Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek egy menyasszonynak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek egy menyasszonynak mindenben engedelmeskednie kell?

Figyelt kérdés

Ha az esküvő külföldön van és itt vannak olyan népszokások, amelyekről a menyaszony nem tudott, de a helyi szokások szerint részt kell vegyen benne, még ha más tervei is voltak aznapra?

Egyébként szombaton lesz az esküvő, de most szóltak, hogy holnap korán reggel részt kell vennem a dekorálásban (van dekoratőr, de ha nem veszek benne részt, az itt rossz ómennek számít).

Meg millió hülyeség, amiről nem tudtam és nincs hozzá kedvem (lagzin).

Szerintetek?

Ma már másodjára sírom el magam, mert azzal senki nem törődik, hogy én mit szeretnék, csak az idióta szokásokkal. :(

2014. szept. 24. 21:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
97%

Konkrétan milyen olyan szokások vannak, amik így kiverik nálad a biztosítékot?

Dekorálás: odamész, kiteszel két asztaldíszt, megigazgatod az egyik gyertyatartót, és mész öltözni. Részt vettél a dekorálásban.

2014. szept. 25. 08:35
 22/30 anonim ***** válasza:
93%

Mi az ország két végéből származunk, és itt is vannak eltérő szokások. Jó előre megbeszéltük, hogy ahol a lagzit tartjuk, azok a szokások dominálnak, de a másik területen előforduló dolgokat is belevesszük, hogy mindenki jól érezze magát (család egyik felének hagyomány, másiknak érdekesség). Mi a szülőket is bevontuk, hogy ne legyen meglepetés.

Beszéld meg a rokonokkal és a vőlegénnyel, hogy ez neked sok. Nem kell tűrni, de hisztizni sincs értelme. Jó előre ezeket meg lehetett volna beszélni.

2014. szept. 25. 09:05
 23/30 anonim ***** válasza:
91%
Kerdezo, az eskuvo utan a volegenyed csaladjahoz kozel fogtok elni? Az a baj azzal, ha olyanra is rabolintasz, amire nem akarsz, hogy majd kesobb is lehet, hogy jonnenek beleszolni, mert ,,ez a szokas". Az eskuvo szerintem nemcsak a volegenyedrol es a csaladjarol kellene, hogy szoljon. Hol vannak a te es a csaladod szokasai? Engem biztos nem tudtak volna ravenni olyanra, amit nem akarok, ezzel nem is voltam tul nepszeru, de van, ami nem jegy, es kesz, azota nem is hiszi azt senki, hogy beleszolhat az eletunkbe. Ez a dekoralas gondolom mar csak hab a tortan. Nem tudom, mi lenne a jo neked ilyen helyzetben, azt csak te tudhatod. En a sajat helyemben nem mentem bele abba, amit nem akartam, csak ha nem okozott bennem stresszt.
2014. szept. 25. 10:01
 24/30 anonim ***** válasza:
91%
A gyermekem apja görög. Az esküvőnkön (ha végre eljutunk odáig) vszínűleg egész éjjel buzuki fog szólni, amit útálok meg kell majd tanulnom vmi néptáncot is..amit szintén nevetségesnek tartok..van olyan is hogy egy ember "táncol" középen a többiek terdelve vagy tapsolnak ritmusra vagy a földet verik ami már így külső szemmel nézve több mint vicces..főleg hogy a középen táncoló vmi nehéz koreográfiát nyomat ami nekem úgy tűnik mintha csak részegen dőlöngélne. Sőt megy egész éjjel a tányér földhöz csapkodás, meg a virág és papírszalvéta dobálás..DE. Annyira nem érdekel az egész mert számomra arról szól az a nap hogy hozzámegyek feleségül a szerelmemhez..ha ehhez vki tányérokat akar törni vagy épp térdelve kell tapsolnom..hát legyen.. nekem ezzel nem fogják elrontani a hangulatom inkább megpróbálom jól érezni magam minthogy egész éjjel hisztizzek hogy nem a tancolj cigánylány meg társaira mulatok..ha külföldön házasodsz és külföldi a férjed hidd el lesznek még olyan szokások amik nem fognak tetszeni..ami nem esik nehezedre abba belemész ami meg igen arra meg megmondod hogy nem és kész! Vagy menjetek Mo.-ra házasodni és éljetek ott. Ott Te vagy otthon nyilván neki kell beilleszkedni és jobban alkalmazkodni!
2014. szept. 25. 10:02
 25/30 anonim ***** válasza:
*megy
2014. szept. 25. 10:02
 26/30 anonim ***** válasza:
95%

Most tényleg azon hisztizel, hogy be kell segítened a dekorálásba? Nehogy már leszakadjon attól a kezed, ha feltűzül egy-két lufit vagy virágot. Nem kell beleszakadnod a dekorálásba, de ha valóban balszerencsének tartják, akor annyit megnyugtatásul igazán megtehetsz, hogy kiteszel két virágot és máris megnyugodnak, hiszen részt vettél, és részedről sem egy nagy energiabefektetés.

Nálunk is az a szokás, hogy nincs dekoratőr. A menyasszony díszít együtt a koszorúslányaival az esküvő előtti napon. És ez nagyon is jó hangulatú délután szokott lenni.

2014. szept. 25. 11:49
 27/30 anonim ***** válasza:
89%
Még mindig nem értem a problémád! Miért olyan nagy baj, hogy dekorálnod kell? Mi a jóisten fontos dolgod van esküvő lőtt 2 nappal, amiért ne tudnál részt venni a saját esküvőd előkészületeiben?
2014. szept. 25. 18:23
 28/30 anonim ***** válasza:
89%
En ket nappal az eskuvonk elotti nap reggel Magyarorszagra repultem, delutan meg vissza, hogy elhozzam a csaladomat. Elotte egy nappal ket tortat sutottem es diszitettem. Aznap reggel megcsinaltam a hajamat, a sminkemet. Nem ertem mi mas dolgod van, komolyan....
2014. szept. 25. 18:26
 29/30 anonim ***** válasza:

Egy szokásos hisztis menyasszörny, akinek már most nem tetszik semmi abból, ahová beköltözik!

Ez se lesz egy hosszú házasság...

2014. szept. 26. 10:37
 30/30 A kérdező kommentje:

Mindegy, túléltem, túl vagyunk rajta.

Végül is egész nap a dekorálással ment el. Szép lett, de elsősorban azzal volt gondom, hogy megmondják, hogy mit "kell" csinálnom. : /

Na de most majd a nászúton kipihenjük a fáradalmakat.

Köszönöm az értelmes válaszolóknak! :)

2014. okt. 1. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!