Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Alacsony költségvetésű esküvő....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Alacsony költségvetésű esküvő. Illik ilyet?

Figyelt kérdés

A párommal tervezzük az esküvőnket. Nem szeretnénk rá milliókat költeni ezért arra gondoltunk hogy itt-ott lefaragnánk a költségekből de hogy ez ne menjen a színvonal rovására, rendhagyó megoldásokat alkalmaznánk.

Sohasem tetszettek a habosbabos hercegnős menyasszonyi ruhák, nekem nem ér meg 150-200ezret egy olyan ruha ami igazából nem tetszik, és csak egyszer veszem fel ezért kinèztem egy nagyonszép hófehér kisestélyit. 30ezer, gyönyörű egyszerű elegáns ruha, fátyollal kiegészítőkkel szerintem megfelelne.

Mivel rengeteg rokonom van , ha csak a közelieket hívnám meg az is 60-70 körül lenne, plusz a barátok,de a távoliak is meghívtak az ő esküvőjükre, és még ott vannak a párom részéről az emberek is. Arra gondoltunk hogy nem rendeznènk vacsorát. Lemegy a szertartás, a templomi is, és azt csak egy kisebb álló fogadás féleség követné. Egy pohár pezsgő, torta is lenne meg valami minimális ennivaló is kellene. Buli se lenne, nem vagyunk nagyon bulizósak úgyhogy estére mindenki hazamenne.

Mivel ilyen esküvőt tervezek, nem várok ajándékot sem pénzt a vendégektől. Hogyan közöljem ezt a meghívóban? Vagy inkàbb személyesen/telefonon mindenkinek?

Illetlensèg szerintetek ilyen esküvőt rendezni?

2014. júl. 1. 22:52
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

A hely nagy dilemma, még nem döntöttünk róla.

A 60-70 közei rokon pedig:

Apámnak 8 testvére van, mindegyiküknek a párja szintén 8, az ő gyerekeik az unokatestvEreim 17en vannak, plusz néhányuknak a párja. A 3 testvérem, szüleim, nagyszüleim, anyukam részéről 3 nagybácsi, a feleségeik, 4gyerekük, a keresztszüleim és 2 gyerekük, és egy 6fős család akik távolabbi rokonok de szoros kapcsolatot tartunk velük.

65embert számoltam. Mindenkivel jó a viszonyunk. Közülük senkivel nem teszem megy hogy nem hívom meg őket.

2014. júl. 2. 16:09
 22/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. júl. 2. 16:11
 23/26 anonim ***** válasza:
Sok boldogságot!:)
2014. júl. 2. 16:59
 24/26 anonim ***** válasza:

Igen, közhely, és csak ismételni tudom: rólatok szól ez a nap. Csináljátok úgy, ahogy az ösztöneitek súgják. Ma már nagyon sokféle formájú, témájú és stílusú esküvő van, ma már nem divat a régi nagy 3 napos lakodalom, főleg, mert a legritkább esetben tudják már a szülők fizetni a költségeket. Nálunk is pici lagzi lesz (mondjuk kevés fővel is), amit természetesen saját zsebből állunk. Ha a boltban is szeretem azt kapni a pénzemért, amit kifizettem, akkor ez pont egy ilyen nagy dologban, miért lenne másképp? Illetlenség szerintem az volna, ha a közeli hozzátartozókat nem hívnátok meg, ezen felül már szerintem nem élnek a régről ismert merev szabályok. A meghívón nem kell feltétlenül szerintem részletezni, hogy nem vártok semmit - egyrészt, úgyis sokan ennek ellenére is fognak adni -, másrészt a meghívó átadásakor/visszajelzéskor ezt a vendégeknek illik megkérdezni, és akkor tudjátok mondani szóban.

Volt egy kolleganőm, akinek pont ilyen esküvője volt (pedig még ráadásul vidéki is, ahol jobban élnek a hagyományok!): szerény vacsora a templomi és polgári szertartás után, majd mindenki ment haza. Az ő ruhája sem volt habos-babos, mégis nagyon szép volt, mutatta a képeket. Ha jól tudom, a család sem ellenkezett, ők így akarták, hát így lett :)

2014. júl. 6. 09:30
 25/26 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszik az elképzelés! Nagyon igazat adok, a ruha tekintetében is bölcs döntés!

(Mindig kirázott a hideg attól, ha elképzeltem, hogy egy kisebb ház/ lakás árának mondjuk 7-edét, 10-edét egyetlen éjszaka alatt elmulatja a társaság... Jó, a menyasszony tánc, meg az ajándékok visszahoznak valamennyit, talán a költségek többségét is, de az azért bizonytalan és kiadás másoknak. Elég szűkös anyagiak között nőttem fel és most is önellátó vagyok, közalkalmazotti fizetésből. Nem tudom, mikor és hogyan lesz saját ingatlanom, az biztos, hogy nagyon kemény munka lesz kifizetni azt is, lehet ezért is gondolkozom így, ennyire racionálisan az efféle "rongyrázásokról".)

2014. júl. 7. 17:00
 26/26 anonim ***** válasza:

A Ti esküvőtök, olyan legyen, amilyet szeretnétek! :) Vehetitek "olaszosra" a formát, ez azt jelenti, hogy a szertartások után állófogadás sütikkel és kávéval, limonádéval, általában szabad térben (nagyon design tud lenni, keress rá, h " wedding candy bar", a google gyönyörű képeket fog kidobni). Valami kis díszítést adhattok neki. Az ilyen ünnepségek után legkésőbb este 10kor a pár beül az autójába és elindul a nászéjszakára, vagy a nászútra, a rokonok kikísérik őket a kocsikhoz, csillagszóróval elbúcsúznak és kész. Mindenki együtt örül és semmi extra.

Egyébként hallottam már 600 fő feletti esküvőről, ahol a pár kibérelt egy nagyobb helyet és barátok zenéltek, a kaja pedig sütis volt, batyus bál módra, mindenki hozott otthonról. Másnap a barátok kitakarították a helyet. Költséghatékony volt.

Egyébként gratulálok, sok boldogságot!

2014. júl. 9. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!