Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Esküvőn a zenekarnak milyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Esküvőn a zenekarnak milyen vacsorát és hogy illik?

Figyelt kérdés
Nem akarok "olcsójánoskodni", de egy 5 fős zenekar amúgy sem olcsó ára további 60E Ft -al nő a vacsorájuk miatt. Én azt elfogadom hogy mindenhol így szokás ezért fizetjük természetesen, de olyat nem lehet h pl az étteremmel egyeztetve összerakatok nekik külön vacsorát? 3-4Ft / fő áron már fullos vacsorát ad az étterem, és megúsznám 15 ezerből ami amúgy 60 lenne. Mit gondoltok erről? Légyszi csak finoman. :)

2015. jan. 14. 00:30
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

20as, ilyen étteremben, ahol ezt megcsinálják, alapból nem tartunk esküvőt.

Másrészt, nem tudom, hogy vihetnék ki a vendégek maradékát, mikor normális esetben egyszerre esznek...

2015. jan. 15. 09:26
 22/42 anonim ***** válasza:

#17: Eléggé sarkítva fogalmaztál ami szerintem felesleges volt, de lényegtelen. Meg fogsz egyébként lepődni, jellemzően nem annyira extra-drága helyeken fotózom, volt olyan, hogy az utolsó pillanatban változott a helyszín és egy szó szerint útszéli menüzős helyen volt végül a lagzi, amit azóta is ajánlok mindenkinek, mert az elvárásokon felül teljesítettek (mondjuk árakat nem tudok, de gyanítom, hogy nekik így, hogy az utolsó pillanatban kellett elintézni mindent, nagyon nagy bukta volt a dolog), hiszen nem igazán voltak felkészülve arra, hogy péntek este nekiálljanak esküvőre összerakni a helyet a menüt stb... mégis maximális profizmusról és emberi értékekről tettek tanúbizonyságot. Az ajánlást köszi, de ha a násznép nagy része nem szigetvári akkor elég kellemetlen buszokkal/sofőrrel/taxival szállíttatni Pécsre azokat akik már mennének és bőven drágábbra is jössz ki szerintem mintha egy pécsi helyen tartod valamivel drágább menüvel, az pedig nem elvárható senkitől, hogy a saját költségén taxizzon negyven kilométert vagy családonként egyvalaki ne igyon, hogy vezethessen.

Egyébként a közben törölt válaszban említett helyek szerintem (bár pont egyik helyen sem jártam még szolgáltatóként, csak vendégként) nem tartoznak a drága helyek közé. Az általad írt ár valóban NAGYON baráti, ennél abban az évben a párjaim közül szinte mindenki többet fizetett (az átlag valahol 6-7e Ft/fő körül lehetett ital nélkül, bár nem csináltam statisztikát) de ez rendben is van így. Elég soktényezős egy esküvői menü ára, Szigetváron valószínűleg kénytelen olcsóbban adni akkor is ha minőségi, mert töredék annyi esküvő van mint mondjuk a megyeszékhelyen, már csak a népességszám miatt is, viszont a költségei meg nem annyival alacsonyabbak, még ha amúgy nyilván sokkal alacsonyabbak is.

Mindent egybevetve, tök jó, hogy ilyen klassz menütök volt ennyi pénzből, csak azóta eltelt három év és már akkor sem ez volt az átlagos, ezért aki olvassa joggal gondolja, hogy Őt át akarják verni a 10-12ezer forintos menüárral, pedig az sem elrugaszkodott, csak más húzódik mögötte (magasabb bérleti díjak, marketingköltségek esetleg magasabb minőség stb...). Budapesten pedig aztán végképp más árakkal kell számolni. Én is voltam olyan esküvőn, ahol a pár féláron kapott mindent, de nyilván nem példálózok vele mert a párok 99%-a nem kap ennyi kedvezményt ezért nem mérvadó.

#19: Szerintem inkább klassz dolog, hogy megkérdezted, ahelyett, hogy élből elcsaptad volna annak a lehetőségét, hogy ugyanazt add a szolgáltatóknak mint a vendégeidnek. A Te döntésed, hogy melyiket választod, de az, hogy eszedbe jutott és rákérdeztél inkább dicséretes mint elítélendő.

#20: Azért ne abból induljunk ki, hogy a helyszín így is meg úgyis köc*ög. Nyilván nekem is van negatív példám, de próbáljuk inkább azt erősíteni, hogy igenis van korrekt vendéglátó aki akkor érzi sikeresnek az adott napot, ha minden vendég, beleértve a szolgáltatókat is (hiszen Ők is vendégek a vendéglátó szempontjából) elégedetten távozik és azzal kezdi a beszámolót amikor valaki az esküvőről kérdezi, hogy "Te, a kaja...hát az baromi jó volt!". Egy lagzin sokan vesznek részt, ha jól sikerül és mindenki elégedett, az neki szélsőséges esetben több pénzt jelent (mert ha van a 100 főből mondjuk 4-5 pár aki a következő évre tervez esküvőt akkor számolhatsz, hogy mennyi pénz az) mint amennyit azon az egyen nyerne ha kispórol mindenből mindent és a szolgáltatók saját bundájába visszatöltött vakondot esznek a járdán ülve, ráadásul mivel a szolgáltató sok párral találkozik megint csak munkát remélhet tőle, ami nyilván vica-versa igaz. A #21-essel meg maximálisan egyetértek.

2015. jan. 15. 09:54
 23/42 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, akkor a legutóbbi kérdésedre válaszolva: Igen, nekem is volt esküvőm, igaz nem 12 ezer Ft volt egy menü, pedig elég jó helyen volt a lagzi. Persze azt sem tudom, hogy vidékről vagy Bp-ről van-e szó és hogy benne van-e az ital is ebben az árban. Őszintén szólva én nem filléreskedtem a szolgáltatói menükön, de nem is kellett. Ettől függetlenül értem én, hogy nem mindenki engedheti meg magának, csak kicsit számomra ennek ellent mond a 12 ezer forintos menü ár. Egyébként meg respekt, én nem tudom, hogy lehet 1,5 millióból esküvőt kihozni.
2015. jan. 15. 11:22
 24/42 anonim ***** válasza:
34%
A leírásommal csak arra próbáltam célozni, hogy mennyire lehúzzák a párokat. Mert ha lehet ilyet 5E-ből, akkor nehogy már elkérjenek 10et ugyan ezért, vagy még kevesebbért... :/
2015. jan. 15. 11:27
 25/42 anonim ***** válasza:
47%

De, pont ez az, hogy nem húzzák Csak pár példa:

- Tudok olyan étteremről a városban, aminek az épületét hárommilliárdért árulják. Szerinted mennyi bérleti díjat fizetnek azért?

- Marketingre kicsit más Szigetváron költeni. Hasonlítsd össze a szigetvári helyi médiumokat (képújság, ingyenes lapok) a pécsi újságokkal. Egészen más színvonal.

- A közművek is olcsóbbak a kisebb településeken többségében.

- A külsős szolgáltatók (aki a hűtőt, a konyhai gépeket, a klímát stb... szereli, vagy épp normális lefedettségű WiFi hozzáférést telepít ) mind drágábbak egy nagyobb városban mint egy kisebben.

- A bérek is magasabbak egy nagyvárosban, tehát többet fizet az alkalmazottainak.

- A helyi adók általában jóval magasabbak a nagyvárosokban mint a kicsikben.

Lehetne még sorolni. Klassz dolog, hogy leírod, hogy minden más lehúzás mint amennyit Te 2012-ben, fizettél (a minőséget nem vitatom mert nem voltam ott), de nem igaz és baromi káros, mert olyanokat gyanúsítasz meg azzal, hogy átverik a megrendelőiket, akik tisztességesen dolgoznak és igyekeznek letenni valamit az asztalra és mert rossz tanácsokat adsz. Rossz kép alakul ki a fejekben arról, hogy mi a reális és ez egészében árt, mert attól, hogy szerinted a többi lehúzás, nem fogja olcsóbban adni az, akinek így, ennyiért tud adott színvonalon adott minőséget szolgáltatni. Az viszont aki elkönyveli a fejében ezt reálisnak és csak az ötödik árajánlat után jön rá, hogy ökörség, nagyon rosszul is járhat. Nem látsz mögé, nem tudod, hogy mi húzódik egy-egy árajánlat mögött, addig pedig kár bárkit bármivel vádolni.

2015. jan. 15. 11:42
 26/42 A kérdező kommentje:

Én ezt nem tartom filléreskedésnek 23 -as. Filléreskedés nálam a 4-5 ezer forintos spórolás, bár sokak arra is rárepülnek. Én itt 50-70 ezer forint spórolásról beszélek, ami hogyha mindenkinek mosoly ül az arcán a lagzi végén akkor nagyon megérte. A teljes szervezés alatt így fogom szemlélni az esküvőt és bízom benne hogy százezres nagyságrendű többlet kiadástól kímélek meg magunkat.

Kár a szolgáltatóknak ezen zsörtölődni, mert nem arra irányult a kérdés, hogy a kárukra hogyan tudnék nyerészkedni. Inkább arra, hogy megadva a tiszteletet a teljes vendégseregnek - beleértve a szolgáltatókat is - hogyan lehet a vacsorán ésszerű keretek között spórolni. Ezen érdemes, hisz ez a legköltségesebb tétele az esküvőnek.

Sajnos beszélgettem már olyan szolgáltatóval is, akiről tudom, hogy ha az étlap legdrágább menüjét kapja ami legyen 5.000 Ft, akkor is vérig sértve érezni fogja magát mert nem ugyan azt kapta mint a násznép, és ezt diszkriminációnak veszi. Sajnos több emberről is eltudom ezt képzelni az itt és a privát üzenetekben olvasottak alapján. Mivel nem ismerem azok lelkivilágát akik hozzánk jönnek majd, ezért lehet inkább nem próbálkozom spórolással, mert hiába járna mindenki jobban, a végén talán mégis sértődés lenne.

A 12 ezerben egyébként benne van az ital.

Olvastam egy törölt hsz-ben hogy 500.000 -ből kijött egy 110 fős vendégsereg teljes vacsorája. Sok ajánlatot láttam, hát ez valóban rendkívül alacsony árnak számít. Oda sok lagzit kell szervezni. :)

2015. jan. 15. 22:46
 27/42 anonim ***** válasza:
61%
Ha az étel ugyanaz is lesz, az italcsomagnak nem kell annak lennie. Az italcsomagok árának jó részét az alkohol teszi ki, azt pedig tisztességes szolgáltató nem iszik munka közben, tehát megrendelni sem kell nekik. Lehet, hogy ez nem nagy összeg, de ahhoz igen, hogy feleslegesen fizessétek ki. :)
2015. jan. 15. 22:59
 28/42 anonim ***** válasza:

Én nem folyok bele a vitába, csak válaszolok a kérdésedre.

Nekünk ugyanazt tálalták fel nekik, mint nekünk. A terem utolsó asztala volt az övéké 6 főre. És csak üdítőt ittak. Nálunk a kaja része 4200 volt 2013 szeptemberében+erre jött üdítő kávé ezt fogyasztásra számolták el. Szeszesitalokat engedték bevinni (de nem sok fogyott, összesen 30ezer ft értékű, a többit visszavittük a nagykerbe). Mi 90 főre fizettünk 500 ftot az elszámolásnál (kaja+üdítő, kávé, cappucino...)

Menü: húsleves ( leveshús, zöldség), csirkepöri galzskával, sültes tál ( sült csirkecomb egész, rántott hús, rántott gomba, rántott sajt, grillezett pulykamell őszibarackkal sajttal )/:2 fő, köret rizs, zöldségek, savanyúságok.

2015. jan. 16. 15:55
 29/42 A kérdező kommentje:
4200Ft / fő volt kaja? Ne haragudj mi kb 10-12 étteremtől kaptunk ajánlatot vidéken, messze pest megyétől de 8500 Ft alatt sehol nem volt kaja. Nem tudom az az étterem ahol Ti voltatok hogyan adott ilyen árat. :) Elég szomorú hogy ilyen balance -ok vannak az országban.
2015. jan. 18. 15:58
 30/42 anonim ***** válasza:

Akkor nyílt meg a rendezvénytermük (éttermük már régóta nyitva van és megy is), mi voltunk talán az 5. esküvősök, kellett a reklám. Ugyan akkor ebből is látszik, hogy veszteséges így sem lehetett, vagyis ha 0Ft hasznuk is lett volna rajtunk, akkor is meg lehet nézni, hogy nálatok mennyi hasznot tettek akkor rá /fő.

Nem mondom, hogy ez a normális, de az sem, hogy 4-5000ft hasznuk van minden egyes emberen. Mert nálunk is biztosan ki lettek fizetve ebből az árból a pincérek meg minden egyéb is, szóval maximum tiszta hasznuk nem maradt - bár ezt is kétlem.

Amúgy itt az étterem:

[link]

2015. jan. 18. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!