Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Elsőáldozás és bérmálkozás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elsőáldozás és bérmálkozás nélkül templomi esküvő?

Figyelt kérdés

Párommal beszélgettünk én nekem nincs meg semelyik, mert nem jártam még annó kiskoromba valamiért...

Hogy lehetne megoldani hogy hamar meglegyenek ezek? Mert külföldön lenne az esküvő.

Mondjuk esküvőig még 2-2,5 év van, csak jobb előre gondolkodni

2015. márc. 17. 14:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
10%

ugye nem erted???

Ha nem vagy hivo akkor csak rosszat hoza templomi eskuvo

2015. márc. 17. 16:28
 12/24 A kérdező kommentje:

Én ezt értem és köszönöm hogy leírtad :)

Csak szeretnénk templomi esküvőt, te is érted ugye?

2015. márc. 17. 16:30
 13/24 anonim ***** válasza:
60%
Igen, igazad van, az elsőáldozás és bérmálás sem jogosít fel arra, hogy templomi esküvőd legyen vagy vallásosnak nevezhesd magad. Ugyanúgy az ismerőseidet sem. Te is csak a dolog napos oldalát szeretnéd gyakorolni a kötelezettségek nélkül. Szerencsédre a templomi esküvő a hozzád hasonlóan gondolkodók miatt népszerű árucikk manapság, biztosan tudsz bérelni magadnak egy templomot díszletnek, és egy papot, aki ugyan előadja a mondókáját, de rátok nem fog vonatkozni, mivel nem vagytok vallásgyakorlók. Ha ti ettől a képmutatástól érzitek magatokat igazán egy párnak.. Ateistaként sajnálom a vallásgyakorlókat, amiért cirkuszi show-vá degradálják a pusztán őket megillető szertartásukat.
2015. márc. 17. 16:41
 14/24 anonim ***** válasza:
56%

Sajnos a mai ember a sok amerikai filmes maszlag miatt megy templomba esküdni.

Nem ,nem vagyok vallásos, nem is volt templomi esküvőnk csak polgári,hiába voltam elsőáldozó és hiába vagyok megkeresztelve ( mert ugye egy gyerek nem tud tiltakozni...) de abban azért sajnálom az elvakultakat , hogy cirkusznak használják a bálványaikat.

2015. márc. 17. 16:48
 15/24 anonim ***** válasza:
66%

Nagynéném meg sincs keresztelve, simán összeadta őket a pap - igaz, református pap, ők lazábban veszik ezeket.

De ismerek olyan katolikus házaspárt (mindketten hívő, vallásgyakorló katolikusok), akik megpróbálkoztak a katolikus templomban, és annyi dolgot kértek tőlük, hogy végül református templomban volt az esküvőjük. :D

Egyébként ballagj el egy szimpatikus templomba, és beszéld meg a pappal, hogy mi fog kelleni, valószínűleg jobban tudja, mint az itteni válaszolók.

2015. márc. 17. 16:51
 16/24 A kérdező kommentje:

Látom kezd kicsit kifordulni magából a téma, köszönöm az eddigi tanácsokat.

Ui.: kíváncsi lennék hányan esküdtek templomban úgy, hogy még sem voltak elvakultan hívők. Írtam nekem is meg van a hitem, és nem kell a folyamatos böködés, mert az nagyon megy!

2015. márc. 17. 16:52
 17/24 anonim ***** válasza:
22%

elvakult??

Tehat szamodra az aki betartja a hit torvenyeit az elvakult.

,,szeles az ut ami a pokolba vezet sokan jarnak rajta,,

Hogy ki mit csinal es hogyan az soha senkit nem mentett fel a szemelyes felelosseg alol.

Isten nme nezi a szomszed mit csinal azt nezi es iteli TE mit csinalsz es TE betartod a torvenyeket vagy sem.

2015. márc. 17. 17:19
 18/24 anonim ***** válasza:
43%

fú kérdező, ne foglalkozz ezzel a sok rosszindulatú válaszolóval! nekem valahogy mindig mosolyoghatnékom támad ha egy amúgy nem vallásos ember előadja hogy márpedig a hívőknek mit milyen szinten kell komolyan venni, kezdve a templomba járás rendszerességétől a fedetlen vállon át számtalan dologról... fogalma sincs, épp csak a lényegről marad le de a formaságok mennek... meg az észosztás :D

az hogy valaki nem jár templomba még nem jelenti hogy ne lehetne hívő, és szíve joga hogy a vallását hogyan gyakorolja. nehogy már ne lehessen templomi esküvője (és mellesleg: ha valaki egyáltalán nem az, tőlem nyugodtan esküdhet templomban ő is, ezzel miért lenne "meggyalázva"??? idióta gondolat, és nem is túl keresztényi ezért pocskondiázni valakit :D)

csak hogy a kérdésre is válaszoljak: annyi is elég hogy egyikőtök meg legyen keresztelve. mi mindketten megvoltunk, de kiskoromban nekem is kimaradt a hittan ésatöbbi, de saját indíttatásból azért áldoztam előtte. a pap nem ragaszkodott volna hozzá, de örült neki, ami kötelező volt az a jegyesoktatás, ami amúgy tök jó volt!

2015. márc. 17. 17:37
 19/24 anonim ***** válasza:
90%

A kérdés: lehet-e elsőáldozás és bérmálkozás nélkül templomi esküvő.

A válasz: lehet.

Én hiszek Istenben, de én sem bérmálkoztam, nekünk is templomi esküvőnk volt, méghozzá katolikus.

2015. márc. 17. 17:39
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Én református vagyok, a férjem katolikus. Katolikus templomban házasodtunk, a férjem közösségében. Elég volt a református keresztlevelem is ahhoz, h ne legyen morgás. A jegyesoktatás jó volt, kifejezetten élveztük. :)
2015. márc. 17. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!