Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki mit szólna, ha a városotok legszebb parkjában egy homoszexuális pár, vagy pedig egy leszbikus pár kötne bejegyzett élettársi kapcsolatot?
"A toleranciát sem a többségi társadalomnak kellene csak gyakorolnia."
Tény. De engem elég ritkán köpködnek le homoszexuálisok, amiért nő létemre férfival vagyok. Elég ritkán kell a munkahelyemet féltenem, amiért van egy pasi élettársam. Nem néznek le a magánéletem miatt, nem kell azt mérlegelnem, hogy ha egy-egy ismerősöm, barátom megtudja, kivel vagyok, elfordul-e tőlem, vagy kényszeredetten mosolyog-e majd.
És én úgy vélem, ezek az "előnyök", amikhez különösebb emberi teljesítmény nélkül jutottam a társadalomban (nem az én érdemem, hogy hetero nő vagyok) nagyobb felelősséget raknak rám a "gyengébbek" - azaz az elnyomottak, kisebbségben lévők irányába. Nem vagyok aktivista, önkéntes, nem segítem őket semmiben, nem veszek részt a rendezvényeiken, mert ennyire nem érdekel a téma, de az a minimum, hogy békén hagyom őket.
11.23
uyan ird mar le mit tiltanak meg a melegek a heteroknak te toleranciabajnok.
43: "De engem elég ritkán köpködnek le homoszexuálisok, amiért nő létemre férfival vagyok. Elég ritkán kell a munkahelyemet féltenem, amiért van egy pasi élettársam. Nem néznek le a magánéletem miatt, nem kell azt mérlegelnem, hogy ha egy-egy ismerősöm, barátom megtudja, kivel vagyok, elfordul-e tőlem, vagy kényszeredetten mosolyog-e majd."
Ez pusztán csak a te eseted. De tudnék jó pár hetero nőt és férfit felmutatni, akit pont úgy lenéznek és porig aláznak, mint ahogy teszik azt melegekkel. Legyen az épp a külleme miatt, vagy mert épp kicsit másabb gondolkodású, mint a többség - ez egyébként itt ezen az oldalon is kimutatkozik - vagy épp, mert jujj milyen társa lehet stb. A melegeknek ezt kéne már végre tudmásul venniük, hogy nem csak ők léteznek a világnon, nem csak nekik van ilyen téren sanyarú sorsuk, nem fordult a világ ellenük, sőt..., egyre inkább mellettük áll - szerintem -, hanem egyszerűen vannak olyan tahó, gerinctelen emberek - sajnos többségben - akiket a megalázás éltet. Ha ezt felfogják, ahogy a hetero sorstársaik is megteszik egy idő után hamarább megbékélnek ők is!
"De tudnék jó pár hetero nőt és férfit felmutatni, akit pont úgy lenéznek és porig aláznak, mint ahogy teszik azt melegekkel. "
Ez igaz, de őket nem a velük született szexualitásuk miatt alázzák meg. És az épp olyan helytelen. Az előző válaszomban (39. számú) amúgy értük is pont így kiálltam.
46: az nem megalázás, hanem vallásos nézet. Te meg ezt tartsd tiszteletben, hogy a vallások meg így gondolják, joguk van így gondolni, ahogy neked is jogod van másképp gondolni. És az ateistáknak, materalistáknak is joguk van, pl. a vallásosokat porig alázni, agyon kritizálni és még sorolhatnám.
És akkor mi van, ha ezt mondták neked? Én meg dohányzok, aztán millió egy nem dohányos nekem esik, köztük melegek is, hogy pfújj dohányos, sőt vallásosok erre is azt mondták, hogy démon van bennem. Nagy kaland, gondoljanak amit akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!