Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogy jönne ki olcsobban kis étteremben vagy egy kis faluházban szakácsal főzetni egy kis vacsorát? Ki hogy oldotta meg olcson a lagzit?
Kérdés nektek mi jobb?
Szerintem egy esküvö nem arról szól, hogy spóroljunk nagyban.
Èn semmi esetre Sem fözetnék szakáccsal egy faluházban, mert oda is meg kell venni mindent, a szakácsot is fizetni kell, stb..
Ha faluházban akarod akkor egyszerüen kérdezd meg a helyi éttermeket, hogy csinálnak-e kiszállítást. Kiviszik ilyen nagy parti edényekbe, és melegen tálalják(sok helyen felszolgálást is vállalnak), míg elfogynak az ételek.
Mi az elejétől úgy készültünk, hogy iskolában lesz fogadott szakácsokkal, konyhalányokkal, pincérekkel. A terembérlet 80E ft+30e kaució. A pincérek fejenként 15e, 3an. Szakácsnak 20e, konyhalányoknak (3fő) 10e. Plusz dekoráció. Ez alaphangon már 200.000, és akkor ebbe még se kaja, se pia, se semmi, de az utolsó dl. olajig mindent nekünk kellett volna összerakni. Igaz, hogy vihettük volna a nevelt csirkéket meg disznót...
Aztán találtunk egy éttermet, ahol a kaja 3200ft volt, +piák fogyasztás alapján. A menü csirke raguleves, vegyestál 5féle hús, gomba, sajt, 2féle köret, vegyeskáposzta, éjfélkor ez visszatálalva majonézes salival és töltöttkáposzta. A bort és a rövideket engedték bevinni, ez kb. 30e ft volt (bor+pálesz házi). Minden mást ők adtak. Így jött ki fejenként 4200ft körül. 110főre 490e ft-ot fizettünk, ebben benne volt 20e borravaló. Ja, és a dekort adták, amit mi vittünk, az 10e ft se volt.
Ha találsz ilyen éttermet, akkor megéri. Illetve attól is függ, mennyi lenne a terembérlés, pincérek, szakácsok...
Kérj mindkét helyről árajánlatot. Az nem kötelez.
Válaszd az olcsóbbat.
"Szerintem egy esküvö nem arról szól, hogy spóroljunk nagyban."
Ja, gazdagoknál biztos nem szempont. Kisember meg szerintem ne akarjon olyat vállalni, amit nem bír a pénztárcája. Ha egyébként is spórol, nem kell az esküvője miatt eladósodnia, csak hogy megmutassa a többi embernek, ő is valaki.
Szerintem nem éri meg, mert minden vackot nektek kell előkaparni.
Pl. tányérok, pincérek, szakács, takarítás, kaja alapanyag, italok, valaki aki akár poharat, tányért cserél, szállítás, tárolás, melegítés stb.
Míg egy étteremben edzek adottak, max egy kis borravalót kell adni, hiszen az neki ugyanolyan munkanap. (mármint a pincérnek meg szakácsnak).
Szerintem úgy ha megkérdezitek! Láthatatlanba, minden információ nélkül honnan tudjuk mi mennyibe kerül, főleg, hogy azt sem tudjuk hol lenne ez.
Nekünk olcsóbban jött ki az étterembe, mint ha máshol tartanánk, mint például suli aulája. Mivel az utóbbinál fizetned kell terembérletet, szakácsot min 2 pincért (attól függ hányan lesztek), rendeld az ételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!