Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
'Mi nem ezért hívunk bárkit is esküvőre hogy kifizessék a vacsorát!? Többi lent
Általában senki nem azért hív bárkit is.Viszont vannak emberek akik annyira azt vallják hogyha egy Ft-ot nem kaptak volna senkitől ajándékba, ők annak is örültek volna,mert a lényeg hogy ott voltak azok akiket meghívtak.
Én értem ezt,de sztem úgyis tudják ezek az emberek is, hogy be fog jönni valamennyi pénz,de így szebbnek hangzik az egész ezzel a kijelentésükkel.
Sztem senki nem teheti meg manapság hogy közel 2 millát csak úgy elbulizzon,persze hogy jól tud esni hogy valamennyi visszajön belőle.Ez miért ennyire ciki? Ettől függetlenül mi sem azért hívjuk meg a szeretteinket hogy ki legyenek fosztva.Miért jobb azt hangoztatni hogy 'Mi nem azért hívunk neg senkit!'.Mégis utána számolgatják ők is a pénzt...
Én csak megnéznék egy olyan arcot ahol a legvégén semmi,de tényleg semmi nem jön vissza...
Kíváncsian várom a hozzászólásaitokat.
Hogy hogy ha nem teheti meg, miért vágyik rá?
Na bocsi, de 3 diplomásként vágyom házra, kocsira, autóra, egy szerényebb lagzira. Legalább engedtessék meg, hogy vágyjak rá, ha már pénzem nincs rá.
Attól mert valakinek nincs pénze lehetnek álmai.
És szerintem attól szép az esküvő, hogy a rokonok és barátok segítenek valóra váltani egy vágyadat.
Mi jövő augusztusban házasodunk össze, én 2 éve dolgozom, a párom jövő nyáron rezivizsgázik, gondolhatod mennyi jövedelmünk van, csak úgy dúskálunk a pénzben :))) (remélem hallod az iróniát...)
Ennek ellenére 8 éve leszünk együtt és igen, vágyunk arrra, hogy összeházasodjunk és arra is, hogy ne 2 tanuval. Hadd legyen ez mindenkinek a saját döntése. Ugyanakkor nem tervezünk pucc parádét, egy kedves vacsorát, zenekart, bulit reggelig. Nem lesz semmi extra, de ha a teljes költséget elő kéne vegyem, akkor azt hiszem 2 és fél évig kellene dolgoznom úgy hogy közben semmire nem költök...
DE! Mivel számíthatok arra, hogy rokonok, barátok ajándékából kijön a vacsora egy része (talán az egész) bele merünk vágni. mert igazából nincs még 3 évem erre várni... Ha meg nem jön ki, akkor kisegítenek a szülők és nekik később visszaadjuk, nem gondolom azt, hogy ez vér ciki lenne, vagy annyira gáz...
Mi is idén voltunk már vagy 4 esküvőn még megyünk vagy 3-ra, mindenhol otthagytunk 35-40 ezer forintot, jó szívvel, bár nekünk is nehéz volt kikuporgatni.
Pont ezért ha esküvőre megyünk mindig pénzt adunk, mert az ifjú párnak arra van szüksége.
Szerintem álszent duma az, hogy nem várnak el semmit.
DE! Én is elítélem, aki követeli a meghívóban a pénzt, és akiknél látszik, hogy sporlós esküvője volt, csak azon volt a lényeg, hogy a zsé-t összeszedje. Mikor a negyedik pénz gyűjtő játék kezdődik én pakolok haza (eddig egyszer voltam ilyen lagziban). Azt már gusztustalannak tartom.
Amikor viszont jó szívvel adnak valamennyit a barátok, akkor azt el lehet fogadni. Ugyanakkor ha valaki éppen le van égve, nehogy már azért maradjon otthon...remélem érthető!
24-N
Hát, én pedig kétszer is mentem úgy esküvőre, hogy pénzt nem adtam, csak (apró, de személyes) ajándékot.
Egyik alkalommal a legjobb barátnőm esküvője volt. Én munkanélküli voltam épp, és nagyon-nagyon szorult anyagi helyzetben. Emiatt el sem akartam menni, de ő azt mondta - és szerintem teljesen őszintén, én legalábbis a helyében ugyanezt mondtam volna -, hogy szóba sem jöhet, hogy NE menjek el, és hogy nem kell pénz, meg semmi, csak legyek ott.
A második alkalommal egy külföldi barátnőm esküvője volt, ahova már kiutazni, és ott tartózkodni is egy kisebb vagyon volt számomra, így az, hogy pénzt is adjak, egyszerűen már nem fért bele. Én úgy gondolom, ő is többre értékelte, hogy egyáltalán megoldottam. Remélem.
Nos, akkor én nem leszek álszent. Nem tartunk lagzit, a szűk családtól és a legjobb barátainktól egyébként sem várnánk semmit, ha tartottunk volna egy közös éttermi vacsorát, akkor sem.
Abban is biztos vagyok, akármelyikünk szülője akarna borítékot odadugni, nem fogjuk elfogadni, még tőlük sem.
"Párommal összesen 10Ftot adnánk,a többiek mondjuk ugyanígy,a legvégén sztem már más lenne a véleménye"
Arra nem gondolsz, hogy valaki tényleg csak ennyit tud adni? A mi esküvőnkön voltak olyanok, akik fejenként ötezret adtak, vagy fejenként tízet. Mi tényleg örültünk ennek is. Nem zsungiságból adtak ennyit, hanem mert ilyen helyzetben voltak anyagilag. Akkor most őket ne hívtuk volna meg, mert tudtuk, hogy valószínűleg nem hoznak túl nagy nászajándékot?
Nem akarok álszenteskedni, örömmel fogadtuk az ajándékokat, de eszükbe sem jutott húzni a szánkat, mert valaki "csak" ötezer forintot adott.
Te háromdiplomás andragógus szocpedes szabadbölcsész!
Senki nem mondta, hogy ne legyenek vágyaid. Legyenek, mert az embert a vágyai hajtják előre. Csak ne felejts el tenni is érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!