Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » 'Mi nem ezért hívunk bárkit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

'Mi nem ezért hívunk bárkit is esküvőre hogy kifizessék a vacsorát!? Többi lent

Figyelt kérdés

Általában senki nem azért hív bárkit is.Viszont vannak emberek akik annyira azt vallják hogyha egy Ft-ot nem kaptak volna senkitől ajándékba, ők annak is örültek volna,mert a lényeg hogy ott voltak azok akiket meghívtak.

Én értem ezt,de sztem úgyis tudják ezek az emberek is, hogy be fog jönni valamennyi pénz,de így szebbnek hangzik az egész ezzel a kijelentésükkel.

Sztem senki nem teheti meg manapság hogy közel 2 millát csak úgy elbulizzon,persze hogy jól tud esni hogy valamennyi visszajön belőle.Ez miért ennyire ciki? Ettől függetlenül mi sem azért hívjuk meg a szeretteinket hogy ki legyenek fosztva.Miért jobb azt hangoztatni hogy 'Mi nem azért hívunk neg senkit!'.Mégis utána számolgatják ők is a pénzt...

Én csak megnéznék egy olyan arcot ahol a legvégén semmi,de tényleg semmi nem jön vissza...

Kíváncsian várom a hozzászólásaitokat.

2014. júl. 17. 21:30
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
86%
Ja! :D Félreolvastam, bocs. :D
2014. júl. 17. 22:12
 22/42 A kérdező kommentje:
:)
2014. júl. 17. 22:14
 23/42 anonim ***** válasza:
22%

10.es egyet ertek veled es a kerdezovel is!!! Az meg hogy 2 millat elbulizik velem az ifju pàr alapbol adok pėnzt!!! Azert pofàtlansàg beūlni elmenni a.lagziba csak akert hogy egyek igyak ingyen!!!!elvbol ha valahova meghivnak vacsizni.akkor minimum 1- 2 jo fajta finom bort viszek.... ez olyan illem!!mindenki azt mondja nem kell semmi csak szerenykednek!!!a fejjben meg màr ossze is adtàk hogy mennyi bevetelre szamithatnak!!!!jah en is megneznem ha senki nem adna semmit mert a par ezt mondja.... es a vegen semmi nem jonne vissza ....milyen savanyu pofat vagnanak!!!!hagyuk mar..!!!! Ugymind ezt is csak illembol mondjak nem baj ha nem kapunk semmi nem az szamit csak az hogy itt.legyetek!!! Csorosagrol pedig annyit

... hogy miert ne tehetnuk meg hogy 2 milla eskuvore verjunk el.... hisz 1 megyunk ferjhez.... es aki megteheti az tegye is meg... 2 millio nem is olyan sok egy lagzira szerintem ... itt tenyleg csak szolod lagzirol beszelunk!!!semmi extra!!ez viszont jar ugy gondolom!!!

2014. júl. 17. 22:18
 24/42 anonim ***** válasza:
62%

Kedves 18!

"De ha nem teheti meg, miért vágyik rá?" Ez a kijelentés hozta ki belőlem az indulatokat. Nem kell egyáltalán személyeskedned és gúnyolódnod, Téged minősít, nem engem.

Csak azért emeltem ki, hogy van végzettségem, hogy alátámaszthassam, hogy pénzem viszont nincs, álmaim és vágyaim viszont vannak. Úgy gondolom, hogy amit lehetett 24 évesen eddig elértem és végzek annyira hasznos munkát a társadalomért, hogy nem hiábavaló volt, amit idáig tanultam...

Ennek ellenére pénzem nincs. Mert nem minden állás van ám megfizetve, ha nem tudnád.

És a nagyképű kijelentésektől bizony kinyílik a bicska a zsebemben, Mert persze akinek nincs pénze fogja be a száját és vágyai se legyenek.

Off vége

Egyébként teljesen egyetértek azzal, hogy attól, mert valaki nem tud adni, de számomra kedves legyen ott az esküvőmön, mert a jelenléte a legfontosabb. A nővéremék esküvőjekor pont nem volt munkám, az utazást is alig bírtuk megoldani (800 km), de szívesen láttak, segítettem, amiben tudtam. Ugyanígy én sem várnék hasonló helyzetben semmit, se egy közeli rokontól sem legjobb baráttól.

2014. júl. 17. 22:21
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk konkrétan volt olyan rokonunk a férjem részéről, akik hárman eljöttek, fizettük nekik a szállást, vacsorát (ez durván hármuknak 40 ezer forintra jött ki, de nem ez a lényeg) és semmit nem kaptunk tőlük! Most ne úgy értsd, hogy pénzt nem, hanem semmit. Na, nekem ez esett baromi rosszul, hogy annyival nem tisztelnek meg minket, hogy egy bármilyen kis figyelmességgel meglepjenek. Akár egy pohárkészlettel is. Ja és a menyasszonytánc előtt leléptek aludni, nehogy ciki legyen a dolog. Én mélységesen csalódtam bennük. Egyébként volt olyan, akitől nem pénzt kaptunk és nagyon örültünk mindennek, de mi úgy voltunk a költségekkel, hogy erre tettük félre, ha nem jön vissza, hát nem jön (nem is jött, csak töredéke, valamennyit azért kaptunk nyilván).
2014. júl. 17. 22:50
 26/42 anonim ***** válasza:
93%

"2 millio nem is olyan sok egy lagzira szerintem ... itt tenyleg csak szolod lagzirol beszelunk!!!semmi extra!!ez viszont jar ugy gondolom!!!"

2 millió valóban nem sok, ha van rá pénzed. Ha nincs, akkor nyilván sok. Járni semmi nem jár, maximum a villamos a Nagykörúton. Ha meg tudod fizetni, lesz csilivili lagzid, ha nem, akkor meg nem.

A hármodiplomásnak meg annyit, hogy nem igazán érdekli ezt a világot, hogy neked n darab diplomád van, ahogyan az sem, hogy milyen munkát végzel. Egy dolog fontos: találd meg az összhangot a vágyaid és a lehetőségeid között. Neked lesz jobb, ha ez sikerül, nekem ugyan mindegy.

2014. júl. 17. 22:54
 27/42 anonim ***** válasza:
97%

"'Mi nem azért hívunk neg senkit!'.Mégis utána számolgatják ők is a pénzt... "

Furcsa paradoxon, de szerintem mindkét mondatban van igazság. Alapvetően az ember tényleg azokat a személyeket látja szívesen az esküvőjén, akiket szeret, akik vele örülnek (rokonok, barátok). Lehet, hogy valakinél ez 20 fő, valakinél 90. Tehát az alapfeltevés igaz, nem a pénzes boríték miatt hívod meg őket, hanem, mert szeretnéd, hogy ott legyenek.

Viszont tény és való, hogy mindenkinek jól esik, ha a nagy napon kap némi anyagi támogatást.

Ha belegondoltok, réges-régen is az volt a szokás, hogy az esküvő után a rokonság igyekezett anyagilag elindítani az ifjú párt. Csak a módszer változott.

Régen a tyúkot, húst adták a menühöz, meg 3 napig főzött az asszonynép, nászajándékként meg vitték az étkészletet, kerámiákat, lábaskészletet...stb. Akkor ez volt a szokás, és szerintem akkor sem volt kérdés, hogy kb. 6 bögre meg 3 tyúk miatt van-e ott valaki a lagzin.

Mára persze változnak a dolgok, az embereknek nincs idejük lakodalmas menüt főzni (meg a KÖJÁR sem engedné), és tányérkészletre meg ágyneműre sincs szüksége a párnak, mert mire házasodnak, általában már teljes a háztartás.

Szóval legcélszerűbb pénzt adni.

Egyértelmű, hogy általában senkit nem ezért hívnak meg, szóval nem baj ha mondják. De az is egyértelmű, hogy jól jön, vendégként pedig senki nem várhatja el, hogy ekkora költséget teljes egészében magára vállaljon az ifjú pár. Ha bulizni megy az ember, akkor is kifizeti a belépőt és az ital árát.

Valaki az elején írta, hogy mást se hall a kollégáktól, mint a fenébe, már megint lagzi. Ezt a hozzáállást nem értem.

Pont az az egész lényege, hogy a dolog kölcsönös, most az ifjú párt segíti egyszerre mindenki, aztán ha fordul a kocka ( a vendég házasodik, vagy a gyereke), ugyanezt az összeget vissza fogja kapni az ifjú pártól és az ő saját rokonaitól is. És akkor majd neki is jól jön az a 20.000, rokonszámtól függően akár milliós tétel.

2014. júl. 17. 23:07
 28/42 A kérdező kommentje:
Teljesen egyet értek veled utolsó!!!!
2014. júl. 17. 23:11
 29/42 anonim ***** válasza:
52%

Aki szaloncukor esküvőt tart, 1, másfél, 2 millióért, lagzit, stb, az várja az ajándékokat elhiheted. Az csak álszent.

Nekünk a férjemmel pici esküvőnk volt, utána egy ebéddel. Nekünk valóban az volt a fontos, hogy akiket meghívtunk, ott legyenek, mert így is szűk körű volt, és akiket meghívtunk fontosak voltak.

Nem vártunk ajándékot, és nem kértük azt sem, hogy bárki kiöltözzön (erre is rákérdeztek) és ezt azzal is közöltem aki kérdezte mit szeretnénk. Mondtuk, hogy nem fontos, de ha mindenképp akar adni, akkor valami apróságot. Mikor először kérdezte valaki mit adjon ajándékba, az első gondlatom az volt, hogy minek?:D Annyira nem foglalkoztam vele.

Ehhez képest azok a lányok akiket 11 évig a barátnőimnek hittem, nem jöttek el. Az egyik elment inkább bulizni, a másik azt mondta nincs mit felvennie...szánalmas... a harmadik meg azt mondta nincs pénze....utóbb kiderült, ajándékra. Bár világosan közöltem, hogy sem kiöltözni nem kell, sem pedig ajándék.

És a mai napig fáj ez. Nem tartom velük a kapcsolatot már. Szóval ez valóban nem az ajándékokról, meg a pénzről szólt. Mély nyomot hagyott, hogy nem jöttek el. Főleg úgy, hogy a férjem barátai ott voltak...azok meg, akiket én annak hittem nem... nagyon szar érzés volt.

És hogy miket kaptunk? Képkeretet, Puzzle-t amin az egyik közös fényképünk van:), 1 fazekat:D, egy képeslapot 30.000ft-al. És ennyi. Nem ezzel voltunk elfoglalva...

2014. júl. 17. 23:16
 30/42 anonim ***** válasza:
91%
Hàt mi eltapsoltunk 800 ezret és senkitõl nem kaptunk pénzt mivel megmondtuk, hogy nem kell és mivel ismernek tudtàk mit kell adni pénz helyett... a negyede se jött vissza az egésznek.
2014. júl. 17. 23:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!