Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
'Mi nem ezért hívunk bárkit is esküvőre hogy kifizessék a vacsorát!? Többi lent
Általában senki nem azért hív bárkit is.Viszont vannak emberek akik annyira azt vallják hogyha egy Ft-ot nem kaptak volna senkitől ajándékba, ők annak is örültek volna,mert a lényeg hogy ott voltak azok akiket meghívtak.
Én értem ezt,de sztem úgyis tudják ezek az emberek is, hogy be fog jönni valamennyi pénz,de így szebbnek hangzik az egész ezzel a kijelentésükkel.
Sztem senki nem teheti meg manapság hogy közel 2 millát csak úgy elbulizzon,persze hogy jól tud esni hogy valamennyi visszajön belőle.Ez miért ennyire ciki? Ettől függetlenül mi sem azért hívjuk meg a szeretteinket hogy ki legyenek fosztva.Miért jobb azt hangoztatni hogy 'Mi nem azért hívunk neg senkit!'.Mégis utána számolgatják ők is a pénzt...
Én csak megnéznék egy olyan arcot ahol a legvégén semmi,de tényleg semmi nem jön vissza...
Kíváncsian várom a hozzászólásaitokat.
"Sztem senki nem teheti meg manapság hogy közel 2 millát csak úgy elbulizzon"
Nem, nem teheti meg. De ha nem teheti meg, miért vágyik rá? Nyújtózkodjon mindenki, ameddig a takaró ér. Mi is rendezhettünk volna nagy esküvőt, ha tudom, más fogja kipengetni, mert a rokonság, barátok és munkatársak dobják össze lényegében, a párnak max valamennyit meg kell előlegezni.
Innentől bukik az, hogy azért hívok sok embert, hogy velem örüljön. Nem, azért hívok sokat, mert 20 embernél ugyanannyiba kerül a fotós, mint 100-nál. Vagy a videós, vagy a vőfély, a zenekar, stb. Mondják itt is sok kérdésnél: 10 ezret illik fejenként adni mindenkinek, pedig hiába magyarázzák meg, nem fog annyiba kerülni a fogyasztása. Mert ha lesz is olyan, aki 25-ért zabál és iszik, lesz bőven, aki harmadát sem a 10-nek. Máskülönben hogy jönnének ki többségében pluszba a párok? :) Mikor a kaján kívül egy sor másik kiadás van, amibe nem száll be a rokon.
Ha nem teheti meg hogy két millió forintos bulit tartson, akkor ne tartson akkorát! Tartson fél milliósat, vagy tartson 20 személyes állófogadást.
De amikor valaki megkérdezi itt, hogy elég-e X tízezer forint nászajándékra, és erre jönnek olyan válaszok, hogy kevés, meg többe kerül az ebéd, az hányingerkeltő. És gondolom ezekről a válaszolókból lesznek azok a menyasszonyok (vőlegényt azért nem írok, mert itt jobbára nők válaszolnak), akik unott arccal lökik arrébb majd azt a borítékot, amibe csak egy Deák került...
Akinek nincs pénze, hogy zsebből kifizesse a lagzit, az ne akarjon flancolni.
A csórók tartsanak egy vacsorát családi körben, ennyi.
Az a vicc, mikor az ifjú pár azt hiszi, az ő kollégájának, rokonának, ismerősének minden vágya ott lenni, és vele örülni fejenként 10-20 ezer forint beugróért... :D
Nos, mivel épp szezon van, mást sem hallok munkahelyen: "Na, b**d meg, a Juci unokatesója meghívott az esküvőjükre, megint ugrik egy 20-as!" vagy: "F***om győzi ezt a sok lagzimeghívást!" Ja, ez az "osztoznak az örömünkben"? :) Nyugi, pontosan tudja az illető vendég, hogy ő tényleg az a "mindegy, hozol-e bármit, csak ünnepelj velünk!", vagy "azért hívtunk meg, hogy veled is nőjön a bevétel!" kategóriába tartozik...
Szerintem többféle hozzáállás létezhet. Én tudok olyanokról is, akik kifejezetten kérték, hogy ne vigyen nekik senki ajándékot. A legtöbb helyen azért szokás és illik valamit vinni az ilyen alkalmakra, én még születésnapra sem állítanék be ajándék nélkül, nem hogy esküvőre.
Azt viszont én is észrevettem, hogy itt néha olyan beszólásokat, meg lepontozásokat kap aki bevallja, hogy ők bizony kaptak nászajándékot, hogy csak úgy csörög. Na, itt kezdődik az álszentség és a rosszindulat.
Nekem barátnőm is ezeket a szavakat hangoztatta.'Ha csak 5 Ftot adnak mi annak is örülni fogunk mert nem az a lényeg...' Tényleg nem,de elképzeltem hogy Párommal összesen 10Ftot adnánk,a többiek mondjuk ugyanígy,a legvégén sztem már más lenne a véleménye.Senki nem megy üres kézzel,mindenki tudja ezt.Mégis ilye kor miért kell ilyenekkel fényezniük magukat?
Ismerősömnek volt olyan esküvője hogy 25 fő volt,csak a szűk család.Na ők ki is kötötték hogy senki ne hozzon semmit,ők tényleg annyit szeretnének hogy mindneki eljöjjön és ne legyen az hogy vki azért nem tud eljönni mert nincs pénze.Ez korrekt volt tőlük és nagyon szép. gesztus.Mondjuk megint más 25 fő meg mondjuk 100.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!