték csak meg ezeket a korai bérmálkozásokat, ha jól tudom.
Viszont tök gáz, hogy azért akarod, hogy villogni tudj a templomban.
Ahhoz bérelhettek bohocókat is. Ha cirkuszt szeretnél.
Nem késő, sokszor bérmálnak felnőtteket is.
Az egyházi házassághoz nem kell bérmálkozni. Ha nem vagy hívő, akkor fölösleges a templomi házasságkötés és a bérmálás is. Mindkettő szentség, de ha nem hiszel benne, akkor képmutatás lenne parádézni a templomban. Ráadásul a bérmálással válik valaki az Egyház felnőtt tagjává. Az egyházi házasságot elfogadom olyanok esetében, ha az egyik hívő, de ha egyik sem az, akkor egy puccparádévá alacsonyítják le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!