Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 'Mi nem ezért hívunk bárkit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

'Mi nem ezért hívunk bárkit is esküvőre hogy kifizessék a vacsorát!? Többi lent

Figyelt kérdés

Általában senki nem azért hív bárkit is.Viszont vannak emberek akik annyira azt vallják hogyha egy Ft-ot nem kaptak volna senkitől ajándékba, ők annak is örültek volna,mert a lényeg hogy ott voltak azok akiket meghívtak.

Én értem ezt,de sztem úgyis tudják ezek az emberek is, hogy be fog jönni valamennyi pénz,de így szebbnek hangzik az egész ezzel a kijelentésükkel.

Sztem senki nem teheti meg manapság hogy közel 2 millát csak úgy elbulizzon,persze hogy jól tud esni hogy valamennyi visszajön belőle.Ez miért ennyire ciki? Ettől függetlenül mi sem azért hívjuk meg a szeretteinket hogy ki legyenek fosztva.Miért jobb azt hangoztatni hogy 'Mi nem azért hívunk neg senkit!'.Mégis utána számolgatják ők is a pénzt...

Én csak megnéznék egy olyan arcot ahol a legvégén semmi,de tényleg semmi nem jön vissza...

Kíváncsian várom a hozzászólásaitokat.

2014. júl. 17. 21:30
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
Mi 95 ezret költöttünk az esküvőnkre saját zsebből, (pénzkidobásnak tartjuk a millás esküvőt) és 30 jött vissza. Nekem sokkal jobban fájt, hogy az a barátnőm, akire leginkább számítottam szart rám, mert nincs pénze ajándékra:( és meg sem beszélte velem a dolgot, 1 héttel előtte úgy volt, hogy jön. Aztán pusztán csak előző este neten odalökött egy üzenetet hogy nem jön mégsem mert nincs pénze... amit én már nem láttam, csak az esküvő után amikor hazaértünk....:( nem is értettem miért nem jött el...29es voltam.
2014. júl. 17. 23:35
 32/42 anonim ***** válasza:
0%
De ha már belépő meg fogyasztás van az esküvőn, akkor tényleg legyen úgy, mint egy szórakozóhelyen: legyen egy pontos összeg a belépőjegy, és mindenki fizesse, amit fogyaszt. Ha én böjtölök, zéró forintot, ha meg három embernyi kaját zabálok össze, akkor annyit.
2014. júl. 18. 00:44
 33/42 anonim ***** válasza:
0%
26. Igen megtehetem.es szepen.ferjhez is.mentem:)!! Tehàt aki megteheti annak jar a lagzi !!!ja es ebbe csakba ferjem es az en kozos lenzunk volt benne,de ha tėnyleg azt mondjak jajjjj nem kell penz akkor urjak ra a meghivora!! Mert mindenki ezt mondja es közbe màr otthok azt szamolgatjàk hogy kb.. kitol mennyit kapnak..kb mennyi jon vissza!!!ez az amikor mar elöre kiszàmoljàk hogy mennyit buknak!!!
2014. júl. 18. 01:28
 34/42 anonim ***** válasza:
61%
Nekünk 60 fős lagzink lessz,de mi tényleg nem azért hivunk bárkit is h pénzt adjanak. Mi kaparos sorajegyet kértünk mindenkitől, v h a helyi állatmenhelyt támogassák
2014. júl. 18. 04:04
 35/42 anonim ***** válasza:

Részben egyetértek. Viszont szerintem azért ne tartson valaki hatalmas esküvőt rengeteg pénzért mert arra számít hogy abból valamennyi majd visszajön.

És mennyi olyant hallok hogy hitelt vesznek fel hogy ki tudják fizetni az egész lagzit, aztán majd évekig nyögik a részleteket.

Én is idén házasodom, mivel nem tehetem meg hogy meghívom "a keresztanyámnak a nagynénjének az unokatestvérét is", ezért a párommal közösen úgy döntöttünk hogy nagyon szűk családi esküvőnk lesz. Szülők-nagyszülők-testvérek. Ennyi! Ők azok akik a legközelebb állnak hozzánk. Ilyen kis esküvőre is számolnunk kell min. 100 ezerrel a vacsorához, italfogyasztással. Ennyit még ki tudunk fizetni úgy hogy ne nullázzuk le magunkat.

2014. júl. 18. 08:06
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 60 fős lagzi volt, és kb 1 millióba került. Nem volt semmi extra, de szép élmény maradt. Gondoltuk, hogy nászajándékba, menyasszonyi táncba jön össze majd valamennyi, de azzal nem is számoltunk. Volt rokon, akiről tudtuk, hogy nehezen él meg, egyedül neveli a gyerekét, mondta szegény félve, hogy nem tud adni semmit. És nem számított, hidd el. Mondtuk, akkor is jöjjön! Hidd el, sokszor nem a pénz számít, hanem az, hogy akit ott szeretnél látni, ott legyen. Volt ugyanakkor 1 másik rokon család, ők nem élnek olyan rosszul, de iszonyat zsugoriak, ezért mondtuk is, amikor átadtuk a meghívót, hogy nem kérünk semmit, csak jöjjenek el. egy másik esküvő kapcsán 10 év múlva is felemlegették, hogy miket adtak, és nem pozitív hangnemben). Na, el sem jöttek.... Legalább másnap hívtak volna fel, hogy a mama lebetegedett, vagy valami..... De amikor mi azt mondtuk, hogy nem kell ajándék, azt komolyan gondoltuk.
2014. júl. 18. 08:14
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Mi pici esküvőt tervezünk, egy délutáni megvendégelés, közeli rokonok, pár barát. Se éjféli vacsi, se hajnalig tartó buli, se habos ruha, se zenekar. Sima egyszerű esküvő (egyedülin felár, hogy kiszállást kérünk, mert a 200 fős, aranyozott stukkós, szinte már-már bálterem jellegű házasságkötő terem, nagyon durva lenne annak a pár embernek, ezért inkább egy parkba megyünk :)), utána kis megvendégelés.

Na erre tényleg semmi pénzt nem fogunk kérni. És nem azért lesz csak ekkora a lagzi, mert beérjük ennyivel, hanem mert ezt szeretnénk.

2014. júl. 18. 10:37
 38/42 anonim ***** válasza:
Voltam egyszer egy esküvőn, ahol az ifjú pár pénz és ajándék helyett mindenkitől kaparós sorsjegyet kért, még a meghívóba is benne volt egy versbe foglalva, hogy azt kérnek. 120 fő volt kb a vacsorán, igaz vidéken volt, de így sem lehetett olcsó, és egy egész zsáknyi sorsjegy gyűlt össze. Napokig kaparták utána, és végül 200000 Ft jött össze belőle. Egyáltalán nem bánták.
2014. júl. 18. 11:10
 39/42 A kérdező kommentje:

Nekem is hiába mondanád hogy nem kell ajándék,nem lenne pofám úgy elmenni!Állszentségből mondják ilyenkor vagy sem,mint meghívott úgyis azt gondolom,higy nah persze majd elmegyek csak úgy.Nem lenne arcom hozzá.

Azokat a barátnőket én sem értem meg,hogy mit nem tudnak előtte szólni,megbeszélni hogy miről lenne szó,pl hogy nincs pénze.Ámbár azért valljuk be őszintén az esküvőt senki nem előtte 2 héttel tudja meg...Ördögi kör ez,mert nem azért hívsz meg senkit,de más meg em azért megye el hogy 'élősködjön'...

2014. júl. 18. 11:15
 40/42 A kérdező kommentje:

Ennél a kérdésnél inkább a nagyobb esküvősökre gondolok.A szűk család az másabb egy picivel anyagilag.Úgy értem ennél jobban beleférhet azt mondani hogy 'mi tényleg nem kérünk semmit!" De ami már mélyebben zsebbenyúlós,ott kevesebben tilzakoznak az ajándék pénzösszeg ellen.Egyébként egyik válaszoló fogalmazta meg jól.Régen is segítettek.Az volt a segítség higy elindítod az ifjú párt az úton.Cuccok a lakásba.Nagy segítség volt ez akkoriban.És mellesleg anno még az árakkal sem voltak elszálva a vendéglátósok.Hol került a durván a fizetésed 10x-ébe egy lagzi.Manapság mi a segítség?Ha visszajön belőle valamennyi.Vagy minden más egyéb ami az ifjú párnak jó.Ha jó a sorjegy akkor az

De hogy ciki lenne a pénz?Sztem nem.

2014. júl. 18. 11:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!